megbocsátás

depresszió, lélek, megbocsátás, nő-férfi kapcsolat, önértékelés, önsajnálat, sérülés

Hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkezőknek?

PP-Eletforma

A megbocsátás az egyetlen lehetőség, amely segíthet a lelki sebek gyógyulásában. Nem teszi semmisé a történteket, mint, ahogy a begyógyult seb helyén is sokszor ottmarad a heg. A másiktól elszenvedett bántás, erőszak, támadás maradandó nyomot hagy a lelkünkben, személyiségünkben. Hányszor kell hát megbocsátanunk?

Tovább olvasom »
érzelmek, gyűlölet, harag, kapcsolatok, megbocsátás, probléma, újakezdés

Meg tudjuk-e bocsátani a megbocsáthatatlant?

Krajcsó Judit

Meg lehet-e bocsátani a gyermekkori bántalmazást, elhanyagolást? Ha a társunk szerelmet hazudik, vagy a barátunk elárul? Amikor a  hátunk mögött kinevetnek, vagy szemtől szemben megaláznak? Olyan helyzetek ezek, amelyek még a legegészségesebb lelkületű embert is térdre kényszerítik, sebet ejtenek, amely úgy tűnik, sosem fog begyógyulni…

Tovább olvasom »
érzelmi intelligencia, harag, lélek, megbocsátás, stressz

Stresszkontroll – kapcsolj ki most mindent!

Krajcsó Judit

Köztudott, hogy a stresszes időszakoknak komoly érzelmi, sőt fizikai következményei vannak, pedig a stressz-szint csökkentését néhány magatartásbeli változtatással el lehet érni. Travis Bradberry, az Entrepreneur szerzője 4 tippet ad, hogyan kontrolláljuk az életünkben jelentkező stresszt!

Tovább olvasom »
belső béke, boldogság, Boldogságprogram, elengedés, harag, megbocsátás, sértődés

Felszabadít a megbocsátás!

László Márta

Megbántottak? Mélységes sértettséget érzel? Ugye ismerős, benned is biztosan kavarogtak már hasonló gondolatok. Cseppet sem könnyű dolog, és sokszor hosszú évekbe telik, míg valaki végül teljesen el tudja engedni a benne felgyülemlett dühöt. Fontos azonban tudni, hogy a megbocsátást olyasvalami, amit elsősorban önmagunkért, nem pedig a minket megbántó emberért kell megtennünk! A harag elengedése nemcsak a hangulatodra, de az egészségedre is pozitív hatással lehet – vallja Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, aki az egyik legfontosabb boldogságfokozó technikára, a megbocsátásra hívja fel a figyelmet. 

Tovább olvasom »
boldogság, hála, lélek, megbocsátás, optimizmus, szorongás

7 dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

PP-Eletforma

Ma van a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika  Bagdi Bella életmódfejlesztő trénertől, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökétől és az országos Boldogságprogram elindítójától, ami hozzásegíthet boldogságunk eléréséhez.

Tovább olvasom »
házasság, humor, kompromisszum, megbocsátás, párkapcsolat, szerelem, Valentin nap

10 dolog, ami jót tesz minden párkapcsolatnak

PP-Eletforma

A párkapcsolat olyan,mint egy kényes növény. Mindig öntözgetni kell, ápolni, beszélni hozzá és simogatni, hogy ne hervadjon el, ne száradjon ki, sőt még új hajtásokat, virágokat is hozzon. Van tíz olyan jó tanácsunk, amelyet akár a kezdő szerelmesek, vagy a már több éve házasságban élők is megszívlelhetnek. Talán segít…

Tovább olvasom »
feleség, férj, házasság, megbocsátás, megcsalás

Megcsaltak! Meg tudsz bocsátani?

PP-Eletforma

Meg tudsz-e bocsátani? Túl tudsz-e lépni a másikat hibáztató kommunikáción, a sértettséged küszöbét magad mögött bírod-e hagyni? Te  magad is érzed, hogy ez a hónapokig tartó korábbi bizonytalanságnál is nehezebb feladat.

Tovább olvasom »