nevetés

jóga, nevetés, szív és érrendszeri megbetegedés, tünetek

12+1 érdekesség a szívről

László Márta

Februárban tartják a Szívtudatosság Hónapját, mely alkalomból összegyűjtöttünk néhány érdekes, meghökkentő, illetve hasznos tényt. Fontos, hogy minél többen tisztában legyünk a szív, mint egyik létfontosságú szervünk működésével, mert Magyarországon még mindig a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszerbeli megbetegedések.

Tovább olvasom »
Barátok közt, izgalom, nevetés, szokások, televíziós sorozat

Nekünk a barátok közt a legjobb

László Márta

Reneszánszukat élik a televíziós sorozatok: a napi sugárzású szappanoperák mellett ma már egészen nagy költségvetésű, magas művészeti színvonalat képviselő drámák és kalandsorozatok is képernyőre kerülnek. Az Invitel kíváncsi volt a hazai trendekre, ezért Nagy Sorozatrajongó címmel elindította online kérdőívét, amit 2015. december és 2016. január között több mint 5000-en töltöttek ki.


Tovább olvasom »
nevetés, nyár, történet, verseny

Nyerhet a nyár legjobb sztorijával!

PP-Eletforma

A legjobbsztorim.com elindítja Magyarország legnagyobb sztori futamát. A június 6-án induló verseny keretében a weboldalra bárki feltöltheti legjobb sztoriját. A legjobb történetet a Showder Klub ismert előadói: Kiss Ádám, András Péter, Mogács Dániel, Felméri Péter, Dombóvári István, Hajdú Balázs és Benk Dénes szakmai díjjal jutalmazzák. A legtöbb közönségszavazatot elnyerő sztorigyáros jutalma a legújabb iPad2 lesz.

Tovább olvasom »
depresszió, mosoly, nevetés, öröm

Mosolyogjunk egy jót!

PP-Eletforma

Télen, amikor kicsit a depresszióhullám mindenki felett átcsap, muszáj keresni a kicsi örömöket. Összeszedtem erősítésül és felvidításul az örömeimet, amikkel nap mint nap találkozom. Gondoltam megosztom másokkal is. Csokorba szedve, ahogy eszembe jut.

Tovább olvasom »
nevetés, öröm, segítség

Válságban (a) jótékonykodás?

PP-Eletforma

Szegény embert az ág is húzza – tartja a közmondás. A világgazdasági válság negatív hatásai természetesen az alapítványokat sem kímélik. Ennek következtében egyre kevesebb jut a rászorulóknak, miközben számuk (épp a krízis következményeként) folyamatosan emelkedik. 

Tovább olvasom »
nevetés, orvos

Kik azok a bohócdoktorok?

PP-Eletforma

A bohócdoktorkodás gondolata az amerikai Hunter Campbell „Patch” Adams-től származik, aki orvosi végzettséggel rendelkezik, és aki az 1970-es évek eleje óta öltözik be, hogy felvidítsa a betegeket. Néhány éve a Patch Adams című nagy sikerű film mutatta be Robin Williams főszereplésével az életét. Ma már Ausztráliától és Nagy-Britanniától Japánig és Namíbiáig számos országban dolgoznak bohócdoktorok Patch Adams szellemében, aki egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy ő „előbb bohóc, és csak aztán orvos”. 

Tovább olvasom »
feszültség, hormon, mosoly, nevetés, stressz

Feszültnek érzed magad? Nevess egyet…

PP-Eletforma

Mi lehet az, ami enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit, csökkenti a fájdalmat, javítja a véráramlást és még magabiztos fellépést is kölcsönöz? Az igazi, szép mosoly és a nevetés. Számos kísérlet bizonyította a nevetés pozitív élettani hatásait, amelyeknek ma már a rendezetlenebb fogak sem jelenthetnek akadályt.  

Tovább olvasom »
humor, jókedv, nevetés, tánc

A jókedv biztos forrása: a tánc

DPA

Van egy sportág, amit mindig elfelejtünk, pontosabban nem komoly edzésként tartjuk számon: ez a tánc. Pedig ez a mozgásforma legalább annyira hasznos, mint egy aerobikedzés. Megvizsgáltuk alaposabban, milyen pozitív hatásai vannak.

Tovább olvasom »
boldogság, humor, nevetés

Ha éhen is halunk, legalább nevetve

PP-Eletforma

Az amerikai gazdaság hanyatlásával az élet nagyon nehézzé vált, de a kitartóak már nem vásárlással próbálnak túlélni. Nevetéssel.Nem a jó öreg egyszerű nevetéssel, hanem a nevető jógával, azzal az edzésformával, amely a mélyről jövő nevetést és hangos “meditációt” ötvözi ritmikus tapsolással, pingvinszerű körbe-körbe totyogással és “vonatozással”, valamint mély jógalégzéssel. 

Tovább olvasom »
betegség, halál, nevetés

Okozhat-e halált az önfeledt nevetés?

PP-Eletforma

Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött – és szinte ok nélküli – nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés? – tették fel a kérdést német kutatók.

Tovább olvasom »