mese

beteg gyerek, farsang, Gyógyvarázs, jelmez, kellék, mese, új időpontok

Mondjunk értük egy mesét

László Márta

Januártól friss időpontokkal várják a Gyógyvarázs mesedoktorokat a kórházakban, ahol a farsangi időszakban egy-egy apró kellék vagy jelmezdarab segítségével akár a mesék szereplői is életre kelhetnek. Országosan több mint heti 160 alkalom áll rendelkezésére az önkéntes meseolvasóknak, hogy megnevettessék, elvarázsolják a kórházakban fekvő gyerekeket. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan színesítsd a mesédet!

Tovább olvasom »
ajándékcsomag, írás, mese, pályázat, Varró Dániel

Na, ez nem mese

PP-Eletforma

Meseíró pályázatot hirdet egy lengyel gabonakávéval foglalkozó cég. A kiírás elsősorban azoknak szól, akik szeretnek írni, és akiknek a fantáziavilág jelenti a kikapcsolódást. A pályázatokat Varró Dániel, József Attila-díjas költő értékeli majd, a legjobb történetek pedig belekerülnek a társaság saját kiadású mesekönyvébe, amely egyedi illusztrációkkal e-book formájában jelenik meg.

Tovább olvasom »
birtok, Bolyki pincészet, címke, grafika, Ipacs Géza, Jani, mese, szőlő

A Jani, az Ördöngős nyúl meg a hatlövetű bor + egy video

László Márta

Mese, mese mátka, pillangós batárba – Móra Ferenc után szabadon -, volt egyszer egy borász és egy grafikus. Összedugták a fejüket, hogy miként is kaphatna új köntöst néhány palack. Adott volt a jó bor, az Ördöngős nyúl, az ufó, a kőfejtő, az utazó gepárd, a Zebra Zuzu és az öteltekből, a barátságból megszületett a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok új címkecsládja…, ami mellesleg a régi folytatása.           

Tovább olvasom »
Csukás István, mese, ősbemutató, Stefánia Palota, színdarab, zene, Zichy Szín-Műhely

Utazás a szempillám mögött

László Márta

Csukás István 40 éve írt, a fővárosban még sohasem játszott regényének új színpadi feldolgozását mutatja be a Zichy Szín-Műhely. Az Utazás a szempillám mögött című zenés mesejáték budapesti ősbemutatója május 10-én lesz a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban. A művészeti koncepciójáért 2017-ben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Zichy Szín-Műhely ezúttal a magyar gyermekirodalom népszerűsítését tűzte ki célul. A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb hatású nyelvteremtője, generációk legnagyobb mesélője, Csukás István sok műfajú életművének egy kevésbé ismert zenés mesejátékát az író szakmai támogatásával állítják színpadra, hogy az ifjúság megismerje Mirr-Murr, Pom Pom, vagy Süsü, a sárkány halhatatlan mesefiguráit teremtő hihetetlenül termékeny szerző csodálatos világát.

Tovább olvasom »
felajánlás, K&H gyógyvarázs, mese, mesedoktor, önzetlenség

A legszebb újévi fogadalom

PP-Eletforma

Népszerű szokás újévkor fogadalmat tenni, ezeknek azonban sokszor nagyobb a füstje, mint a lángja. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program bátorít mindenkit, hogy újévi fogadalomként válassza az önzetlenséget. Az új évben 46 kórház, összesen majd 1000 meseórával várja azokat, akik egy vidám történettel szeretnének segíteni a beteg gyerekeknek.

Tovább olvasom »
beteg gyerek, gyógyulás, kórház, mese, önkéntesség

Mesedoktor kerestetik!

Krajcsó Judit

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő kórházak visszajelzései alapján a nyári szünetben kevesebb önkéntes érkezik mesét olvasni. Pedig különösen jól jön ilyenkor egy mese, hiszen a gyerekek nyáron még nehezebben élik meg a kórházban töltött napokat, a bezártságot. A segíteni vágyó mesedoktorokat most új időpontokkal várják az ország összes megyéjében.

Tovább olvasom »
Élő Fruzsina, gyerek, mese, sárkányok, segítség, terápia, üzenetek, vasorrú bábák

Jobb a mese, mint a csoki!

László Márta

Minden élethelyzetnek megvan a maga meséje. Ha megértjük az üzenetüket, megértjük azt is merre kell mennünk az úton, és milyen akadályokat kell legyőznünk ahhoz, hogy boldogan éljünk, míg meg nem halunk. Ebben segít a meseterápia.

Tovább olvasom »
gyerek, író, magán könyvkiadás, mese, szerző

On-line mesék nemcsak gyerekeknek

László Márta

Két új kötettel jelentkezik még idén Bartos Erika és magánkiadásban jelenik meg Havas Dóra új könyve is. Egyre több szerző választja a megjelenésnek ezt a fajtáját. Az egyik internetes webáruház támogatja ezt a kezdeményezést, és örömmel áll a vállalkozó szellemű írók mellé, végzi a terjesztési feladatokat. 

Tovább olvasom »
Dobrády Ákos, gyerekek, Kicsi gesztenye Klub, mese, show, Vidámszínpad

Kicsi gesztenyék gurulnak a Vidámon

László Márta

Idén debütált a Minimaxon az énekes mesesorozata, a Kicsi Gesztenye Klub. Dobrády Ákos gyermek projektje a vártnál is nagyobb sikereket hozott, így nem állnak meg a tévézésnél: decemberben színpadi produkciót is bemutatnak a meséből! Karácsony előtt biztosan sok gyerek örül majd a produkciónak! 

Tovább olvasom »
gyerekek, játék, Kiwi TV, mese, sorozat, szórakoztatás, tévéműsor, TV2

Mi köze Mátyás királynak a Zűrgombócokhoz?

László Márta

Saját gyártású újdonságok, sosem látott epizódok, régi kedvencek – szeptember 26-án indul a legkisebbek szórakoztatására, a TV2 Csoport portfóliófejlesztésének újabb állomása, a Kiwi TV. A vadonatúj gyerekcsatornán oktató és szórakoztató tartalmak is helyet kapnak: bemutatkoznak a rosszcsont, de szeretni való földönkívüli karakterek a Zűrgombócok című saját gyártású műsorban, premierepizódokkal is jönnek mindannyiunk kedvenc kék törpéi, a Hupikék Törpikék, valamint olyan kihagyhatatlan klasszikusok is visszatérnek, mint a Mátyás király történetei.

Tovább olvasom »
dvd, érdekesség, film, kosztümös fantasy, mese, színész, sztár

Vidd haza a Jégkirálynőt! El fogsz olvadni tőle…

Krajcsó Judit

A Vadász és a Jégkirálynő premierje 2016 egyik nagy durranása volt, amely már megjelenése előtt lázban tartotta a fantasy szerelmeseit. Bár a történetet sokan kedvelik, de biztosan akadnak olyan részletek, amiket még a legnagyobb rajongók sem ismernek. Íme, 5 érdekesség az idei év egyik legizgalmasabb kalandfilmjéről!

Tovább olvasom »
betegés, gyerek, gyógyítás, játékok, kórház, mese, nyár

Mit játsszunk, ha beteg a gyerek?

PP-Eletforma

A nyár a legtöbb gyerek számára felhőtlen játékkal, szabadban futkározással, élményekkel telik. De mi van akkor, ha gyermekünk lebetegszik, és szobafogságra kényszerül? Van 7 tippünk, hogyan tehetjük ezt a nehéz időszakot kicsit örömtelibbé!

Tovább olvasom »
Csimota Könyvkiadó, Frankovics György, könyv, kultúra, mese, roma

Támogatót keres A bűvös puska

PP-Eletforma

Egy különleges, hiánypótló kötet megjelenéséhez várják mecénások támogatását! Frankovics György magyarországi horvát etnográfus, író, tudós, publicista legújabb gyűjteménye a roma mese‐ és mondavilágba vezet bennünket A bűvös puska címmel.

Tovább olvasom »
divat, gyerek, mese

Holnap minden gyerek ilyen pólóért fog könyörögni

PP-Eletforma

Nemsokára kedvenc mesefiguráikat is magukra ölthetik a gyerekek. SpongyaBob és a Tini nindzsa teknőcök adták az ötletet ahhoz a gyerekdivat-kollekcióhoz, amelyet a Nickelodeon és a Benetton közösen dob piacra.  A pólók és a pizsamák júliusban kerülnek világszerte a divatüzlet polcaira, de várhatóan több ruhadarabon is üdvözölhetjük majd hazánk legnépszerűbb gyerekcsatornájának mesekaraktereit.

Tovább olvasom »
mese, mozi, színes hír

Filmtrilógia készül Harry Potter tankönyvéből

PP-Eletforma

A Harry Potter-regényekben az ifjú varázslótanonc egyik roxforti tankönyve a főhős születése előtt hetven évvel íródott Legendás állatok és megfigyelésük című kötet. Most ebből a fiktív tananyagból készül film, nem is egy, hanem három. A filmtrilógia producere a Potter-mozikat is jegyző David Hayman.

Tovább olvasom »
híresség, mese, sztár

Rajzfilmhős lett Ringo Starr! Videóval!

PP-Eletforma

Új számítógépes animációs kisfilm készült a Cartoon Network csatorna egyik legnépszerűbb sorozatából, a Pindúr pandúrokból “Dance Pantsed” címmel (magyar cím hamarosan). Az új epizód érdekessége, hogy az eredeti szinkronstáb (Catherine Cavadini, Tara Strong, E. G. Daily, Roger L. Jackson, Tom Kane, és Tom Kenny) mellett szerepet kap benne a Beatles legenda, Ringo Starr is. 

Tovább olvasom »
Aranyhal Mesefesztivál, ingyenes, mese

Aranyhal Mesefesztivál

PP-Eletforma

Sárkányok, varázslók, manók, lovagok és királylányok kelnek életre február 2-án, szombaton a budapesti Savoya Parkban. Az ingyenes Aranyhal Mesefesztivál a játékon túl a segítségnyújtásról is szól. Az óriás kívánságfalra óvodák, iskolák, civil szervezetek is felírhatják a kéréseiket. A legötletesebb, legfontosabb kívánságokat 300.000 forint összértékben teljesítik a Scherer Péter színművész által vezetett zsűri döntése alapján.

Tovább olvasom »
álom, hazugság, igazság, mese

Mikor halljuk a mesét és mikor az igazságot?

PP-Eletforma

Néha nem tudjuk hogy mikor vagyunk ébren és mikor álmodunk. Mikor halljuk a mesét és mikor az igazságot? Mindannyian meseszereplők vagyunk. Gonosz banyák, jóságos tündérek, depressziós királylányok, gazdag hercegek, és csodatévő varázslók- nem csak a mesékben léteznek…Te melyik vagy?

Tovább olvasom »
fantázia, képzelet, lovagrend, mese

A Képzelet Lovagjai

PP-Eletforma

Idén február 20-án, 20 óra 20 perckor, egy középkori városban alakult meg Magyarország és Európa egyetlen olyan lovagrendje, amelyik kizárólag a gondolat és a képzelet eszközeivel kíván lovagi tevékenységet folytatni. A Lovagrend minden évben egy, a lovagok által közösen kiválasztott témában kívánja lovagi tevékenységét kifejteni; ezek természetesen a képzelet, a gondolat által járható, jobbítható, tökéletesíthető területek lesznek.

Tovább olvasom »