Facebook hozzászólás
6 550

GYORS SÜTI

Mák és alma, avagy a megkívánós szelet

Valami mákosra vágyott Steffel Csaba. Nekiugrott az alapnak, ám a tepsibe kerülés előtt, elégurult kettő kisebb darab alma, és mielőtt továbbgurultak volna, hama-hama belereszelte a tésztába. Ja! …és olyan jópofa nevet adott neki, hogy az csak na!…

Almás mákos, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, kemény, fényes habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet, egy kis fahéjjal ízesítve, szépen, finoman összeforgatjuk a habos résszel, a végén pedig nagy lyukú reszelőn, belereszeljük az almát is. A 38 centis tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli! Jó étvágyat kíván: Steffel Csaba!

Húsvéti pite

Húsvéti pite, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Remélem, már tervezed az ünnepi menüt! Mutatok hozzá egy nem komplikált, ám egészséges menüt! Érdemes kipróbálni úgy, hogy a tetejét a leírt módon díszíted. A gyerekek imádni fogják!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!