Facebook hozzászólás
330

Méregtelenítés házilag

Ha tavasz, akkor méregtelenítés. Ma már számos lehetőség és mód van arra, hogy szervezetünket megtisztítsuk a felgyülemlett salakanyagoktól:

 kezdve a méregtelenítő tapaszoktól a tisztítókúrákat szervező cégekig. Azonban otthon, házilag lebonyolított méregtelenítéssel is érhetünk el sikereket.

 Először is, a méregtelenítés nem egyenlő a böjttel, tehát nem feltétlenül jár fogyással. Felejtsük el a készételeket, tartósított élelmiszereket, ugyanis azoktól az anyagoktól szeretnénk megszabadulni, melyeket ezekkel az élelmiszerekkel juttattunk be a szervezetünkbe. Természetesen az alkohol fogyasztása tilos, és a dohányzást is fel kellene függeszteni erre az időszakra, hiszen a tisztuló szervezet fokozottan reagál a méreganyagokra, s az élvezeti szerek fogyasztása erősen veszélyezteti a kúra sikerét.

Lehetőség szerint organikus vagy bioélelmiszereket fogyasszunk. Étrendünkbe illesztve nagy segítséget nyújtanak a következő zöldfűszerek is: bazsalikom, vizitorma, kapor, tárkony, zöldhagyma, turbolya, friss koriander, lestyán, menta, petrezselyem, zsálya, metélőhagyma, citromfű, snidling, chili, fokhagyma, gyömbér. A zöldségfélék közül ehetünk hagymát, uborkát, káposztát, tököt, paradicsomot, articsókát, sárgarépát, a gyümölcsök esetében pedig áfonyát, kivit, almát, sárgadinnyét, narancsot, ananászt, grapefruitot, szőlőt, epret, málnát görögdinnyét, mangót. Bátran fogyaszthatunk továbbá sótlan dióféléket és olajos magvakat is, úgymint a cashew és brazil diót, a napraforgómagot, a mákot, a mandulát, a lenmagot vagy a tökmagot.

Ha úgy döntöttünk, hogy legalább egy hetet méregtelenítéssel töltünk házilag, akkor jó tudni azt is, hogy milyen gyógynövények segítenek nekünk ebben. A patikákban kaphatók kifejezetten erre szolgáló gyógytea-keverékek, de a bodzavirág, tarackbúza, gyermekláncfű, feketeribizli-levél, zsurló, boróka, pitypang, nyírfalevél, máriatövis, iglice, aranyvesszőfű és csalán keverékéből tetszés szerint mi is összeállíthatunk egy napra való adagot. Ezeket a főzeteket úgy készítsük el, hogy egy liter vízhez tegyünk négy filter salaktalanító gyógynövénykeveréket, amit egy-két rúd fahéjjal ízesíthetünk. Tartsuk termoszban, és naponta három-négy csészével igyunk belőle. A folyadékfogyasztás fő célja a kúra alatt a tisztítás, érdemes ezért a különösen sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó zöldség- és gyümölcsleveket (például zöldbúzafűlé) is vízzel hígítva beiktatni a kúrába.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!