Mexikó

avokádó, birsalmasajt, csirke, leves, Mexikó, sajt, tortilla

Sopa Azteca – magyarul azték leves

Hegyvári Zoltán

Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett – egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra. (Amit nagyon sajnál, hogy elfelejtette az avokádót, ugyanis tálaláskor avokádó csíkokat kellett volna a levesre pakolni, de kiment a fejéből… )

Tovább olvasom »
csirke, fajita, fűszerkeverék, Mexikó, tortilla

Csirkés fajita

Kandikó Éva

Nem vagyok híve a készen vásárolt poroknak, mixeknek. Van azonban olyan eset, amikor engedek az elveimből, és ezek a nemzetközi konyha bizonyos ételeinek elkészítése. A fajitához készen vásárolt keveréket szoktam használni.

Tovább olvasom »
avokádó, guacamole, lime, Mexikó, mexikói konyha

Guacamole, a kedvenc avokádó receptünk

Kandikó Éva

Imádni való gyümölcs, pedig van macera vele bőven. Ott kezdődik a megpróbáltatások sora, amikor be akarjuk szerezni a megfelelő állapotú avokádót. Mert az üzletekben leginkább kőkemény példányokkal szoktunk találkozni, ami kapásból megakadályozza, hogy mondjuk aznap estére összedobjunk egy jó kis guacamolét a vacsorához. Sajnos meg kell várnunk, amíg az avokádónk puhára érik. Szóval az avokádó mifelénk nem amolyan ripsz-ropsz kaja.

Tovább olvasom »
filmművészet, forgatókönyv, Guillermo del Toro, Mexikó, mozigyáros

Egy elborult elme lenyűgöző alkotásai

PP-Eletforma

A Faun labirintusa,  A hobbit: Váratlan utazás, vagy a hamarosan DVD-n is elérhető Bíborhegy – csak néhány sikerfilm azok közül, amelyek a zseniális Guillermo del Toro „elborult elméjéből” pattantak ki. Legyen szó rendezésről vagy forgatókönyvírásról, a mexikói mozigyáros tudja, mitől lesz elképesztően izgalmas vagy épp vérfagyasztóan dermesztő egy alkotás. Íme öt kihagyhatatlan del Toro produkció, amiről nem érdemes lemaradnod a fantasy és horrorfilmek rajongójaként.

 

Tovább olvasom »