mosás

friss, hétköznapi rutin, illatok, megújulás, mosás, ruha, stressz, tavasz, természet

3 egyszerű lépés a stresszmentes életért

László Márta

Egyre stresszesebben élünk. A tennivalók végeláthatatlan listája, a kiszámíthatatlan időbeosztás, és hogy mindig elérhető legyél,  bizony könnyen nyugtalanná és fásulttá tehet. Egyszerűbb, kiegyensúlyozottabb életre vágyunk, és 92%-unk arra is készen állna, hogy életstílusán változtatva megkapja mindezt. Mit szólnál hozzá, ha egyszerű, apró lépésekkel is képes lennél a stressz menedzselésére? Mutatom!

Tovább olvasom »
candida, diéta, életmód, fertőzés, mosás, stressz

7 lépés a Candida fertőzés ellen

PP-Eletforma

Alig van olyan nő, aki életében legalább egyszer ne szembesülne a Candida fertőzés tüneteivel. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza a candidiasis okaira és a megelőzés, kezelés lehetőségire hívta fel a figyelmet.  

Tovább olvasom »
házi praktikák, mosás, sztár

Remek tippek Lakatos Márktól – hogyan mossunk?

PP-Eletforma

Ha szeretjük a szép, divatos ruhákat és persze a szép, kényesebb anyagokat, akkor fontos az is, hogy ezek a mosás során megőrizzék szépségüket, épségüket, hogy kedvenc darabjainkat még jó soká élvezhessük. Lakatos Márktól, Magyarország egyik legismertebb stylistjától most olyan hasznos dolgokat tudhatunk meg, amelyek bármikor jól jöhetnek, ha mosásról van szó!

Tovább olvasom »
házi praktikák, mosás, otthon

8 szuper ötlet fekete ruhák mosásához

PP-Eletforma

Jön a hűvösebb idő, előkerülnek a sötét nadrágok, pulcsik és dzsekik is, mi pedig bosszankodunk, hogy mit kezdjünk a kifakult feketékkel. Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű praktikát, hogyan érdemes mosni, hogy minden fekete ruha eredeti színében ragyogjon. Íme!

Tovább olvasom »
háztartási tippek, mosás, otthon

4 tipp a problémamentes mosáshoz – férfiaknak!

PP-Eletforma

Ha úgy gondolod, hogy a mosás női feladat, nagyot tévedsz! Ha egyedül élsz, vagy a párod elutazott a barátnőivel egy hétre, addig halmozod a szennyest, míg visszajön, vagy keresel egy SOS-takarítónőt? Itt az idő, hogy kézbe vedd ruháid sorsát, és ne másra várj azért, hogy a hétvégére kedvenc farmeredbe bújhass!

Tovább olvasom »
kompakt mosópor, mosás, mosópor

A kevesebb több! Új, továbbfejlesztett kompakt mosóporok

PP-Eletforma

Jó a vásárlóknak, jó a környezetnek! Ha új generációs kompakt mosóport veszünk, nemcsak kisebb súlyt kell cipelnünk hazáig, de kevesebb helyet is foglal el otthon a mosószer. Ráadásul, mivel kompakt mosóporból a korábbinál kevesebb kell ugyanannyi ruha kimosásához, a csökkentett mosószer-adagolással a környezet kíméléséhez is hozzájárulunk.

Tovább olvasom »
dizájner ruha, kényes ruha, mosás

Gépben mosható márkás holmik? Miért ne!

PP-Eletforma

A márkás, finomabb ruhák jelentős részét nem szabad mosógépben mosni. Nem elég tehát, hogy ha be akarunk szerezni ilyesmit, akkor mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, hanem mindig újabb pénz és gond, hogy a tisztítóba kell rohangálni velük. Legalábbis eddig így volt.

Tovább olvasom »
környezettudatos, mosás, mosógép, praktika, ruha

Mossunk ügyesen!

Sebok Orsolya

Mindenki álma, hogy a sokadszor felvett ruha is úgy nézzen ki rajta, mintha vadonatúj lenne. A körültekintő mosás egy lépéssel közelebb visz a célunkhoz. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a háztartási gépek egyre praktikusabbak, és a mosószerek is mindinkább vigyáznak ruháinkra. Ahhoz azonban, hogy ezek tudását kihasználjuk, néhány dologra oda kell figyelni, és a környezeti szempontokat is érdemes szem előtt tartani.

Tovább olvasom »
allergia, bor, fémallergia, mosás, tisztaság

Lehet, hogy mosópor-allergiád van?

PP-Eletforma

A mosóporokat és tisztítószereket forgalmazó cégek két jelzővel igyekeznek megnyerni a fogyasztókat a termékek megvásárlására. A kulcs minden esetben a nagy tisztító erő és a tartós, kellemes illat. Gyakran azonban épp ezek okozzák a kellemetlen panaszokat is: a testszerte jelentkező kiütések és bőrvörösség a mosópor- allergia tünete is lehet. 

Tovább olvasom »
folt, mosás, takarítás, természetes, tisztítás

Használjuk nagyanyáink jól bevált folttisztítóit is…

Timar Gigi

Foltok egyszerűen teremnek. A legrendesebb háziasszony, a leggondosabb anya, a legelegánsabb úrinő sem tudja megakadályozni, hogy olykor tea, bor, fű vagy más paca ne csúfítsa el a terítőt vagy a ruhát. Kétségbeesésre azonban semmi ok, csak azt kell tudni, milyen piszoknak mi a leghatékonyabb ellenszere. A különböző speciális vegyszerek mellett pedig nem érdemes megfeledkezni nagyanyáink jól bevált, természetes folttisztítóiról sem.

Tovább olvasom »
alternatív, ekcéma, mosás, tisztaság

Ekcémás lettem mindenre, mosni sem tudok már!

PP-Eletforma

Minden nap láthatjuk őt, kék színű overállja, tudományosnak tetsző kiselőadása országszerte ismert, így szinte már családtaggá vált. Ő a mi mosógépszerelőnk. Élő lelkiismeretként figyelmeztet bennünket, háziasszonyokat, a század egyik legnagyobb rákfenéjére: a kemény víz okozta vízkőre.

Tovább olvasom »
mosás, mosógép, otthon, takarékosság

Mosási praktikák

Timar Gigi

A mosás több szempontból is kiemelten fontos területe a „háztáji” környezettudatosságnak, hiszen elektromos áramra és vízre, ráadásul általában még vegyszerre is szükség van hozzá. Persze az elsődleges az, hogy tiszta és foltmentes legyen minden. De miért ne lehetne mindezt összeegyeztetni?

Tovább olvasom »