nők

felhasználók, fiatalok, instagram, nők, prifil, szokások

Több nő, kevesebb szó – ilyen is van!

László Márta

Naponta ránéz a hírfolyamára az instázók háromnegyede, de egyre ritkábban töltünk fel tartalmat. Már jobban meggondoljuk, publikussá tesszük-e profilunkat. Ismerjük és szeretjük a Storiest, szívesen követünk barátokat, hírességeket, sőt márkákat is, de a direkt hirdetéseket nem kedveljük. Az aktuális magyar Instagram-használati trendeket egy online felmérés alapján immár harmadik alkalommal, látványos infografikában összesítette a Crane adatvezérelt marketing ügynökség. A Magyar Instagram Körkép 3.0 ingyenesen letölthető e-book formájában bárki számára elérhető.

Tovább olvasom »
borászat, Mád, Nagy-Somló, nők, pincészet, Rekeczki Roland, tokaj, villány, Zsirai borok, Zsirai Kata

Ilyen a háromlaki Zsirai

László Márta

Édesapja alapította azt a pincészetet, aminek borait Zsirai néven találhatjuk meg például a borbárok, az éttermek kínálatában. Kata, testvére és édesanyjuk vitték tovább az álmokat. Ma három borvidéken is gazdálkodnak: Tokajban, Nagy-Somlón és Villányban. Hogy milyen sikerrel? Idén Zsirai Katát választották a Gál Tibor emlékdíjra, amit az a tehetséges, feltörekvő borász kap meg, akit az Év Bortermelői és a Borászok Borászai jelölnek, és aki a legtöbb közönségszavazatot kapja.   

Tovább olvasom »
felmérés, instagram, mobil, nők, telefon

Mire kattan a nő?

László Márta

Mikor, mire és mennyit használják a nők a mobiljukat? Az ilyen alapvető kérdések mellett arra is választ kaptunk az NLCafé legújabb felméréséből, hogy a telefonnak milyen hatása van az online világhoz való emocionális kötődésünkre.

Tovább olvasom »
boldogságtérkép, budapest, férfiak, kistelepülés, nők, Salgótarján, Szombathely

Boldogtalan vagy? Itt a megoldás!

PP-Eletforma

Világszerte március 20-án ünnepeljük a boldogság napját. Az ENSZ Közgyűlése 2012. júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává ezt dátumot. A testület határozata hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. A dokumentum egyben felszólította az ENSZ tagországait, hogy megfelelő módon ünnepeljék március 20-án a boldogság napját, mindenekelőtt az oktatásban.

Tovább olvasom »
betegség, kutatás, menopauza, menzesz, nők, szív, vetélés

A korai menzesz és a menopauza is okozhat szívbetegséget

PP-Eletforma

Friss kutatások szerint a korán érkező menstruáció, a korai menopauza és a vetélés is a szívbetegségek rizikófaktorainak számíthatók. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a további hajlamosító tényezőkről és a kivizsgálás jelentőségéről beszélt.

Tovább olvasom »
ápoltság, intim mosakodó, nemi szervek, nők, pH-érték

Így mosakodj intim tájaidon

PP-Eletforma

A nők ápoltságához hozzátartozik az intim területek tisztán tartása is. Bár a hüvelynek van öntisztuló tulajdonsága, a külső nemi szervet szükséges naponta legalább egyszer megmosni. De miként használjuk az intim mosakodókat, melyiket válasszuk, és honnan tudjuk, hogy nem megfelelő termékre esett a választásunk? A Neutromed szakértője segít eligazodni.

Tovább olvasom »
hormon, intim területek, nőiesség, nők, változó kor, vitamin

Változó korba léptél? Erre az öt dologra figyelj!

László Márta

A változókor a nők életének egyik meghatározó szakasza, 10-15 évig is eltarthat. Jelentős hormonális változások mennek végbe ekkor, amelyek az egész szervezetre hatással vannak. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az időszak nem betegség, hanem egy természetes folyamat, s a menopausa után is törekedni kell a nőiség megőrzésére, megélésére és a minél teljesebb életre. Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa összegyűjtötte azt az öt területet, amelyre fokozott figyelmet érdemes fordítani a változó korban lévő hölgyeknek.

Tovább olvasom »
kisugárzás, maximalizmus, nők, önbizalom, vélemény

Ilyenek az alfanők – Magadra ismersz?

PP-Eletforma

Ha belép a szobába, vonzza a tekintetet és mindenki a közelében akar lenni. De vajon mi a titkuk? Összegyűjtöttük azokat tulajdonságokat, amelyek meghatározók abban, hogy te is egy lehess az alfanők közül. De lehet, hogy már az is vagy? Nézzük!

Tovább olvasom »
életpálya-modell, élsport, hoki, karrier, nők

Hoki repíti a nőket az igazgatói székbe!

László Márta

A magyar jégkorong sport történetében elsőként indít karrier-modellt a GE, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Kanadai-Magyar Hokiklub. Az együttműködés célja, hogy a háromszoros magyar bajnok, nemzetközi EWHL-ben (Elite Women’s Hockey League) játszó válogatott női jégkorongozók a sportág európai élvonalába kerülhessenek, miközben már sportolói pályafutásuk alatt elkezdhetik építeni további pályafutásukat. A program a GE számára is előnyökkel jár, hiszen a vállalati kultúra és versenyképesség fejlesztéséhez aktívan hozzájárulnak a hokis lányok sportban szerzett értékei. Amennyiben a magyar karriermodell sikeres lesz, mintául szolgálhat külföldi női jégkorong-csapatoknak is.

Tovább olvasom »
klímax, nőgyógyászat, nők, ösztrogén, progeszteron, változó kor

Ne sirasd a fiatalságod! Van más dolgod!

László Márta

A menopauza a nők életében nagy változás mind testi, mind lelki értelemben. A legtöbben igen nehezen birkóznak meg ezzel az időszakkal, hiszen nemcsak a fiatalságukat siratják, de több kellemetlen tünettel is szembe kell nézniük. Dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyászát arról kérdeztük, vajon mit lehet tenni a panaszok enyhítése érdekében, és mikor van szükség hormonterápiára?

Tovább olvasom »
adatok, életkor, házasság, KSH, munka, nők, nőnap, oktatás

Meglepő adatok derültek ki a nőkről

PP-Eletforma

Valóban kevesebb kislány születik, mint kisfiú? Hosszabb életre számíthatnak a nők, mint a férfiak? És vajon hogy állnak a magyar nők iskolai végzettség, munkavállalás, kereset és családalapítás tekintetében? Összegyűjtöttünk néhányat a KSH nőkkel kapcsolatos adataiból. 

Tovább olvasom »
díjazás, glamour, nők, sikert, szavazás, szépség, tehetség

3 sikeres nő, akikről még biztosan hallani fogunk

Krajcsó Judit

A Glamour Women of the Year idei jelöltjei között nagyon sok olyan fiatal nő van, aki még alig múlt húszéves, de máris hatalmas szakmai sikereket tudhat maga mögött. Elbűvölő személyiségük kivételes tehetséggel párosul, emiatt szavazták őket az olvasók a legjobb jelöltek közé. Közülük most Stahl Barbara, Karin Dragos, és Kurta Niké osztották meg gondolataikat a fiatalon sikeressé válás útjáról és esetleges nehézségeiről.

Tovább olvasom »
díjak, énekesek, Glammour Womesn Of Te Year, nők, siker, tehetség

Ők az idei GLAMOUR Women of the Year jelöltjei

Krajcsó Judit

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a GLAMOUR Women of the Year díjátadót: a több tucatnyi hírességet felvonultató eseményen az egyik legnépszerűbb női magazin most is a legtehetségesebb és legsikeresebb hölgyek munkáját ismeri el. A március 23-án tartandó exkluzív gála a nemek közötti egyenlőség témáját helyezi fókuszba.

Tovább olvasom »
ajándék, boldogság, ékszer, eljegyzés, kézműves remekek, Komáromi Kata, meglepetés, nők, öröm, ünnep

Fehér lovon érkező uraknak

László Márta

Feleségüknek meglepetést kereső tanácstalan urak, eljegyzési gyűrűért érkező fiatalemberek és egyedi ékszert rendelő, visszatérő vásárlók – számos történetet őriz Komáromi Kata ékszerész, akinek egri galériájából soha nem hiányozhat a szeretet varázslata.

Tovább olvasom »
felmérés, férfiak, nők, online, változó szokások, vásárlás

Lebuktak a pasik!

PP-Eletforma

Magyarországon az online vásárlók száma meghaladja a 2,3 milliót – derül ki a GKI Digital felméréséből. A vásárlók 47 százaléka férfi, ami igen csak meglepő, hiszen a férfiakról mindenki tudja, hogy szükséges rosszként élik meg a vásárlást. De nem online.

Tovább olvasom »
autó, autóvezetés, gumiabroncs, nők, tél, vásárlás, vásárlási szokások

A nők úgy vásárolnak gumit, mintha cipőt vennének!

PP-Eletforma

Egy felmérés szerint amíg a férfiak elsősorban az árra helyezik a hangsúlyt és határozott elképzeléssel vesznek új gumit autóikra, addig a hölgyek az abroncsvásárlást is élményként élik meg, így az eladó személye és hiteles, megbízható tanácsai sokkal fontosabb számunkra, mint az ár-érték arány, a lehetséges akciók, vagy az abroncsok várható élettartama.

Tovább olvasom »
belső hang, kapcsolat, munka, nők, önértékelés, párkapcsolat, pszichológia

Lehet, hogy a nők rossz helyen keresik a siker titkát?

László Márta

A nők nap mint nap kihívásokkal kénytelenek szembenézni, miközben igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani az életük legfontosabb területein, így a munkahelyen, a kapcsolataikban és a mindennapi jólétük tekintetében. Vágyaik és ambícióik ellenére azonban sokan azt érzik, hogy akadályok állnak az útjukban. Egy új, globális kutatás rávilágított arra, hogy a nők valószínűleg rossz helyen keresték a megoldást, amely mindvégig karnyújtásnyira volt tőlük. Ugyanis kiderült, hogy a nőket leginkább a saját magukkal, vagy pontosabban szólva a „belső kritikusukkal” való törékeny kapcsolatuk gátolja a kiteljesedésben.

Tovább olvasom »
boldogságtérkép, diploma, elégedettség, érzelem, kutatás, magyarország, nők, pozitív gondolkodás

Hol a boldogság mostanában…? Eláruljuk!

Krajcsó Judit

Hol és mennyire boldogok a magyarok? A választ megtudhatjuk, ha ránézünk Magyarország boldogságtérképére, amely szerint többek között a nők, a kistelepüléseken élők, a 30-50 év közöttiek, a családosok és diplomás nyugat-magyarországiak a legboldogabbak. De van itt még más érdekesség is…

Tovább olvasom »
felfázás, fertőzések, fürőzés, nőgyógyász, nők, orvosi figyelmeztetés

Égető nyári női problémák

László Márta

Vízpart, napfürdőzés, egy hűsítő csobbanás a medencében – mi másra is vágynánk a nyári rekkenő hőségben? Szinte már érezzük is magunkon a frissítő vízpermetet, de sajnos a strandolás nem mindig felhőtlen. A nyaralást nagyon könnyen megkeserítheti egy-egy kellemetlen felfázás, fertőzés. A nyári hónapok során sok nő keresi fel a nőgyógyászát különféle panaszokkal. Olvasd el tippjeinket, amelyek segítségével megelőzheted a bajt!

Tovább olvasom »
egészség, félelem, mammográfia, nők, szűrés

Tények és tévhitek az emlővizsgálatról

PP-Eletforma

Az úgynevezett háttérsugárzás mindennapjaink része, elkerülhetetlen, és nem is foglalkozunk vele. Miközben sok nő azért nem megy mammográfia-vizsgálatra, mert attól fél, hogy fáj, és a szervezetet ért sugárterhelés daganatot okoz. Ez nem más, mint nagyfokú tájékozatlanság. Az természetes, hogy valaki repülőre ül, és távoli helyekre utazik. Ezalatt is éri kozmikus sugárzás minket. A hosszan tartó utazáskor ez nem is kevés. Mégsem aggódik senki!

Tovább olvasom »
hormonok, méhnyakrák, menstruációs zavar, nők, ovuláció, terhesség, vérzés

Az se jó, ha gyengén vérzik!

PP-Eletforma

Vérzészavar esetén a legtöbb nőnek az erős és fájdalmas menstruáció jut az eszébe, ám ugyanolyan problémának számít a túl gyenge vérzés is. Hogy mikor kell mögöttes betegségre gyanakodni, arról dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati központ szülész-nőgyógyászát kérdeztük.

Tovább olvasom »
családbarát, felsőfokú végzettség, fiatalabb korosztály, gyerek, kisvállalat, munkahely, nagyvállalat, nők

Mitől lesz a cégem a család barátja?

PP-Eletforma

Minden negyedik embernek a családbarát az ideális munkahely. A munkáltató segítse a kismamákat visszatérni munkahelyükre – ezt várják el legtöbben egy magát „családbarátnak” nevező cégtől – derült ki a Groupama Biztosító frissen végzett felméréséből. Fontos, hogy a szülők a gyermek, a gyermekek mellett is dolgozhassanak. Ehhez rugalmas és megértő hozzáállás kell.

Tovább olvasom »
bor, borászat, ízlés, Kovács Borház, nők, szakma, szeretet, szőlő, zamat

Borban az igazság és a nők

PP-Eletforma

Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a hölgyek biológiailag jobb képességekkel rendelkeznek a borok tesztelése szempontjából, mégis a szakmában jelentős többségben vannak a férfiak. A nemek megoszlásáról és az elmúlt évtizedek változásairól a Kovács Borház borászai, Kovács László és lánya, Kovács Zita beszéltek.

Tovább olvasom »
évadnyitó, gasztronómia, nők, sör, Sör mi több, új szezon

Végre, középpontban a nők!

László Márta

Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Eseménysorozatuk, a sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett, ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya. 

Tovább olvasom »
20. század, családi nap, egyenjogúság, fejlődés, műszaki élet, nők, tudomány

Tudós nők és traktoros lányok – ezt hozta a XX. század?

László Márta

Mit hozott az egyenjogúság, hogyan lett előbb az írógép, majd a traktor is a nők munkaeszköze? Hogyan formálta a divatot a varrógépek megjelenése, vagy a kor szépségről alkotott képét az 1900-as évek hajszárítói, dauergépei? A múlt és a jövő női feltalálóival, kutatóival foglalkoznak, a gyűjteményből pedig megmutatják a 20. századi nőkép változásában szerepet játszó szépségipari és háztartási eszközöket is.

Tovább olvasom »
felelősség, fogamzás, gyerekvállalás, lelki egyensúly, nők, párkapcsolat, szinglik

Segítsetek gyereket csinálni!

Krajcsó Judit

Ma a harmincas nők negyede semmilyen párkapcsolatban sem él, sokan közülük egyáltalán nem kerültek még férfiakkal közelebbi kapcsolatba sem. 2004-hez képest ma két és félszer annyi harminc év feletti nő él magányosan. Mert nem irányul feléjük elég szeretet, empátia?

Tovább olvasom »
autó, körültekintés, nők, tanácsok, vezetés

Amit a férfiak jobban törnek, mint a nők

PP-Eletforma

Tényleg nem tudnak vezetni a nők? A Europcar nőnap alkalmából készített mini-kutatásából kiderül, hogy ez a vélekedés kezd lassan megváltozni. Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző segítségével összeállítottunk néhány hasznos tanácsot a női sofőröknek, hogy még inkább rá tudjanak cáfolni a vezetési tudásukról kialakult közhelyekre.

Tovább olvasom »
döntéshozatal, háztartás, iskolázottság, luxus, nők, trend, üzlet, vásárlás

Jó tudni! Egyre okosabb vásárlók a nők!

László Márta

Ma már nem azt kérdezi a nő az autóvásárláskor, hogy milyen színű?! Alaposan megváltoztak a vásárlási szokások az elmúlt 10-15 évben Magyarországon. Egyre többet és egyre okosabban költenek a hölgyek! A trendváltás világjelenség, de nálunk csak az utóbbi időben jelentkezett látványosan. Iskolázottságukkal, hatalmuk erősödésével magyarázható a jelenség – hangzott el a She’s Mercedes sajtótájékoztatóján. Az autós cég platformot szeretne nyújtani a nőknek, hogy megosszák egymással gondolataikat, ötleteiket, élményeiket, és hogy egymástól tanulhassanak!    

Tovább olvasom »
hátrányos helyzetű családok, jótékonykodás, KIOSK, nők, szerencsesütik, sztárok, üzenet

Szeretetsütivel jótékonykodnak a sztárok

PP-Eletforma

Egyedi süteménnyel kampányol Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseménybe kezdett, a közelgő Valentin- és nőnap alkalmából ezúttal hátrányos helyzetű családokon és édesanyákon segít. A több hetes gyűjtést közösségi kommunikáció is erősíti, amelyhez néhány nap alatt olyan hírességek is csatlakoztak, és töltötték fel üzenetüket a közösségi oldalaikon, mint Zséda, Iszak Eszti, Tóth Gabi, Nádai Anikó, Mádai Vivi, Dukai Regina, Ada, Szilágyi Szilvi, Debreczeni Zita, Szegedi Kata, Gianni, Csonka András és Fenyvesi Zoli Wheelchairguy, Kentaur.

 

Tovább olvasom »
díjazottak, glamour, jelöltek, nők, siker, szavazás

Ők az idei Glamour jelöltek! Már szavazhatsz!

PP-Eletforma

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg exkluzív díjkiosztó gáláját a GLAMOUR március 17-én . A Glamour WOTY 2016 jelöltjei között idén olyan hírességek is helyet kaptak a legtehetségesebb és legsikeresebb hölgyek mezőnyében, mint Tóth Vera, Balsai Móni, a NUBU, Vágó Réka, Gubik Ági vagy Csobot Adél. Emellett a legfrissebb, közösségi média sztárja kategóriában olyan nevek szállnak versenybe, mint Iszak Eszter, Dukai Regina, Kulcsár Edina, Debreczeni Zita, valamint Caramel felesége, Szilágyi Szilvi. Második újdonságként pedig a legmenőbb hazai lakberendezőket is díjazza a magazin.

Tovább olvasom »
álláskeresés, gyermek, Jobinfo.hu, megkülönböztetés, nők

Csak a főnök meg ne tudja!

László Márta

Diszkréten keres állást a magyar, 96 százalékuk csak akkor szól főnökének, ha már konkrét ajánlata van vagy le is szerződött új munkaadójával – derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal friss kutatásából. Persze az addig vezető út rögös, sok a diszkriminatív kérdés, melynek elszenvedői leginkább a kisgyermekes anyukák és a szülő korban lévő hölgyek. Utóbbiak több ízben számoltak be arról, hogy írásban akarták őket arra kötelezni, hogy 3-5 évig ne vállaljanak babát.

Tovább olvasom »
divat, film, múzsák, nők, Yves Saint Laurent

A férfi és múzsái

PP-Eletforma

Életrajzi ihletésű film jelenik meg Yves Saint Laurent-ről, és azokról a nőkről akik a divat legmeghatározóbb alakját inspirálták. Amikor a regényíró, Anthony Burgess interjút készített a hetvenes években Yves Saint Laurent-tel a New York Times-ba, megkérdezte a tervezőt, hogyan viszonyul a nőkhöz, azt a választ hallotta: “as dolls”, vagyis “mint a babákhoz”.

Tovább olvasom »
budapest, kampány, nők, virág

Vigyél haza egy darabot a virágszőnyegből! Most!

PP-Eletforma

A mai napon 1000 négyzetméteren, 40.000 virággal köszöntik a magyar nőket a Március 15. téren, Budapesten. Az ország valaha volt legnagyobb elvihető virágszőnyege a Danone Activia-nak és a KIOSK-nak köszönhetően valósul meg. A rendkívüli virágzó installációval az a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a nők mindennapi helytállására, odaadó munkájára.Ráadásul a szőnyeget alkotó virágokat ma este 20 óráig szétosztják a helyszínre látogatók között, hogy mindenki köszönthesse a számára rendkívüli hölgyeket.

 

Tovább olvasom »
alvászavar, menopauza tünetek, nők, változó kor

Az 50 körüli nők legkellemetlenebb időszaka

PP-Eletforma

A magyar nők szükséges rosszként élik meg a változó kort, és keveset foglalkoznak a menopauzával és a hormonváltozás okozta tünetekkel. Az érintett 48-58 év közötti korosztály számára azonban fontos lenne, hogy elmenjenek a szűrővizsgálatokra, illetve orvoshoz forduljanak.

Tovább olvasom »
fejlődés, férfiak, munkahely, nők, pénz, vezetés

Etikusabbak a női vezetők

PP-Eletforma

Etikusabb döntéseket hoznak, és kevesebb kockázatot vállalnak a női vezetők egy felmérés szerint. Míg a férfiakat a hatalom és a pénz hajtja, a nőket jobban motiválja a növekedés és fejlődés lehetősége. Már ez is egy ok, hogy több legyen a női vezető.

Tovább olvasom »
esélyegyenlőség, L’Oréal-UNESCO A nőkért és a tudományért, női kutatók, nők

Életmentő orvosi kutatásokat díjaztak – kemoterápia, lisztérzékenység

PP-Eletforma

Jelentősen csökkennek a kemoterápia mellékhatásai, ha sikeresen lezárul az idei „L’Oréal–UNESCO A nőkért és a tudományért” díjas kémikus kutatása. Egy másik díjazott a gyermekkori lisztérzékenység okaira szeretne magyarázatot találni, a harmadik elismerés pedig a füves gyepek ökológiai egyensúlyának helyreállításáért jár. Ez utóbbi kutatással hosszú távra élőhelyet lehetne biztosítani nemzeti örökségünk, a Hortobágy növényeinek és állatainak.

Tovább olvasom »
betegség, nők, stroke

Felépül-e a nő stroke után?

PP-Eletforma

A nők életminősége sokkal rosszabb a szélütést követően, mint a férfiaké – állítja egy amerikai kutatás. Ennek egyik oka, hogy a nők általában az életük későbbi szakaszában szenvednek agyi érkatasztrófát, ezért csökkennek az esélyeik a stroke utáni természetes felépülésre.

Tovább olvasom »
kína, nemek közti különbségek, nők

Több a nő?

Práger Kitti

Általános vélekedés, hogy a világ fele férfiakból, fele nőkből áll. Ez az arány azonban nem teljesen igaz. Korosztályonként és éghajlatonként változó, de szinte sehol sincs ugyanannyi a két nem képviselőiből. Az okok szerteágazók, nézzük a tényeket!

Tovább olvasom »
erőszak, nők, szex, szexuális, titok

Ez a szexuális élmény egy életre szól…

PP-Eletforma

Harmincnégy nőből harmincegynek voltak erőszakos szexuális emlékei, közülük minden negyedik így vesztette el szüzességét. A nemi erőszak pszichológiai következménye lehet depresszió, poszttraumás stressz, sokk, düh és szégyen, önbizalomhiány, önvád, emlékezetkiesés, rémálmok, fejfájás, hányinger, hasi fájdalom és frigiditás.

Tovább olvasom »
idegbaj, nők, szerelem, szex

Idegbeteg vagy szex nélkül!?

PP-Eletforma

Van élet szex nélkül? Már hogyne lenne! Csak az a kérdés, hogy milyen? Egyes nők kifejezetten idegbetegek lesznek, ha nincsen szexuális életük. Mindenbe belekötnek, és elviselhetetlenek lesznek a környezetük számára.

Tovább olvasom »