minőség

ellenőrzés, gasztronómia, magyar sör, minőség

Milyen a sör atomja?

László Márta

Szuper jók a magyar sörök – ez derült ki a a NÉBIH Szupermenta tesztjén, amit a Magyar Sörgyártók Szövetsége örömmel üdvözölt. A hatóság húsz féle dobozos csomagolású, a hazai piacon forgalmazott világos sört bontott atomjaira. Mind a sörök minőségét, mind pedig jelölését rendben találták. Tavaly összesen több mint 6 millió hektoliter sör ittunk meg, amelyből mintegy 3,5 millió hektoliter a dobozos.

Tovább olvasom »
bor, Mád, magyar borvidék, minőség, Sommelier, Szik Mátyás, szőlőfajta, tokaj, vulkanikus talaj

Imádja Tokajt az örökös magyar sommelier bajnok

PP-Eletforma

Nagyon mozgalmas évet, sőt éveket tudhat maga mögött Szik Mátyás, aki 2016-ban örökös magyar sommelier bajnok lett, miután három egymást követő évben is sikerült megnyernie a Magyar Sommelier Bajnokságot. Ezt követte 2017-ben a Chaîne de Rotîsseurs szervezet által ifjú sommelier-k számára rendezett világbajnokság, ahol 4. helyezést ért el. Most nagy változásokra készül, többek között erről is mesélt…

Tovább olvasom »
Jack Daniel’s, Jeff Arnett, kémia, kóstolás, minőség, történelem, whiskey

Egy kémikus lehet a Jack Daniel’s nyolcadik lepárlómestere

László Márta

Chris Fletcher gyerekkora óta rajong a kémiáért, de a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez teheti őt a világ egyik leghíresebb whiskey-jének mesterévé. Amerika legrégebben bejegyzett whiskey lepárlójában az elmúlt 151 évben 7 whiskey mester felelt azért, hogy minden csepp ital megfelelő minőségben hagyja el Lynchburgöt. Közülük az első maga Jack Daniel volt, jelenleg pedig Jeff Arnett tölti be ezt a posztot. Úgy tűnik lassan megvan, ki veheti át tőle a stafétát: aki nem más, mint az ötödik mester, Frank Bobo unokája.

Tovább olvasom »
Belváros, Damniczki, manufaktúra, minőség, reggeli

Reggelizz, mint egy király!

Kandikó Éva

Azt már mindenki fejből tudja, hogy reggelizni nagyon fontos, ideje, hogy az ismereteket a gyakorlatba is átültessük. Jó lenne, ha egyre inkább átvennénk a mediterrán országok szokásait, és ráérősen reggeliznénk, mellőzve az adalékanyagokkal dúsított bolti ételeket.

Tovább olvasom »
csokoládé, húsvét, kézműves, minőség

A csokoládé húsvétkor sem vicc

PP-Eletforma

Egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű csokoládék kerülnek tavasszal elénk, milyen csokival örvendeztetjük meg húsvétkor gyermekeinket, unokáinkat. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy felfedezzük a hazai manufaktúrák kínálatát! Tartsuk szem előtt, hogy a családnak nem minél több csokoládéra van szüksége, hanem minél magasabb minőségűre.

Tovább olvasom »
energia-hatékonyság, minőség, szigetelés, tervezés, tető

A gázóra nem hazudik

László Márta

Több száz millió négyzetméternyi tető szorulhat felújításra, holott csak a szigetelésével fűtésszámlánk akár 10%-át is megspórolhatjuk. Ez országos szinten akár 10 milliárd forintot is jelenthet havonta a fűtési időszakban. A Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete az energiahatékonysági világnapon arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a lakosság a legnagyobb bizony energiapazarló.

Tovább olvasom »
gyorsfagyasztott, hasábburgonya, ízesítés, jelölés, minőség, NÉBIH, tájékoztatás

Lőttek a sültkrumplinak

László Márta

A Szupermenta sültkrumpli termékteszt folytatásaként ezúttal 16 gyorsfagyasztott hasábburgonya komplex vizsgálatát végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság laboratóriumaiban a termékeket élelmiszerbiztonsági és minőségi paraméterek alapján egyaránt vizsgálták. Jelölési hiba minden terméknél akadt, három sültburgonya forgalmazójával szemben pedig – minőségi problémák miatt – élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a hatóság.

Tovább olvasom »
deflegmáció, gasztronómia, minőség, pálinka, vizsgálat

Megtaláltuk a jóízű pálinka titkát!

PP-Eletforma

Egy friss kutatás eredménye alapján sokkal finomabb pálinkát tudunk főzni, ráadásul a metanoltartalom is csökkenthető. A kulcsszó: a deflegmáció. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények című tudományos szaklapban megjelent cikk minden pálinkakésztőnek hasznos lehet – írja a laboratorium.hu. 

Tovább olvasom »
desing, háztartás, konyhai készülékek, minőség, otthon, vízkő

Hogyan válasszunk megfelelő vízforralót?

PP-Eletforma

Az év minden időszakában hatalmas a választék vízforralókból. Az alacsony áron elérhető készülékek azonban nem minden esetben ideálisak, akár a rosszabb minőség, a gyenge szervizháttér, vagy a nem a használati célnak megfelelően kiválasztott típus miatt. Segítünk a választásban…

Tovább olvasom »
kenyér, Ludwig Klára, Magyar Élelmiszerkönyv, minőség, változás

Több ember juthat jó minőségű kenyérhez az új szabályozással

Kandikó Éva

A Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásainak bevezetésétől minőségi javulást remél a JÓkenyér alapítója. Ludwig Klára pékmester szerint ez a szigorú változtatás elősegítheti azt, hogy a jövőben tovább növekedjen a tudatos vásárlók száma a kenyérfogyasztás terén és egyre többen, egyre alaposabban nézzék majd meg, mi kerül az asztalra odahaza.

Tovább olvasom »
hungarikum, minőség, NÉBIH, pálinka, védjegy

Ez igen! Csúcson a pálesz!

László Márta

Óriásit javult a pálinka minősége a hatósági mérések alapján, amihez fontos kutatások is hozzájárultak – derült ki a szakma és a döntéshozók részvételével szervezett konferencián. A Baján, a Városháza dísztermében megtartott tanácskozás a termelés, a fogyasztás kultúrája és a közösségformálás köré épült…

Tovább olvasom »
energiatakarékos megoldások, építkezési trendek, kulcsrakész ház, minőség

Így építkezünk, mi…

PP-Eletforma

Az új lakások építése kis-, míg a kiadott engedélyek száma számottevően növekedett az év első három negyedévében a KSH jelentése szerint. Ezzel egyidőben erősödő tendencia a minőségi építőanyagok használata, az energiahatékonyság, valamint a kulcsrakész házak építtetése. Egyre kevésbé éri már meg egyedül bajlódni az építkezéssel.

Tovább olvasom »
cukrászda, Damniczki, desszert, édesség, minőség, Ország Torta

A jó cukrászda nagy kincs

Kandikó Éva

Manapság már alapkövetelmény, hogy egy jó cukrászda kiváló alapanyagokból dolgozzon, ne használjon ízfokozókat, mű alapanyagokat, a minőségi vaj, tejszín, tojás használata elengedhetetlen az igényes vásárlók kiszolgálásához. Ha a sütemények még szépek is, ne adj isten, fantáziadúsak, nem szokványosak, az meg különösen nagy vonzereje lehet egy cukrászdának. Damniczki Balázs Székesfehérvár után Budapestet is meghódította.

Tovább olvasom »
csiszolás, drágakő, érték, gyémánt, minőség, művészet

A NŐ legjobb barátja…!

László Márta

Marilyn Monroe szerint a gyémánt a nő legjobb barátja. Nos, engem a minap több mint 220 millió forint értékű ilyen, különleges mesebeli ékkő, és persze négy, hozzá járó testőr vett körül azon az exkluzív sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a világ legtökéletesebb barátait. Európában mindössze három országában, Törökországban, Nagy-Britanniában és immár Magyarországon juthatnak hozzá az érdeklődők.    

Tovább olvasom »
felsőoktatás, minőség, Pécsi Tudományegyetem, Quacquarelli Symonds, világrangsor

Szuper! Pécs is a világranglistán!

László Márta

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára – új magyar szereplőként – a Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján.

Tovább olvasom »
marketing, minőség, pálinka, rangsor, sajtótájékoztató, verseny

Arctalan a pálinkánk

László Márta

Míg számos országban rengeteg pénzt fordítanak a nemzeti ital népszerűsítésére, addig nálunk ennek nyoma sincs! A Pálinka Céh Egyesület tájékoztatóján a Földművelésügyi Minisztérium illetékes helyettes államtitkára bejelentette: még idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása. Budapesten bemutatták a sajtónak az év legjobb pálinkáit.

Tovább olvasom »
bor, borászat, Bujdos, csavarzáras palack, dizájn, minőség, palackozás, tavasz

Bujdosóék tavasza

László Márta

dél-balatoni Bujdosó Pincészet termékpalettája az elmúlt hetekben tovább bővült, ráadásul új dizájnra és több boruk esetében csavarzáras palackozásra állnak át.

 

Tovább olvasom »
Dr. Magyar Szabolcs, feldolgozás, hatékonyság, Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft., kukorica, megújuló energia, minőség

Természetes termékek természetesen – érted!

László Márta

Nap mint nap találkozhatsz vele, amikor tejtermékeket, péksüteményeket, lekvárokat vagy üdítő- és szeszes italokat vásárolsz! Ezek egyes alkotórészeit ugyanis a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. gyártja. Több mint 100 éve meghatározó szereplője a hazai és a nemzetközi élelmiszeriparnak a szabadegyházi székhelyű társaság. Ma Európa legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként ismert. Ezt a munkát ismerte el a szaktárca, amikor Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat adományozott a cégnek. 

Tovább olvasom »
Costes Downtown, elismerés, ételkülönlegesség, étterem, Michelin-csillag, minőség

Új csillag született! Egy igazi Michelin!

László Márta

Minőség – kompromisszum nélkül! Ez a mottója a legújabb magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costes Downtownnak! A Belváros legújabb csillaga már az ötödik Magyarországon, ami a régióban is elképesztően nagyszerű teljesítmény! Exkluzív interjúnkban a gyorsan híressé vált étteremvezető mesél!

Tovább olvasom »
bor, fejlesztés, minőség, szőlő, szüret, Varga pincészet

Ezt az évjáratot megemlegetjük!

PP-Eletforma

Idén  17,5 millió kiló szőlőt dolgoz fel a Varga Pincészet. Ekkora mennyiségből a tavalyihoz képest 50 százalékkal több bort készítenek. A borászat szerint, jövőre el is tudják adni a többletet, hiszen kiemelkedő lesz a  2015-ös borok minősége. Idén a cég 400 millió forintot költött fejlesztésekre is, jövőre ez az összeg el fogja érni az 1 milliárd forintot.

Tovább olvasom »
Magyar Termék Nagydíj, minőség, Sárvár, Signum Virtutis, Spirit Hotel, turizmus, vendég

Idehaza és a világ elitjében a Spirit Hotel

László Márta

Elnyerte az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel a Seven Star Global Luxury Awards „Signum Virtutis” díjat. A kiválóság címerét évről évre a világ vendéglátói, szállodaipari, utazási és szolgáltatói szektorainak legkiválóbb képviselői kaphatnak meg. Ezzel a sárvári luxushotel bekerült a világ különleges prémium márkákat és szolgáltatásokat tömörítő elit klubjába. A másik komoly elismerés, hogy a Spirit megkapta a Magyar Termék Nagydíjat.    

Tovább olvasom »
bor, egészséges, minőség, olaszország, vizsgálat

Szigorúan ellenőrzött olaszok

PP-Eletforma

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága minden szükséges intézkedést megtesz, hogy a magyar fogyasztók megfelelő minőségű és nyomon követhető borászati terméket tölthessenek poharukba. A hatóság az elmúlt években folyamatosan, kiemelten és tételesen ellenőrizte az Olaszországból származó borkészleteket. A vizsgálatokon hamisított terméket nem találtak, kizárólag minőségi kifogások, érzékszervi hibák fordultak elő.

Tovább olvasom »
minőség, oktatás, Pécsi Tudományegyetem

Topon a pécsiek

PP-Eletforma

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a Center for World University Rankings (CWUR). A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) is felkerült az eredményei alapján. A 893. hely azt jelenti, hogy a PTE továbbra is a világ nemzetközi felsőoktatás top 3,6%-hoz tartozik!

Tovább olvasom »
bolt, egészséges, élelmiszer, gödöllő, magyar, magyar ízek, minőség

Megnyílt a Magyar Ízek Háza Gödöllőn !

PP-Eletforma

A Coop Üzletlánc, mint a minőségi magyar termékek elkötelezett támogatója, október 11-én megnyitotta kapuit a Magyar Ízek Háza termékei előtt. A Coop franchise Üzletlánc és a hungaricum élelmiszerboltot működtető Premium Hungaricum Kft. közötti partneri kapcsolat kezdetének tekinthető együttműködés megnyitóját a gödöllői Erzsébet királyné Szálloda Báltermében rendezték meg. 

Tovább olvasom »
idegenforgalom, minőség, szálloda, változás

Hogyan változnak a csillagok?

Sebok Orsolya

Újracsillagozzák a szállodákat: 2012. július elsejétől az úgynevezett Hotelstars Union szállodaminősítési rendszer lép életbe, így mindenki számára egyértelmű lesz a besorolás. Az eddig érvényben lévő hazai jogszabályon alapuló minősítés nem hozta meg az elvárt eredményt.

Tovább olvasom »
ápolás, baba, minőség, teszt, vásárlás

Termékteszt: Baba-popsi krémek

PP-Eletforma

A babatermékek piaca igen széles, nincs ez másképp a baba-popsi krémekkel sem. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 12 terméket tesztelt a krémek összetevői alapján. Úgy tűnik, a gyártók a babákat sem kímélik: sok termékben vannak kritikus kőolajszármazékok és illatanyagok. 

Tovább olvasom »
drogéria, felmérés, minőség, üzlet, vásárlás

Drogérialáncokról készült felmérés-Valami mindenhol bűzlik

PP-Eletforma

A Tudatos Vásárlók Egyesülete aktuális Cégmércéjében azt vizsgálta meg, hogy mennyire etikus, illetve a társadalom iránt mennyire felelős cégpolitika társul a hazánkban legismertebb drogérialáncokhoz: ezúttal a Rossmann-t, a DM-et és a Müllert vették górcső alá. Vásárlásuk során nem csak egy-egy termék mellett tették le voksunkat, hanem annak gyártóját és forgalmazóját is támogatták. 

Tovább olvasom »
márka, minőség

Ma 30%-os, nyitó kedvezmény az első VAN GRAAF-ban!

PP-Eletforma

A VAN GRAAF nemzetközi divatvállalat a mai napon megnyitotta első magyarországi üzletét. A női- és férfidivat új világa az Allee-ban nyitotta meg kapuit, ahol exkluzív környezetben egyedülálló vásárlási élményt kínálnak. Csaknem 4000 nm-es alapterületen a termékkategóriánként elkülönített osztályok és az impozáns eredeti márka részlegek közel 100 népszerű divatmárkával várják a látogatókat.  

Tovább olvasom »