MTVA

90. díjkiosztzó, Duna Tv, MTVA, Oscar-díj, tévéműsor

Oscarra hangolva

László Márta

A közmédia Oscar-díjas filmekkel és külön műsorral készül a 90. Oscar-díjátadó gálára. A díjátadót megelőző hetekben Oscar-díjas filmekkel készül a Duna Televízió a filmvilág legjelentősebb eseményére.

Tovább olvasom »
Arany János, hobbi, MTVA, pályázat, zene

Minden szava Arany!

László Márta

A közmédia szervezésében az Arany-emlékév jóvoltából még tavaly novemberben elindult az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket egészen március 2-ig lehet beküldeni, a pályaművekben nincs különösebb megkötés; ha csak hobbid a zenélés, ezt a versenyt egyenesen Neked találták ki! A stílusban sincs kikötés, az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást a www.aranycore.hu weboldalon tudsz feltölteni.

Tovább olvasom »
Honfoglalás, játékmester, MTVA, Szente Vajk, tévéműsor

Szente Vajk foglalja a hont

László Márta

A közmédia ősszel jelentette be, hogy képernyőre viszi a legendás internetes játékot. A hír megjelenésével egy időben elindultak a találgatások is: vajon ki vezeti majd a minden hétköznap este jelentkező kvízműsort? Most már nyilvános, hogy Szente Vajkot köszönthetjük a műsorvezetői pulpitus mögött. Szente Vajk nevéhez számos sikeres színházi rendezés és szerep kötődik, ám sokan a Duna Televízió képernyőjéről ismerik, ahol vasárnap esténként a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő műsorvezetőjeként köszönti a nézőket, immáron hatodik éve. A Honfoglaló adásai december 25-től indulnak, ezen a héten esténként 19.30-tól közismert emberek játszanak majd, ők mutatják be a játékszabályokat a nézőknek. Január 2-tól pedig minden hétköznap három hadvezér mérkőzik meg egymással Magyarország megyéiért.

Tovább olvasom »
Harsányi Levente, magyarország, MTVA, Rátonyi Kriszta, showműsor, szeretlek!

Rátonyi megmutatja, hogy szereti Magyarországot?

László Márta

Múlt szerda óta találgatják a közmédia nézői, hogy mi lesz Rátonyi Kriszta sorsa. A fiatal műsorvezető ekkor köszönt el az M2 Petőfi TV nézőitől, akik két és fél éve rendszeresen láthatták esténként az Én vagyok itt című műsorban. Most kiderült, hogy Kriszta új feladatot kapott: a Duna Televízió Magyarország, szeretlek! című vetélkedőjének egyik csapatkapitánya lesz.

Tovább olvasom »
Bajnokok, M4, MTVA, sport, tvsorozat, vizes vb

Lesz itt nagy pancsi-pancsi

László Márta

Már javában zajlanak az előkészületek a július 14-én induló FINA Vizes Világbajnokság helyszínein, és az M4 Sportadónál. A helyszínek épülnek, a sportolók szinte éjjel-nappal edzenek, és a tévések is hajráznak. 

Tovább olvasom »
Duna Tv, MTVA, tehetségkutató, virtuózok

Világsztárok a Virtuózokban

László Márta

Április hetedikétől újra indul a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna TV-n. Két régi és két új zsűritaggal döntenek majd a legtehetségesebb ifjak tudásáról. A döntőt május 21-én rendezik majd.  

Tovább olvasom »
budapest, evangélikus egyház, Luther, MTVA, reformáció, református egyház

Reneszánsz és humanizmus ma – a hitújítás győzelme

László Márta

A reformáció, avagy a hitújítás a XVI. századi Európából indult el. Luther Márton 95 tézisben fogalmazta meg a katolikus egyház bírálatát, melyeket kiszegezett a wittenbergi vártemplom kapujára. Ekkor Svájcban is elindult egy új vallási mozgalom Kálvin János és Ulrich Zwingli vezetésével. Ezek következményeként alakult ki az evangélikus és a református egyház. Ennek 500 éve.  

Tovább olvasom »
Fölszállott a páva, gyerekek, MTVA, néptánc, népzene, tehetségkutató, verseny

Újra száll a kicsi páva

László Márta

Negyedszerre indítja útjára az MTVA a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsort. Idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. Az előzetes válogató után balatoni felkészítő táborban voltak a gyerekek. Most, és a jövő pénteken 20.30-kor a Dunán az erről készült beszámolót láthatják a nézők, majd november 4-én 19.30-kor kezdődnek az élő elődöntők. A győzteseket december 16-án hirdetik ki.  

Tovább olvasom »
Akusztik, dal, MTVA, pályázat, show

Van egy jó dalod? Ide vele!

László Márta

Idén is keresik azt a dalt, amelyet egy egész ország együtt dúdol majd. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre.

Tovább olvasom »
50. Debreceni Virágkarnevál, augusztus 20, időjárás, Mesterségek Ünnepe, MTVA, programok

Igazi nyári napunk és rengeteg programunk lesz!

László Márta

Kora délután már 31 fokot mutatnak majd a hőmérők, estére csupán 22 fokig mérséklődik a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu. Szerte az országban remek programok várják az ünneplőket. Budapesten a 30. Mesterségek Ünnepe, míg Debrecenben az 50. virágkarnevál kápráztat el minket. Senki nem marad le semmiről, mert az MTVA körkapcsolásokkal, helyszíni közvetítésekkel számol be az eseményekről!    

Tovább olvasom »
dal, Euróvíziós Dalfesztivál, MTVA, műsor, pályázat

Van egy dalod? Elő vele!

PP-Eletforma

November 25-éig lehet jelentkezni a Dal című műsorba. A már hagyományosnak mondható produkció célja, hogy a szakmai zsűri és a közönség közösen találja meg azt a Dalt, amely 2016. májusában, Stockholmban Magyarországot képviselheti a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Tovább olvasom »