meddőség

férfi, hormon, ivóvíz, meddőség, perfluor-karbonát, tesztoszteron, vitamin

Tudod Te, mit iszol?

PP-Eletforma

Mostanában egyre nagyobb visszhangot kap az a tény, hogy a férfiak körében a meddőség legalább annyira elterjedt, mint a hölgyek esetében. Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mi lehet a kiváltó ok, de most már az is biztos, hogy az ivóvíz is beleszól a folyamatba. Kutatások bizonyították, hogy egyes anyagok a vízben képesek megzavarni az endokrin-rendszert, így befolyásolva a termékenységet. A felmerülő kérdésekben Ratkó Tünde szülésznő segít eligazodni. 

Tovább olvasom »
dohányzás, édesapa, egészséges életmód, férfi vitamin, genetika, meddőség, öröklődés, sport

Itt kezdődik az atyai gondoskodás

PP-Eletforma

Minden szülő, vagy leendő szülő egyik rémálma, hogy gyermekének genetikai rendellenessége lesz. Ennek megelőzésére az édesanya nagyon odafigyel a terhessége alatt önmagára, ez természetes. De mi a helyzet az apával? A kérdésben Ratkó Tünde szülésznő van a segítségünkre.

Tovább olvasom »
Európai Parlament, környezetvédelem, meddőség, mikroműanyag, nejlonzacskó, természet

Nejlonborzasztó

László Márta

Bizonyítottan jó néhány állatfajnál meddőséget okozott a természetbe került, és ott elaprózodott műanyag. Az Európai Parlament 2025-re negyedére akarja csökkenteni a műanyagfelhasználást Európában, mert nincs más megoldás, ha el akarjuk kerülni a környezeti katasztrófát.   

Tovább olvasom »
bánat, gyermek, közelség, lelki problémák, magány, meddőség, párkapcsolat, társ, terhesség

Amikor csak nem érkezik a trónörökös

PP-Eletforma

Miért pont én? Mit tehettem volna másképp? Hol rontottuk el? Ha te is odafigyeltél volna… Sokan kerülnek az önvádaskodás végeláthatatlan örvényébe vagy vezetik le a feszültséget párjuk hibáztatásával, ha huzamosabb ideje várnak hiába a gyermekáldásra. A szakemberek azonban hangsúlyozzák, hogy meddő párokról van szó, azaz érdemes tudatosítaniuk magukban a feleknek: ez egy közös probléma, így közös a felelősség és a megoldást is együtt kell megtalálni!

Tovább olvasom »
depresszió, egészséges táplálkozás, férfi, hajhullás, hiánybetegség, meddőség, mozgás

Férfibajok kendőzetlenül

PP-Eletforma

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a hiánybetegségek bizony a férfiakat is érinthetik. Ráadásul erősen, és sokszor nagyon hasonló következményekkel, mint a nők esetében. Megoldás azonban erre a problémára is van, de tenni kell érte! Ratkó Tünde szülésznő segít. 

Tovább olvasom »
egészséges étkezés, meddőség, sperma, szülésznő, termékenység, vitaminok

Ezt egye egy igazi férfi!

PP-Eletforma

Sokszor halljuk, hogy egy férfi termékenysége a spermiumok optimális minőségén múlik, és ezért érdemes egészségesen étkezni. De ez mit jelent pontosan? Még egy salátalevelet a hamburgerbe? Vagy reggelente egy turmixot? A kérdés ennél azért bonyolultabb. A választ Ratkó Tünde szülésznőtől kapjuk. 

Tovább olvasom »
férfi, gyermekvállalás, meddőség, mozgás, sperma, szerves kötésű anyagok

Így lehetsz igazi férfi!

PP-Eletforma

A sperma minősége áll a férfi meddőség hátterében a leggyakrabban. Ez önmagában nem egy jó dolog, mégis szerencsésebb, ha nem betegség okozza a gondot, hiszen a sperma minőségén mi magunk is képesek vagyunk javítani, ráadásul nincs is olyan nehéz dolgunk. Ratkó Tünde szülésznő segítségít eligazodni.

Tovább olvasom »
betegség, életmód, férfiak, meddőség, vitamin

Kendőzetlenül a férfi koronaékszerekről

PP-Eletforma

Egyre többet kell foglalkozni a férfiak meddőségével, még akkor is, ha nem szeretnénk. Hiszen ma már elmondható, hogy a meddő párok esetében 40%-ban a férfiak meddősége, 40%-ban a nőké, 20%-ban pedig egyéb problémák okozzák a gyermektelenséget. De mi is gátolja a férfiak nemzőképességét? A témában Ratkó Tünde szülésznő segít. 

Tovább olvasom »
alkohol, családalapítás, férfiak, kábítószer, meddőség, mozgás, vitaminok

Ezektől is lehet meddő egy férfi

PP-Eletforma

Igen keveset tudnak az emberek a meddőséggel kapcsolatban, kivált, ha az a férfiakat érinti! Pedig ez a probléma koránt sem olyan elhanyagolható, mint azt sokan gondolják. A férfiak életmódja ugyanis legalább akkora hatással van a családalapításra, mint a nőké! A férfiak termékenységét rontó tényezőkről Ratkó Tünde szülésznőt kérdeztük. 

Tovább olvasom »
családalapítás, IR, meddőség, terhesség, várandósvitamin

IR: tényleg ennyit kell vele foglalkozni?

PP-Eletforma

Napjainkban rengeteg nő küzd egy betegséggel, amit csak két kis betővel szoktak jelölni, ez az IR. Az inzulinrezisztencia hasi hízással is jár, talán ez az a tünet, amitől a legjobban rettegnek. Ennél azonban lényegesen több rombolást végez a szervezetben, sőt, a családban is! Az IR ugyanis kezeletlenül meddőséget okoz, és egy sor más betegség kialakulásához vezet, melyek tovább erősítik a fogamzóképtelenség meglétét. A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos sietett a ratkotunde.hu segítségére.

Tovább olvasom »
endokrinológus, hormonszint, meddőség, pajzsmirigy, vetélés

Pajzsmirigyben nem ismerünk tréfát

PP-Eletforma

Számtalan oka lehet a meddőségnek, amelyek egy része hormonális eredetű. Ilyen például a pajzsmirigyhormon termelésének elégtelensége – mondta el dr. Rencz Rita endokrinológus, a Svábhegyi Gyógyintézet szakorvosa. Az endokrinológus doktornő a folyamatot és a lehetőségeket mutatja be interjúnkban.

Tovább olvasom »
cukor, inzulinrezisztencia, IR, meddőség, terhesség, várandósvitamin

Segítség! Babát szeretnénk!

PP-Eletforma

Ma már az IR, vagyis az inzulinrezisztencia egy széles körben ismert fogalom, de a tünetekkel kapcsolatban még mindig sok a félreértés. Hogy miért is kell foglalkozni ezzel a betegséggel? Mert sajnos igen könnyen okozhat meddőséget is, így megkeserítheti a babára vágyó nők életét. A témában dr. Angyal Géza szülész nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

Tovább olvasom »
FSH, meddőség, mozgás, tápanyag, terhesség, várandósvitamin

Várjátok a gólyát aktívan!

PP-Eletforma

A meddőség bizony egyre és egyre több párt érint, nem csak hazánkban, hanem világszerte. Azonban sok esetben egy kis utánajárással fény deríthető egyes elváltozásokra, melyek gátolják a családalapítást. Mindemellett pedig maguk a párok is tehetnek azért, hogy a baba mielőbb megfoganhasson. A témában dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos segít eligazodni a ratkotunde.hu segítségével.

Tovább olvasom »
jód, meddőség, pajzsmirigy, várandósvitamin

Meddőséget is okozhat a pajzsmirigy?

PP-Eletforma

Magyarország nagy része közepesen jódhiányos terület, ami sajnos előrevetíti azt is, hogy a pajzsmirigybetegség igencsak gyakori, mondhatni népbetegségnek számít. A gond – mindegy hogy alul, vagy túlműködéssel nézünk szembe – mindenképpen érinti a várandósságot is, éppen ezért kiemelt figyelemmel kell kezelni. A témában dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos segít eligazodni.

Tovább olvasom »
idő, meddőség, orvos, szülésznő, várandósvitamn

Lehet, hogy meddő vagyok?

PP-Eletforma

A családra vágyó nők többsége egy idő után – ha sikertelen a próbálkozás – elkezd gyanakodni, hogy valami esetleg nincs rendben. Sajnos azonban viszonylag kevesen tudják, hogy mikor is érdemes szakemberhez fordulni, mennyi az az idő, amit érdemes megvárni, és hogyan is lehet fokozni az esélyeket. A Témában Ratkó Tünde szülésznő segít.

Tovább olvasom »
babavárás, D vitamin, gyümölcs, meddőség, terhesség, vitamin, zöldség

Gondoskodik rólunk a természet, de nem eléggé

PP-Eletforma

Amit valószínűleg nem kell senkinek magyarázni, az az, hogy miért is olyan fontos a tápanyagok pótlása a várandósság alatt, de az azért egy kicsit kevésbé megfogható, hogy miért kell már előre készülni, vitamint szedni, egészségesen élni, ha babát szeretnénk? Ez nem jön magától? Ratkó Tünde szülésznő ad tanácsokat.

Tovább olvasom »
egészség, meddőség, menzesz, rendellenesség, terhesség, vitamin

Mi számít normálnak, és mi van, ha késik?

PP-Eletforma

Megdöbbentően sok nő egyszerűen nincsen tisztában azzal, hogy milyennek is kellene lennie a menzeszének, mikor kellene, hogy jelentkezzen, és meddig kell, hogy tartson. És sajnos, ha csúszik, akkor sem fordulnak szakemberhez, csak legyintenek egyet, pedig a háttérben akár betegség is meghúzódhat! A témában dr. Angyal Géza szülész nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

Tovább olvasom »
meddőség, nőgyógyász, szakorvos, terhesség, vitamin

Ez nem jelenti a nincs továbbot!

PP-Eletforma

Komolyan veszélyezteti a párokat a meddőség réme. Elkeserítő adat, hogy mind nálunk, mind pedig az egész világon ma minden negyedik pár kénytelen szembenézni ezzel a megpróbáltatással. És ez bizony nemcsak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi az embert, kikezdi a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogy hogyan is értelmezzük a meddőség kifejezést, hiszen ezen nagyon sok múlhat! A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos segít a ratkotunde.hu -nak, vagyis Nektek!

Tovább olvasom »
hormon, meddőség, méhnyakrák, melldaganat, mióma, női betegségek, PCOS, tünetek

Betegségek, amiket minden nőnek ismernie kell(ene)

PP-Eletforma

A legtöbb nőnek egy-egy szabálytalan menstruációs ciklus vagy alkalmi gombás hüvelyfertőzés az élet természetesnek vélt velejárója, semmi olyan, amit az idő vagy egy egyszerű kezelés ne gyógyíthatna meg. Ugyanakkor némely tünet súlyos egészségügyi problémát jelezhet. Nem kell pánikba esni, de jó tudni, hogy mikor kell orvoshoz fordulni segítségért. A WEBBeteg.hu összeszedte a nőket leggyakrabban érintő betegségeket, amikről nem minden érintett tud eleget.

Tovább olvasom »
ciszta, meddőség, mozgás, PCOS, petesejt, terhesség, vitamin

Minden negyedik párnál késik a gólya

PP-Eletforma

Elképesztően sok pár küzd napjainkban a meddőséggel. A gond ma már minden negyedik párt közvetlenül érint. Az egyik leggyakoribb kiváltó ok egy olyan betegség, melyet sokan ismernek, mégsem tudnak róla néhány nagyon fontos dolgot. A PCOS betegségről dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvost faggatta a ratkotunde.hu.

Tovább olvasom »
endokrinológia, klímax, meddőség, nőgyógyászat, vetélés

Mivel foglalkozik a nőgyógyászati endokrinológia?

PP-Eletforma

A nőgyógyászat és az endokrinológia két különálló területe az orvostudománynak, ám vannak olyan állapotok, amikor e két szakterület összefonódik, így ma már léteznek olyan orvosok is, akik a nőgyógyászati endokrinológia területében mélyedtek el. Erről bővebben dr. Lőrinc Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász endokrinológus szakembere beszélt.

Tovább olvasom »
fertőzés, genetika, meddőség, rákszűrés, ultrahang, vérvizsgálat

Legfontosabb vizsgálatok meddőség esetén

PP-Eletforma

Világszerte egyre több a teherbeesési nehézségekkel küzdő pár, melynek hátterében számtalan ok húzódhat. A sikertelenség okának felderítéséhez és a megfelelő terápia kiválasztásához elengedhetetlen az alapos kivizsgálás. A legszükségesebb meddőségi vizsgálatokról és azok menetéről dr. Hernádi Balázs, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.

Tovább olvasom »
életmód, férfi, kezelés, meddőség, nő, szülésznő, vitamin, vizsgálat

Nem egymás szemére kell hányni!

PP-Eletforma

Szomorú tény, hogy Magyarországon a meddő párok aránya kifejezetten magas. Ám ennek ellenére is nagyon sokan nem igazán értik, hogy mit is takar ez a kifejezés, és hogy kire is vonatkozik. Ugyanis a meddőség nem egyenlő a nők problémájával, ugyanúgy érintheti a páros másik tagját is. A témában Ratkó Tünde szülésznő segít eligazodni. 

Tovább olvasom »
babavárás, félelem, lelki tényezők, meddőség, szülés, terhesség, tokofóbia

A félelem is okozhatja a meddőséget!

PP-Eletforma

Igen magas, és évről évre egyre csak nő Magyarországon a meddő párok száma. Ez már önmagában is nagyon aggasztó, hiszen rámutat arra, hogy nagyon sok felderítetlen betegséggel állunk szemben. Ugyanakkor számolni kell azokkal a tényezőkkel is, melyeket mi magunk generálunk. Ebben az esetben a szüléstől való beteges rettegéssel, vagyis a tokofóbiával foglalkozunk. A témában dr. Angyal Géza szülész nőgyógyász főorvos segít eligazodni.

Tovább olvasom »
férfi és női készítmény, gyermekáldás, meddőség, nem hormonális készítmény, spermium

Minden ötödik magyar pár hiába várja a gólyát

PP-Eletforma

Világszerte mintegy 70 millióra teszik a meddő párok számát, nálunk is minden ötödik küzd fogamzási nehézséggel. Rajtuk kíván segíteni az a férfi-női készítménypár, mely magyar-amerikai kutatási együttműködés révén jött létre, és amely egy nagyszabású világrendezvényen mutatkozott be Genfben. Magyarország svájci nagykövete, Nagy István biztatta a kiállító cég képviselőit, hogy a bemutatott meddőség elleni készítménypár Svájcban is nagy érdeklődésre számíthat, hiszen ott is gond, hogy kevés gyermek születik. 

Tovább olvasom »
alvászavarok, hajhullás, hormonok, klímax, meddőség, menopauza, terhesség

Korai klimax – a női ego romba döntője

PP-Eletforma

Korai klimaxról akkor beszélünk, amikor a nőnél már 30-35 éves korban megindul a menopauza. Ekkor a nők rendszerint még fittnek és fiatalnak érzik magukat, ezért általában igen rosszul érinti őket a tény, hogy ők is beléptek ebbe a rettegett időszakba. Milyen tünetek jelzik?

Tovább olvasom »
anyagcsere, hajhullás, hormonális, laborvizsgálat, meddőség, ösztrogén, progeszteron, szója, terápia

Mi az az ösztrogéndominancia?

PP-Eletforma

Az ösztrogéndominancia egyre több nőt érint manapság, és sajnos nem csak kellemetlen tüneteket okoz, de súlyos betegségekhez, akár meddőséghez is vezethet. Dr. Lőrincz Ildikótól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusától megtudhatja, vajon milyen kezelési lehetőségek közül választhat a beteg.

Tovább olvasom »
apaszerep, család, házasság, meddőség, pszichológia, válság

Adjátok vissza az Apukámat!

Krajcsó Judit

Magyarországon, a meddőnek mondott párok 60%-ánál a férfiak felelőssége állapítható meg. A férfiak speriumszáma az elmúlt 40 év alatt feleződött, közelíti a megtermékenyítésre alkalmatlan szintet. Ennek köze van az apakép hiányához is. Vajon miért került válságba a család, mint az együttélési forma intézménye?

Tovább olvasom »
fogamzás, gyerekvállalás, meddőség, méh, nőgyógyászat, peteérés, szülés, terhesség

Honnan tudom, hogy van-e peteérésem?

PP-Eletforma

Sokan mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb megtörténjen a várva várt fogantatás. Azonban olykor megesik, hogy már egy év próbálkozás után is csalódás éri a párt.  Vajon hol lehet a hiba? Lehet, hogy a peteérés hiánya az ok? Szakembert kérdeztünk.

Tovább olvasom »
család, családmodell, gyerekvállalás, meddőség, párkapcsolat, válás

Tényleg a mozaikcsalád lesz a trendi?

Krajcsó Judit

Véget ért a házasság hete a szinglik, minglik, élettársi kapcsolatban élők, elváltak, özvegyek és házasok számára egyaránt. Ezen a héten is többször felmerült a kérdés, igaz, hogy a házasságot sok helyen már nem a szeretet, hanem a rezsiköltség, vagy éppen a  vagyon tartja össze…?

Tovább olvasom »
férfi, gyerekvállalás, meddőség, megtermékenyítés, sperma, szülés, utódok

Baj van a férfiak spermaképével!

PP-Eletforma

Népszaporulati témában főleg nőkről szóló statisztikákat olvashatunk, így ha kimondatlanul is, őket okoljuk a népességfogyásért. Holott statisztikák szerint a párok 50%-ánál, újabb szülészorvosi tapasztalatok szerint a párok 60%-ánál a férfi megtermékenyítő képességével van baj.

Tovább olvasom »
gyermekvárás, hormonvizsgálat, hormonzavar, meddőség, ösztrogén, pajzsmirigy

Nem tudsz teherbe esni? Ezeket a hormonvizsgálatokat kérd!

PP-Eletforma

Meddőségről abban az esetben beszélünk, amikor védekezés nélkül egy év után sem jön létre terhesség. Ennek oka több minden is lehet, ám sokszor a nő hormonális zavarai állnak a sikertelenség mögött. Dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa a legfontosabb hormonvizsgálatokat sorolja meddőség esetén.

Tovább olvasom »
cukorbetegség, fogyókúra, genetika, hormonok, inzulinrezisztencia, meddőség, menstruációs zavar, pajzsmirigy, teszt, tünetek

Inzulinrezisztencia: te is veszélyben vagy? Teszteld!

PP-Eletforma

Bár gyakran a sikertelen teherbeesés és a menstruációs zavarok hívják fel a figyelmet az inzulinrezisztenciára, ennek ellenére sokszor igen általános tüneteket okoz, így az emberek nem is sejtik, hogy náluk is fennállhat a probléma. Teszteld, vajon a hétköznapinak tűnő tünetek mögött nem IR áll-e?

Tovább olvasom »
anyaság, Dr. Lux Elvira, meddőség, párkapcsolat, potenciazavar, pszichológus, szex

Doktornő kérem, mi lesz most a szexuális életemmel?

Krajcsó Judit

A 40 év fölöttiek számára ő volt szexuálpszichológia nagyasszonya. Olyan témákról beszélt nyilvánosan, a maga jólmegmondó stílusában, melyekről akkor a hálószobákban is csak susogni szabadott, mert a szex az időtájt még tabu volt. A napokban hunyt el Dr. Lux Elvira, klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus, életének 88. évében.

Tovább olvasom »
D vitamin, kutatás, máj, meddőség, PCOS, vese

A D-vitamin is segíthet a meddőség ellen

PP-Eletforma

A legújabb kutatások rámutattak arra, hogy a PCOS kezelésében a D-vitaminnak is nagy szerepe lehet, hiszen a kalcium-anyagcsere révén egy sor folyamatot befolyásol a testben. A témában dr. Koppány Viktóriát, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistáját kérdeztük.

Tovább olvasom »
fogamzás, gyerekvállalás, meddőség, párkapcsolat, párkapcsolat és szex

A fogamzás az agyban és nem az ágyban dől el

PP-Eletforma

A nők és a férfiak egyszerre abba az ördögi körbe esnek, amikor már a teljesítmény kényszerétől, a megfelelési vágytól vezérelve, dacosan kísérleteznek a megtermékenyítéssel. A szakember szerint a sikeres fogamzás sok esetben nem az ágyban, hanem a párok agyában dől el.

Tovább olvasom »
alkohol, fogamzás, függőség, meddőség, sperma

A folyékony spermagyilkos

PP-Eletforma

Azt már szinte mindenki tudja, hogy az alkohol, a drog, a cigaretta, a helytelen táplálkozás és a stressz károsítja a méhmagzatot, de vajon azt is tudják a párok, hogy mindezek kihatással vannak a fogamzás sikerére, pontosabban sikertelenségére is?

Tovább olvasom »
férfi, gyermekáldás, kezelés, meddőség, spermaszám, WHO

A pasikon múlik a világ

PP-Eletforma

Ha nem változtatunk, a férfi meddőség 2035-re olyan kritikus szintre éshet, hogy átlagos spermaszámuk miatt sokan nem lesznek képesek a megtermékenyítésre. A népességfogyásról és a férfi meddőségről szervezett kerekasztal beszélgetésen neves szakemberek elemezték a problémát.

Tovább olvasom »
Dr. Lux Elvira, gyermekáldás, meddőség, párkapcsolta, stressz

Lelki okok a meddőség mögött

PP-Eletforma

Akár éveket vesztegethet el egy pár a baba utáni vágyakozással, ha nem ismeri fel, a terméketlenség mögött stressz, lelki gondok, párkapcsolati feszültség állhat. Magyarországon több mint háromszázezren érintettek a funkcionális meddőségben, pedig csupán a lélekkel kellene többet foglalkozni a lombik előtt és alatt.

 

Tovább olvasom »
egészséges sperma, férfi, meddőség, válás

Gyakori válóok a meddőség

PP-Eletforma

Magyarországon minden ötödik pár meddőségi problémával küzd, ami közrejátszik abban, hogy 1000 házasságkötésre már 562 válás jut. A meddőség odafigyeléssel, egyszerű módszerekkel és modern készítményekkel sok esetben megelőzhető, kezelhető lenne.

Tovább olvasom »
férfiak, meddőség, mobiltelefon, nemzőképesség, öltözködés, sperma

A spermák nem szeretnek telefonálni

PP-Eletforma

Károsíthatja a férfiak nemzőképességét a mobiltelefonok sugárzása. Aki naponta egy óránál többet beszél a készüléken, annál kétszeresére nőhet a spermaszám terméketlenséggel fenyegető csökkenésének a kockázata – állapították meg izraeli kutatók.

Tovább olvasom »
betegség, egészség, gyermekáldás, meddőség, orvosi vizsgálat, tápióka, terhesség

Meddőség: még nem biztos, hogy nem lehet gyereked!

PP-Eletforma

Sok nők számára talán az a legszörnyűbb, amikor több hónapos vagy éves sikertelen próbálkozást követően orvosuktól kapnak egy papírt, amin ez áll: meddőség. Érdemes tisztázni, hogy a meddőség egészen mást jelent a köznyelvben, mint orvosi értelemben, és persze a kiváltó okok között szép számmal találunk olyanokat, melyeket a szakember közreműködésével kezelni-gyógyítani lehet. Mindebben dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza segít. 

Tovább olvasom »
férfi, meddőség, megtermékenyítés, sperma, spermium

Nagy baj van a spermákkal!

PP-Eletforma

A gyermekáldások elmaradása világszerte problémaként jelentkezik, Magyarországon kifejezetten kritikus értéknél tart a termékenységi arányszám. A probléma egyik fő oka a nagyszámú nemfunkcionális férfimeddőség, amelyen lehet segíteni, ám az érintettek sokszor nem is tudják, hogy mit tehetnének.

Tovább olvasom »
gyerekvállalás, meddőség, mesterséges megtermékenyítés, petevezeték, ultrahang

Egy furcsa dolog, ami meddőséget is okozhat

PP-Eletforma

Azok a párok, akik régóta sikertelenül próbálkoznak gyermekvállalással, sajnos sokszor szembesülhetnek a petevezetők átjárhatatlanságának problémájával. Ez is egy gond, ami meddőséget okoz. Az elzáródás okairól, és a lehetséges megoldásokról szülész-nőgyógyász beszél.

Tovább olvasom »
betegség, ciklus, endometriózis, fájdalom, meddőség, nő, orovosi tanács

Akár meddőséget is okozhat az endometriózis

PP-Eletforma

Sok nő panaszkodik erős hasi fájdalmakra, mely jelentkezhet folyamatosan, de van, akinek ez a ciklusának csak bizonyos napjain tér vissza hónapról-hónapra. Sajnos előfordulhat, hogy a háttérben betegség áll, amivel fontos foglalkozni. Ha ugyanis elhanyagolják, akkor a gondok jelentősen megnőhetnek. Dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza az endometriózisról, a tünetekről és a lehetséges kezelésekről beszél.

Tovább olvasom »
férfi, lombikbébi, meddőség, sperma, stressz

Nem a méret a férfiak legnagyobb problémája!

PP-Eletforma

A magyar férfiak megtermékenyítő képessége az elmúlt húsz évben a megtermékenyítésre alkalmatlan szint felé mutat. Pedig létezik megoldás a férfiak meddőségének kezelésére, például stressz megelőzésével, öltözködési szokások ésszerűsítésével és készítményekkel.

Tovább olvasom »
depresszió, elhízás, fásultság, hajhullás, meddőség, menstruációs zavar, PCOS

A női depresszió titka

PP-Eletforma

Gyakran diagnosztizálnak főként a fogamzóképes nőknél PCOS-t. Az úgynevezett policisztás ovárium szindróma egyik tünete a depresszió – fedezték fel a Columbia Egyetem tudósai.

Tovább olvasom »
analízis, haj, hajszövet, meddőség, mesterséges megtermékenyítés

Rod Steward bevállalta – de ez rajtad is segít, ha gyereket akarsz!

PP-Eletforma

A világhírű énekes, Rod Stewart és felesége, Penny Lancaster, hosszú évekig tartó próbálkozás és két sikertelen lombik-kezelés után, az alternatív diagnosztikát választotta. Végül a hajszövet analízis világított rá arra a tényre, hogy Penny szervezetében kóros mennyiségű higany halmozódott fel, ez gátolta meg a természetes megtermékenyülést illetve a mesterségesen beültetett embriók megtapadását.

Tovább olvasom »