mell

anyatej, hormonok, mell, várandósság

Cumizni pedig kell!

PP-Eletforma

Sokan gondolják, hogy a testük extra tápanyagigénye abban a pillanatban megszűnik, mikor a kisbabájuk megszületik. Ez azonban nem így van, hiszen a tejtermelés is egy olyan funkciója a testnek, ami nem minden nap működik, így a plusz támogatás még ilyenkor is fontos! Dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos beszélt erről a ratkotunde.hu -nak.

Tovább olvasom »
egészség, emlő, megelőzés, mell, nő, övizsgálat, szűrés

Mától tuti jobb nő vagyok!

László Márta

Most sportolni kezdek, jobban figyelek magamra, leadok pár kilót, jobban spórolok,  többet utazom… – Jó kis újévi fogadalmak, amiket minden év végén kezdetén egy jobb és tartalmasabb élet reményében teszünk meg. A kezdeti lelkesedést követően a magunknak tett fogadalmak szépen lassan elfelejtődnek. A mostani összeállításunkban éppen ezért olyan, a mindennapokban könnyen bevezethető fogadalmakat gyűjtöttünk össze, amelyek pozitív hatással lehetnek az életünkre! Most szedd össze magad! A legfontosabb, hogy tudd, meg tudod csinálni!

Tovább olvasom »
comb, csirke, magyar klasszikus, mell, pörkölt

Csirkepörkölt galuskával

Kandikó Éva

Érdekes megfigyelést tettem, amikor körbekérdeztem a barátnőimet, ők hogyan készítik a csirke pörköltet. Nagy vonalakban hasonló az eljárás mindenkinél, apróbb fogásokban eltérhetnek a receptek egymástól. Én az alábbi módon készítem, és mindenkinek szívből ajánlom ezt a módot.

Tovább olvasom »
ciszta, csomók, mell, mellrák, szűrés, ultrahang, zsírcsomó

Ne félj! Nem minden mellcsomó daganat!

PP-Eletforma

Amikor a nők kitapintanak kisebb-nagyobb fájdalmas és fájdalmatlan csomókat a mellükben, azonnal a mellrákra gondolnak. Gyakran ezek ártalmatlan elváltozások, de megnyugtatóan az emlő ultrahang ad erre bizonyságot. Hogy pontosan mik okozhatnak csomókat, arról dr. Gergely Máriát, az Ultrahangközpont radiológusát kérdeztük.

Tovább olvasom »
hormonok, mell, mellvizsgálat, nőgyógyászat, önvizsgálat, rák

Csomó a mellben – nem csak rákot jelezhet!

PP-Eletforma

Ijesztő, amikor egy nő kisebb-nagyobb csomót vagy csomókat tapint ki a mellében. A legtöbben ekkor egyből rosszindulatú daganatra gondolnak, ám az esetek nagy részében egészen más húzódik a hátterében, ami gyakran kezelést igényel. A szakember a lehetséges okokat ismerteti.

Tovább olvasom »
beültetés, mell, plasztikai sebészet

Szépségsebészet – Ki tudja, mi van a mellemben?

PP-Eletforma

Az angol sebészek egy része nem tudja megmondani mellszépészeti műtéten átesett pácienseinek, hogy érintettek-e a szakadásveszélyes mellimplantátumokkal kapcsolatban kirobbant világméretű botrányban. Emiatt Angliában új mellimplantátum-nyilvántartási rendszer bevezetését tervezik.

Tovább olvasom »
2-es típusú cukorbetegség, cukorbetegség, mell, nagy mell, testtömeg-index, túlsúly

A nagy mell veszélyes!

PP-Eletforma

Egy kanadai kutatók által vezetett és a Canadian Medical Association Journal című folyóiratban ismertetett kutatás szerint a fiatal nők mellmérete alapján következtetni lehet arra, hogy a későbbi életük során mekkora az esélyük a 2-es típusú cukorbetegségre.

Tovább olvasom »
erogén zóna, intim, mell, szexuális

A melleket nem szabad letámadni!

PP-Eletforma

Testünk legnagyobb “aranybányái” az erogén zónák. Ha ezeket a “kincseket” felfedezzünk magunkon, és partnerünkön sokkal szebb, és intimebb lesz az együttlét. De azt tudni kell, hogy a férfiak és a nők eltérően reagálnak a szexuális ingerekre.

Tovább olvasom »
feszes mell, mell, mellápolás, nő, praktika, vonzó

A vonzó és feszes mell titka

PP-Eletforma

Mindegy, hogy a mell kicsi vagy nagy, gömbölyű vagy hegyes, a lényeg az, hogy ápoljuk, hogy ne ereszkedjen meg, és feszes maradjon. A mell ápolásának még nem alakult ki a kultúrája, és sokan nem is sejtik milyen egyszerű praktikákkal őrizhetjük meg szépségét.

Tovább olvasom »
erogén zóna, gyönyör, mell, nemi szerv, száj, szex

Őszintén az erogén zónákról…

PP-Eletforma

Az elsődleges erogén zóna a nemi szerv, a második legfontosabb a száj, a harmadik a mell. A partnereknek fel kell fedezniük egymást és kitapasztalni, ki-mire indul be igazán. Nézzük, mi izgatható még, a teljes gyönyörért…

Tovább olvasom »
kamasz, mell, szexualitás

Túl nagy a mellem, szenvedek!

PP-Eletforma

Aki az átlagnak megfelelő korban kezd el serdülni, az el sem tudja képzelni, milyen kellemetlen ezzel problémával évekkel korábban vagy évekkel később szembesülni, ahhoz képest, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Tovább olvasom »
mell, önvizsgálat, rák

Félsz a mellráktól? Vizsgáld meg otthon mell-lámpával!

PP-Eletforma

A Közép-Kelet Európában elsőként Magyarországon jelent meg az az új orvostechnikai eszköz, amely a mell otthoni rendszeres önvizsgálatát elősegítő elektromos eszköz. Ez a forradalmian új, Angliában kifejlesztett készülék az elmúlt hetekben került be a magyar patikákba és egyes webshop-okba, és a mell-lámpa július 1-je óta egészségpénztári kártyára is elszámolható. 

Tovább olvasom »
mell, nő, szépség

Pattanások vannak a mellbimbómon!

DPA

A mellbimbón lévő, pattanásnak látszó dudorok mirigyek. Mindenkinek vannak, és semmiféle rendellenességre nem utalnak. Ahogy a hüvelyi folyás sem jelent feltétlenül rosszat. A nők elvileg ismerik a testüket, mégis egy csomó dolgot rosszul tudnak. Ezeknek jártunk utánuk.

Tovább olvasom »
mell, rák

Az emlőrákról

PP-Eletforma

Magyarországon évente 6-7000 új emlőrákos esetről tudunk, melyek többsége szerencsére még korai, megmenthető stádiumban van. Becslések szerint élete során nyolc nőből egynél nagy valószínűséggel kifejlődik emlőrák, ezért ez a daganat kiemelt jelentőségű. A korán – még a daganatos áttétek kialakulása előtt – felfedezett esetek életkilátásai sokkal jobbak (több mint 95%-uk a diagnózis felállításától számított ötödik évben még életben van).A korszerű műtéti eljárások, illetve a kiterjedt kezelések ellenére az emlőrákos esetek csaknem fele mégis áttétes formába megy át, akiknek az átlagos túlélése csupán két-három év.

Tovább olvasom »
betegség, gyógyítás, mell, nő, rák, tavasz

A nők legféltettebb kincse

PP-Eletforma

Minden parányi mellfeszülés, nyomásérzékenység, vagy csomó észlelése azonnali pánikkal tölt el minden nőt. Rögtön a legrosszabbra, a rák jelenlétére gondolunk. Végezzünk egy kis önvizsgálatot!

Tovább olvasom »