menedzser

jogi ismeretek, könyvkiadás, menedzser, szakma, szkirányú képzés

Így lehetsz szakképzett könyvmoly

László Márta

A hallgatók olyan szakértőkké válnak, akik alkalmasak a könyvkiadás valamennyi területén a legmodernebb eljárások gyakorlati alkalmazására, a kiadói szerkesztőségek vezetői feladatkörének ellátására, ismerik, és alkalmazni tudják a könyvkiadás és könyvgazdaságtan módszereit. A pécsi képzésen hangsúlyt fektetnek a könyvszakmát érintő speciális jogi ismeretek elsajátítására, és külön tananyagot szentelnek a korszerű, de nem print eljárások tanítására. A szakirányú képzés már három sikeres évfolyamot tudhat maga mögött, amelyben harminc könyvkiadói menedzsert szerezte meg sikeresen a szakképesítést.

Tovább olvasom »
fájdalom, légzési probléma, megelőzés, mellkasi szorítás, menedzser, stroke, tünetek

6 alattomos tünet, amiről tudnod kell

PP-Eletforma

A menedzser életmódot folytató nők és férfiak életében jelenlévő stressz számos probléma forrása lehet. A bajt nemcsak a feltűnő mellkasi fájdalom és az erős szívdobogás jelezheti, de apróbb tünetek is. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa azokra a jelekre hívja fel a figyelmet, amelyeket a menedzserkardiológia hivatott kivizsgálni. 

Tovább olvasom »
budapest, Executive Chef, gasztronómia, konyha, Matthew Piercy, menedzser, The Ritz-Carlton

Új Executive Chef a pesti Ritzben

László Márta

Matthew Piercy személyében új Executive Chef érkezett a The Ritz-Carlton, Budapesthez. Az új mester minden nap azon dolgozik majd csapatával, hogy olyan gasztronómiai élményekkel kápráztassa el szálloda vendégeit, melyek méltóak a szállodalán nevéhez.

Tovább olvasom »
hosszú hétvége, időbeosztás, menedzser, munkavállaló, távmunka, túlmunka

Van az a pénz, amiért igen…!

PP-Eletforma

Bár jellemzően mindannyian túlórázunk, extra pénzért még többet is vállalnánk – derül ki a Randstad Award kutatásából. A magyar munkavállalók közül egyedül a menedzsereknél elégedett a többség az időbeosztásával, őket még a jövedelem-kiegészítés vagy az előrelépési lehetőség sem bírná több munkára.

 

Tovább olvasom »
aktív kor, álmatlanság, fáradtság, menedzser, pihenés, sport, szorongás, túlzott felelősségtudat

Menő vagy? És nem tudsz aludni? Nem vagy egyedül!

László Márta

Álmatlansággal, fáradtsággal jár a mindig pörgő, nem bölcsen élő menedzser élete. Az ok egyszerű, nem tudja leállítani egy-egy téma köré csoportosuló gondolatait. Egyszóval, hiába fekszik le pihenni, zavarja őt „saját kerekei zaja”. A jó hír, hogy van kiút! Nem vagy egyedül! Gondosan olvasd el a szakember véleményét!

Tovább olvasom »
bál, bor, farsang, menedzser, polgári hagyomány, szövetség

Ez igen! Már a báloknak is van szövetsége!

PP-Eletforma

A polgári hagyományok iránti elköteleződés jegyében megalakult a Magyar Bálok Szövetsége. Az összefogás olyan báli szervezőket tömörít, amelyeknek az elmúlt években kifejtett munkája hozzájárult a magyarországi báli kultúra népszerűsítéséhez, hagyományai ápolásához.

Tovább olvasom »
egészség, étkezés, menedzser, mozgás, nassolás, pihenés, rendszeresség, sport, változás

Mit tehetünk a stresszes és hizlaló menedzserszokások ellen?

PP-Eletforma

Szoros határidők, hatalmas felelősség, magas elvárások és kevés alvás: ha éveken keresztül ez a rutinod, még ma kezdj el változtatni! A rendszertelen életmód és étkezés ugyanis előbb-utóbb munkánk és egészségünk hátrányára is válhat! Az év eleje pedig különösen jó időpont egy új és sikeres életmód elkezdésére! Vágj bele!

Tovább olvasom »
férfi, menedzser, munka, nő, stressz

Mit eszel munka közben?

PP-Eletforma

A XXI. század egyik jellemzője a rohanó életmód, az aktív munkával töltött órák számának növekedése, és ennek következtében a helyes életmódra, táplálkozásra fordított egyre kevesebb idő. Akinek munkaköréből adódóan az egész napja arról szól, hogy tárgyalásról tárgyalásra rohan, a maradék időt pedig autóban ülve tölti, annak tényleg nehezebb a megfelelő táplálkozására nap mint nap odafigyelni, pedig hosszú távon ennek káros egészségügyi következményei lehetnek.

Tovább olvasom »