Facebook hozzászólás
341

Mokka brownie

Ha egy igazán édes kényeztetésre vágysz, jó választás a brownie. Szinte minden recept azzal kezdik : olvassz meg jó sok csokit jó sok vajjal. Ne álljunk ellen a csábításnak, néhanapján belefér ennyi luxus az életünkbe!

Mokka brownie,Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
8 dkg fehér csokoládé
6 dkg étcsokoládé
175 ml csoki csepp
175 ml olvasztott vaj
250 ml kristálycukor
1 evőkanál vaníliakivonat
4 tojás
250 ml liszt
1 evőkanál instant kávé
egy nagy csipet só

Elkészítés:
A csokoládékat (a csoki cseppet nem!) és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha felolvadt, levesszük a gőzről, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, alaposan elkeverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel alaposan elvegyítjük, végül következik a liszt, az instant kávé és a só. Legutoljára keverjük a masszába a csoki cseppet. Egy kis méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, 180 fokon 30 percig sütjük a süteményt.

Csokifelfújt
A szuflé – azaz felfújt – az a desszert, amiért mindenki odáig van, ha étteremben étlapon látja, szinte biztosan azt rendel a vacsora végére, de otthon senki nem szívesen áll neki. Szegény szuflénak elég rossz a híre, mindenki attól fél, hogy nem sül meg, nem lesz levegős, összeesik idő előtt. Pedig egyáltalán nem nehéz dolog elkészíteni, csak a szabályokat kell betartani.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!