Facebook hozzászólás
786

Amilyen szép, olyan egyszerű!

Mogyorókrémes karácsonyfa

Ha megvan a gyorsan összedobható adventi koszorú, dobjunk mellé még egy kis ünnepi nyalánkságot is. Tízperces mutatvány, de nagyot lehet vele villantani. Figyelem, jövő héten emeljük a tétet!

Hozzávalók 

 

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta, felolvasztva
  • 5-6 evőkanál mogyorókrém (több/kevesebb,  ízlés szerint)
  • 1 tojás

 

Mogyorókrémes karácsonyfa Fotó: Pinterest
Mogyorókrémes karácsonyfa Fotó: Pinterest

 

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát vedd ketté és az egyik felét nyújtsd ki, majd tedd a tepsibe. Vágj ki belőle egy nagy, hosszúkás háromszöget, alján egy kis talppal – vagyis egy karácsonyfa formát. A formázott tésztát kend meg a mogyorókrémmel, majd helyezd rá a másik darab kinyújtott tésztát is és vágd körbe (a csokikrém mutatja majd a kontúrt). A felesleget távolítsd el.
Vágj két oldalról vonalakat a háromszög közepe lefelé, hogy egy fatörzset képezzen. (Mutatjuk egy videón, hogyan csináld.) Az ágakat tekerd meg. A maradék tésztából vágj ki egy kis csillagot és helyezd a fa tetejére. Kend meg az egészet felvert tojással.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Az előmelegített sütőben süsd aranybarnára – kb. 12-15 percig. Hűtsd le és szórd meg porcukorral.

Tipp:  Elkészíthetjük sósan is, sajttal, sonkával, spenóttal, stb.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!