majonéz

bacon chips, BBQ-köret, majonéz, marhaszegy, parázsburgonya

Burgonyasaláta BBQ-hoz két(Kiss)testvér módra

László Márta

Közösségteremtő foglalatosság a BBQ készítése az Egyesült Államok déli államaiban. Ha valakit meghívnak egy ilyen partira, az biztosan egy egynapos program lesz, hisz a húsnak hosszú idő kell, míg tökéletes lesz. A magyar testvérpár hosszasan tanulmányozta náluk az eljárás csínját-bínját, majd az ott tapasztaltakkal felvértezve vágtak bele a hazai étterem kialakításába. Ennek egyik gyöngyszeme ez a majonézes krumpli – egy kis csavarral! 

Tovább olvasom »
cékla, majonéz, pulyka virsli, saláta

Céklás salátám

László Márta

Már az ókori rómaiak is céklalevet ittak láz és székrekedés ellen. Tudták, hogy segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését. Számon tartották, mint afrodiziákumot, amit azóta a tudomány bizonyított is. Ha csak ennyit tudnánk a cékláról, már elég lenne ahhoz, hogy kedvet csináljunk hozzá. Pedig egy úgynevezett megosztó zöldség. Valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon utálja. Ha Te még nem döntöttél, hová is tartozol, itt a remek alkalom!   

Tovább olvasom »
dressing, fokhagyma, majonéz, mustár, öntet, saláta, tabasco, tejföl

Farm öntet

Hajós Ágnes

Ugye veled is előfordult már, hogy végtelenül unalmasnak találtad a kefíres öntetet a diétás salátádon? És sima majonézt se lehet mindig rányomni a zöldségekre. Itt jön a képbe a klassz kis farm öntet.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, barack, gyümölcs, majonéz, nyár, sajt, saláta

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta

Hajós Ágnes

A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.

Tovább olvasom »
majonéz, sajt, saláta, tartás mártás, tojás, virsli

Majonézes virsli saláta

Kandikó Éva

Néha nem vágyunk túl nagy ebédre, megelégszünk egy könnyű, egyszerű salátával. Ezzel a virsli salátával alig van munka, mire megkeverjük a tartárt és belekarikázzuk az alapanyagokat, a virsli is kihűl. Magos kenyérrel a legfinomabb.

Tovább olvasom »
besamel, kaszinótojás, majonéz, sonkatekercs, tartármártás

Hidegtál

Emese Fodor

Vendégváró hidegtálat készíteni házilag nem kis kihívás, de az elismerések bezsebelésekor ez már biztos nem fog eszünkbe jutni. Emese hidegtálján a klasszikusok találhatók: franciasaláta alapon kaszinótojás és sonkatekercs.

Tovább olvasom »
házilag, majonéz, olaj, tojás

Majonéz készítése házilag

Kandikó Éva

A majonéz cseppet sem egészséges étel, de azzal vitatkozni, hogy nagyon finom, sajnos nemigen lehet. Ha tenni akarunk legalább egy kicsi lépést az egészségünk felé, készítsük a mártást otthon, és ne adalékanyagokkal telezsúfolt boltit használjunk.

Tovább olvasom »
kukorica, lilahagyma, majonéz, saláta, szilveszter, virsli

Virsli saláta

Kandikó Éva

A virsli szilveszterkor örök sztár, de ne mindig csak az unalmas főtt virslit együk, legyünk kicsit kreatívabbak. A majonézes saláta sem a kulinária csúcsa, de kiadós, finom saláta az ünnepi éjszakára.

Tovább olvasom »
joghurt, karfiol, majonéz, saláta

Téli karfiolsaláta

Kandikó Éva

Sok helyen látni a piacon karfiolt, nem olyan vészes az ára, érdemes tartalékolni belőle a hűtőben, mert bármikor elővehetjük, ha egy salátára vágyunk, de persze leves is nagyon rövid idő alatt készíthető belőle. Az ünnepek körüli nagy evészetek után jól jön egy könnyű saláta recept mindenkinek.

Tovább olvasom »
kukorica, majonéz, saláta

Majonézes kukorica Mártinál

László Márta

Gyerekkorom óta imádom a majonézt és a tartárt. Ami ezzel készül, az csak jó lehet! Így van ez a kukoricával is! Nem éppen fogyókúrás recept, de például hideg sültekhez egészen kiváló! Karácsony este is jó hasznát veheted! Ha előre lesütsz valamilyen húst, akkor ezzel tálalhatod! Ráadásul, nekem kell kapkodni, nehogy kihűljön. A hideg ünnepi vacsora ugyanolyan jó, és előre tudsz vele készülni.   

Tovább olvasom »
grapefuit, lazac, majonéz, mascarpone, ünnepi étel, zellerszár

Márti salátája a csábításhoz

László Márta

Ez igazi ízorgia! A számomra nagyon kedves előételt ünnepi alkalmakra szánom. Most például egykori, legkedvesebb kollégáim, barátaim tiszteletére készítettem – teljes megelégedésre! A fickósító salátám a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja majd a helyét! 

Tovább olvasom »
burgonya, krumpli, majonéz, majonézes, tojás

Burgonyasaláta majonézzel, tojással

Kandikó Éva

Karácsony táján gyakrabban készítünk burgonya salátát, mint egyéb időszakokban, jól jön a rántott hal mellé, vagy egyéb húsételek mellé köretnek. Ez a verzió kicsit krumpli, kicsit tojás saláta, és annak, aki mindkettőt szereti, ideális párosítás.

Tovább olvasom »
burgonya, majonéz, saláta, zöldfűszer

Zöldfűszeres burgonyasaláta

Kandikó Éva

Érkezik a krumplisaláták idénye, most megmutatom az én legnagyobb kedvencemet. Amúgy a hagyományos ecetes-hagymás krumplisalátát szeretem a legjobban, de azt leginkább karácsonyra tartogatom. Ez a zöldfűszeres, majonézes változat is nagyon kellemes, jó szívvel ajánlom. Nem hátrány, hogy a vendégség előtt egy nappal össze lehet állítani. Elkészítéséhez legjobb az apró szemű krumplit választani.

Tovább olvasom »
majonéz, penne, saláta, tészta, tonhal

Tonhalas tésztasaláta

Kandikó Éva

Ennél a salátánál nincs egyszerűbb, ez egészen biztos. Tésztafőzés, konzerv kibontás, majonéz összekeverés, tálalás. Ennyi az egész. Ráadásul variálhatjuk zöldségek hozzáadásával, szóba jöhet a borsó, a kukorica, a kápia paprika. Turbózhatjuk petrezselyemmel, snidlinggel, kaporral, citrommal. Mi kell még a boldogsághoz?

Tovább olvasom »
majonéz, mártás, olaj, tartár, tojás

Francia majonéz – házilag

László Márta

Egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis: többször előfordult már, hogy megírtam egy remek receptet, de később kiderült, egy-két olvasó számunkra alapvető receptekkel, eljárásokkal nincs tisztában. Ezen szeretnék segíteni többször is a jövőben! Elsőként álljon itt a francia majonéz receptje, ami nemcsak egy remek rántott hal mellé kiváló, számtalan más ételnek is alkotóeleme!  

Tovább olvasom »
Bajorország, gasztronómia, majonéz, recept, saláta, zöldség

Bajor csoda

László Márta

Útban Strasbourgba, európai parlamenti tudósításaim kedvenc helyére, egyszer-kétszer megállunk. Így történt ez most is, és ilyenkor – szó szerint – minden érdekel, mindent megkóstolok! Például Bajorországban bármit is rendelsz vacsorára, szinte automatikuson hozzák a salátát. Akkora friss adagot, hogy az például nekem elég is volt az esti étkezésre! Nagyon finom, nagyon egészséges, és nem bonyolult! A farsangi asztalra ezúttal egy fűszeresebb majonéz került! Próbáld ki!

Tovább olvasom »
hollandia, majonéz, olaj, satay, só, sült krumpli

Varázslatos sült krumli

László Márta

Soha életemben nem ettem olyan remek sült krumplit, szalmakrumplit, mint Amszterdamban, az utcán! Lapátkával egy kis papírtölcsérbe öntik, és ha kéred, majonézt,  ketchupöt vagy bármilyen szószt is kérhetsz rá! Egyszerűen mennyei!  

Tovább olvasom »
gasztronómia, majonéz, panírozás, rántott, recept, sajt

Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt!

László Márta

Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni!

Tovább olvasom »