mellrák

célok, egészség, fogadalmak, megelőzés, mellrák, újév

Fő az egészség – de most aztán tényleg!

PP-Eletforma

Jövőre elkezdek sportolni, jobban odafigyelek magamra, leadok pár kilót, elkezdek spórolni, többet utazok… – Újévi fogadalmak, amiket minden év végén egy jobb és tartalmasabb élet reményében teszünk meg. A kezdeti lelkesedést követően a magunknak tett fogadalmak szépen lassan elfelejtődnek. A mostani összeállításunkban éppen ezért olyan, a mindennapokban könnyen bevezethető fogadalmakat gyűjtöttünk össze, amelyek pozitív hatással lehetnek az életünkre.

Tovább olvasom »
Egészség Hídja, Hídséta, képeslap, megelőzés, mellrák, rózsaszín

Rózsaszín kupolákkal a mellrák ellen

László Márta

Különleges képeslap sorozatot adott ki az Egészség Hídja Összefogás a mellrák elleni küzdelem jegyében. A képeslapokon ismert magyarországi épületeket láthatunk egy kis csavarral: a kupolák a mellrák elleni összefogás hagyományos színében, rózsaszínben pompáznak.

Tovább olvasom »
mell önvizsgálat, mellrák, melltartó, tévhitek, változó kor

Hoppá! Tényleg mellrákot okoz a melltartó?

PP-Eletforma

Még mindig nem tudja pontosan az orvostudomány, hogy mitől alakul ki az emlőrák, de a közéletben sok tévhit kering a betegséggel kapcsolatban. Az biztos, hogy az elhízás, a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás növelheti a kialakulásának kockázatát. Az egyik ismert kozmetikai cég a Mellünk Egészségéért Védőnői Program keretében összegyűjtötte a legismertebb tévhiteket.

Tovább olvasom »
életmód, mellrák, mozgás, önvizsgálat, szűrés, testsúly

Mellesleg, megtapogattad már a sajátodat?

PP-Eletforma

Mi a közös Christina Applegateben, Kylie Minogueban, Anastaciaban és Tallós Ritában? Mindegyikük leküzdötte a mellrákot, amely a  évente több mint 500 000 nő életét oltja ki. A mellrák már a fiatalabb korosztályt is egyre inkább érinti, ezért is fontos, hogy minél előbb kialakuljon az egészségtudatos szemléletmód.

Tovább olvasom »
csomó, gyógyulási esély, megelőzés, mellrák, önvizsgálat, szakorvos

A megelőzés ugyanolyan fontos, mint a kezelés

PP-Eletforma

Van egy pillanat minden nő életében, amikor átfut az agyán az ijesztő gondolat, hogy vajon minden rendben van-e a testében. Magyarországon évente körülbelül 7500 új mellrák beteget fedeznek fel. Mégis igazán csak akkor gondolunk bele, hogy érintettek lehetünk akár mi is, ha a környezetünkben is találkozunk egy ilyen élettörténettel. Megelőzhető? Gyógyítható? Ma már szerencsére nem tabu a téma. Beszéljünk a mellrákról!

Tovább olvasom »
ciszta, csomók, mell, mellrák, szűrés, ultrahang, zsírcsomó

Ne félj! Nem minden mellcsomó daganat!

PP-Eletforma

Amikor a nők kitapintanak kisebb-nagyobb fájdalmas és fájdalmatlan csomókat a mellükben, azonnal a mellrákra gondolnak. Gyakran ezek ártalmatlan elváltozások, de megnyugtatóan az emlő ultrahang ad erre bizonyságot. Hogy pontosan mik okozhatnak csomókat, arról dr. Gergely Máriát, az Ultrahangközpont radiológusát kérdeztük.

Tovább olvasom »
anya, betegség, család, mellrák, segítség

Anyunak mellrákja van! Mi lesz most vele, velünk?

PP-Eletforma

Hazánkban évente 6-7 ezer nőnél diagnosztizálnak emlőrákot. Ez ugyanannyi családot, férjet és partnert, nagyjából kétszer ennyi gyereket, és ki tudja hány barátot, barátnőt érint. Az összefogás, a testi-lelki támogatás nemcsak életet, de kapcsolatokat és családokat is menthet.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, mellrák, testmozgás

Mozgással a mellrák is megelőzhető

PP-Eletforma

Bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgás nem csupán a hangulatunkra van pozitív hatással, de számos betegség megelőzésében, illetve kezelésében is nagy szerepet játszik. Nemrégiben megjelent kutatások szerint az inzulinszint csökkentése által az emlőrák kialakulásának kockázatát is lényegesen lecsökkenti.

Tovább olvasom »
divat, magyar divat, mellrák

Divattal a mellrák ellen

PP-Eletforma

Idén tavasztól a hazai divatszakma is bekapcsolódik a mellrák elleni küzdelembe. Az Elle magazin felkérésére ugyanis négy dizájner – Dori Tomcsanyi, Maison Marquise, NUDE by NUBU, Zigi – tervezett olyan ruhát, amellyel a mellrák megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
inzulin, meddőség, mellrák, PCOS

Vigyázat! Mellrákot okozhat a magas inzulinszint

PP-Eletforma

Az inzulin fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, így az egyik legjelentősebb hormonunk. Megemelkedett mennyisége azonban komoly betegségekhez vezethet, ráadásul a legújabb kutatások szerint a mellrák kialakulásával is összefüggésben lehet. A magas inzulinszint tüneteire hívja fel a figyelmet a szakértő.

 

Tovább olvasom »
daganatos betegség, emlőrák, mellrák, mellrák elleni világnap

Figyelj magadra! Ma van a mellrák elleni küzdelem világnapja

PP-Eletforma

Egy kutatás szerint Magyarországon a nők a daganatos betegségektől tartanak leginkább. Egy másik kutatás viszont azt tárta fel, hogy nagy részük még akkor sem megy el szűrővizsgálatra, ha az ingyenes. Ma van a mellrák elleni küzdelem világnapja. Bár e betegség veszélyére mindig nőnek figyelnie kell, nem árt, ha van egy kitüntetett nap, ami erre még figyelmeztet is bennünket.

Tovább olvasom »
jótékonysági aukció, Kékszalag vitorlásverseny, mellrák

600 hajó a mellrák ellen

PP-Eletforma

Mellrák. Félelmetes szó. Rideg és kíméletlen. Félünk tőle, ezért menekülünk előle. Pedig muszáj gondolni rá. Idén a Kékszalag 600 hajója is tesz azért, hogy senki ne érezze magát egyedül ebben a helyzetben.

Tovább olvasom »
díj, mellrák, összefogás

Akik a legtöbbet tettek a nőkért

PP-Eletforma

Mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, akiért érdemes küzdeni. A küzdelem pedig akkor válik igazán fontossá, amikor ez a nő bajban van. Ilyenkor különösen nagy szükség van a női összefogás erejére. Most díjazták azokat, akik a legtöbbet tettek a facebookon szavazók szerint.

Tovább olvasom »
mellrák, mellrák és elhízás, mellrák kiújulása

A mellrák gyakrabban újul ki az elhízott nőknél

PP-Eletforma

Az elhízott – sőt már a túlsúlyos – nőknek is jelentősen megnő az esélyük a mellrák kiújulására, függetlenül a korábbi terápiák fajtájától – áll egy új amerikai kutatásban. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza az összefüggésekről és a rendszeres szűrés jelentőségéről beszélt.  

Tovább olvasom »
elhízás, mellrák, mellrák és elhízás

“A hízástól lett mellrákom…”

PP-Eletforma

Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komolya rizikófaktora a mellráknak (is). Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt a témáról.

Tovább olvasom »
életmódváltás, mellrák, rák, rák megelőzés, rák szövődményei

A mellrák önmagában nem halálos…

PP-Eletforma

Ma Magyarországon évente 7500 nőnél diagnosztizálnak mellrákot. Az önvizsgálat és a korai felismerés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, és fontos tudni az életmód és a megelőzés összefüggéseiről is. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa segít az eligazodásban. 

Tovább olvasom »
emlődaganat, mellrák, rák

Így kerülheted el a mellrákot!

PP-Eletforma

Az egyik elismert amerikai szakértői bizottság szerint az emlődaganattól félő nőknek kevesebbet kellene aggódniuk a mobiltelefon és a hajfesték miatt, és jobban oda kellene figyelniük a testsúlyukra, az alkoholfogyasztásra, a testmozgásra, a menopauza hormonális kezelésére és az orvosi vizsgálatokból származó túl sok sugárzásra.

Tovább olvasom »