növények

benti cica, kijárós cica, macska, növények, szőrzet, táplálás, tél, vedlés

Macskakisokos

László Márta

Hogyan mérsékeljem a lakásban a kavargó macskaszőr-gombolyag mennyiségét? Száraz, avagy nedves táppal etessem? Adjak-e neki színhúst? Mit tegyek, ha megeszi a szobanövényt, utána pedig öklendezni kezd? Ezekre az alapkérdésekre, valamint a cicák helyes téli táplálására kerestünk és találtunk válaszokat dr. Fodor Kinga állatorvos, kisállat dietetikus szakértőnél.

Tovább olvasom »
Alföld, honvédség, magyarország, növények, természetvédelem, védett állat

Harctéren a vadvilág – Ezt látnod kell!

Krajcsó Judit

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a páratlan természeti értékeknek otthont adó Turjánvidéket.

Tovább olvasom »
kert, kertészkedés, kóbor állat, kullancs, növények, rend, tervezés

Az ilyen kertet utálják legjobban a kullancsok

László Márta

Sok szó esik arról, hogy a kullancsok tucatnyi betegséget terjesztenek. Arról azonban már alig, hogy a kullancscsípések jelentős része az érintettek saját kertjében történik. Bár ez nem túl biztató, a jó hír: a kerttulajdonosok kezében ott a kulcs, hogy egy olyan kertet alakítsanak ki, amiből menekülni fognak a kullancsok. És mindössze néhány egyszerű tényt kell szem előtt tartani.

Tovább olvasom »
kert, növények, otthon, praktikum, térkő, tervezés

Megterveztük! Ilyen egy álomkert!

PP-Eletforma

A kertépítés első és legfontosabb lépése a tervezés, azon belül is a funkció-választás. Azt kell eldöntenünk, hogy milyen feladatokat szeretnénk, ha ellátna. Hiába néz ki az első pillanatban remekül , ha nem praktikus, a jövőben nem fogjuk használni és szeretni majd. A kerttervezéshez adunk most hasznos tippeket.

Tovább olvasom »
ajándékozás, díszítés, növények, otthon, tavasz, virág

Tavaszi virág-kisokos

Krajcsó Judit

Ahogy a divatban, úgy a virágkötészetben is folyamatosan változnak a trendek, ezért szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen csokrot érdemes választanunk, ha ajándékozunk, vagy éppen az otthonunkat szeretnénk hangulatosabbá tenni.

Tovább olvasom »
fák, gyerek, kert, növények, tervezés, ültetés

Kerttervezés gyerekeknek

László Márta

Nem pihen a kertész télen sem. Ilyenkor tervezi meg, hogy tavaszra, nyárra milyen növények kerüljenek a kertbe, a balkonra. Megyeri Szabolcs kertészmérnök azt tanácsolta, hogy ilyenkor nézzünk utána például az interneten, melyik növény mekkora vagy milyen virága lesz. A Klubrádió szakértője azt tanácsolta, ha majd apuka és anyuka tavasszal elmegy a kertészetbe, konzultáljon a helyi szakemberrel, és feltétlenül mondjuk el, ha kisgyerek is van a családban.          

Tovább olvasom »
bőrmegújítás, kozmetika, növények, őssejtek, svájci alma

Kend a cuccot! Ezek a fiatalító növények

PP-Eletforma

Svájci alma, keserű narancs, alpesi rózsa, tengeri kömény, havasi gyopár és nyári orgona – csak néhány növény azok közül, amelyek sejtjeit sikerrel hasznosítják a kozmetikában. Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos elárulja, hogyan álltak ezek a növények a szépség szolgálatába és hogyan segítenek lassítani a bőr öregedését?

Tovább olvasom »
egészség, életmód, fesztivál, növények, program, vegetáriánus

Nem CSAK növényevőknek!

PP-Eletforma

Tudod, mi a vegán életmód, és hogyan járul hozzá a Föld megmentéséhez? Érdekel az állatvédelem? Szeretnél megtanulni igazán egészséges és roppant finom nyersételeket készíteni? Kíváncsi vagy az enzimtáplálkozásra vagy a metamorf technikára? 2015. augusztus 29-30-án Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a XIX. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLon táplálkozási szakemberek előadásai, ételkóstolók, főző-tanfolyamok, öko- és bioszemléletű termék-bemutatók várnak. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, s rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább olvasom »
feng shui, növények, otthonunk berendezése

Lelki békénk szobanövényei

Krajcsó Judit

Mennyi szobanövényed van? Ha igazi dzsungel tőlük a lakásod, az ugyanúgy káros, mint amikor kevés van belőlük. Ráadásul a növények formája, nagysága és az elhelyezésük is komolyan befolyásolja a közérzetedet és a családi békét. Most megmondjuk, hogyan!

 

Tovább olvasom »