magyarország

leánykérés, magyarország, párkapcsolat, szerelem, szokások, Valentin nap

Mire mond IGENt egy nő?

László Márta

Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen, és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint – derült ki az Ékszerpalota Magyarország lánykérési szokásait vizsgáló, 7800 fős online felméréséből.

Tovább olvasom »
Év Embere, magyarország, RTL, szavazás

Szerinted ki volt az Év Embere?

László Márta

Kitartásukkal, emberségükkel, vagy teljesítményükkel 2017-ben példát mutattak – ez a mottó, és ennek alapján keresi 2012 óta minden évben az RTL Magyarországon az Év Emberét.  A listán idén is tíz jelölt szerepel, akikre január 1-jén 19 óráig szavazhatnak a nézők.

Tovább olvasom »
Alföld, honvédség, magyarország, növények, természetvédelem, védett állat

Harctéren a vadvilág – Ezt látnod kell!

Krajcsó Judit

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a páratlan természeti értékeknek otthont adó Turjánvidéket.

Tovább olvasom »
Év Füdője, magyarország, szauna, szavazás, termál, verseny, wellness

A duplázó, a maximalista és a meglepetés – Mutatjuk az idei Év Fürdőit

Krajcsó Judit

Van duplázás, de nagy meglepetés is, az idei Év Fürdője közönségszavazáson, melyen az elmúlt három hónapban közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát.  A verseny célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk mennyiségében és minőségében világviszonylatban is kiemelkedőnek számító termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre. Íme a győztesek!

Tovább olvasom »
Harsányi Levente, magyarország, MTVA, Rátonyi Kriszta, showműsor, szeretlek!

Rátonyi megmutatja, hogy szereti Magyarországot?

László Márta

Múlt szerda óta találgatják a közmédia nézői, hogy mi lesz Rátonyi Kriszta sorsa. A fiatal műsorvezető ekkor köszönt el az M2 Petőfi TV nézőitől, akik két és fél éve rendszeresen láthatták esténként az Én vagyok itt című műsorban. Most kiderült, hogy Kriszta új feladatot kapott: a Duna Televízió Magyarország, szeretlek! című vetélkedőjének egyik csapatkapitánya lesz.

Tovább olvasom »
fesztivál, magyarország, nyár, street food, utcai kaja

Vidékre is betört a minőségi street food

PP-Eletforma

Óriási az igény vidéken a minőségi street food-ra, mert a fővároson kívül mindenhol gyerekcipőben jár a színvonalas utcai étkeztetés. A Magyar Street Food Egyesület szerint a hamburgerpiacon már vannak próbálkozások, de a forradalom sokkal lassabban megy végbe, mint ahogy Budapesten tapasztalható. A helyzeten folyamatosan javít a Food Truck Show partnereiből álló büfékocsi karaván, akiket évről évre több vidéki város hív meg különböző rendezvényekre. Sikerük a helyi kereskedőknek is jó visszajelzés, hiszen az érdeklődő tömegekből látszik, hogy vidéken is van kereslet a minőségi street food-ra. 

Tovább olvasom »
életkor, élettartam, előrelátás, Európa, magyarország, nyugdíj

Meddig élünk? Szeretnéd tudni?

László Márta

Európában folyamatosan növekszik a várható élettartam, és egyre kisebb a különbség a nők és férfiak kora között a halálozás időpontjában. Magyarországon jelenleg a várható átlagélettartam 76 év születéskor, ami 4 évvel kevesebb az OECD-átlagnál, és az egyik legalacsonyabb az OECD-országok között! Itthon a nők várható élettartama 79, a férfiaké pedig 72 év, de egész Európában nagy eltéréseket találunk.

Tovább olvasom »
Aranycsengő díj, magyarország, mobil, szállásfoglalás, szállások, szavazás, utazás

Magyarország legnépszerűbb szálláshelyei

Krajcsó Judit

Ismét összeállította a legjobb belföldi szálláshelyek toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. Ez az egyetlen hazai összeállítás, amelynek összeállításába nem szól bele szakmai zsűri, hanem közvetlenül az utazók véleményét tükrözi. Az Aranycsengő díjat a fődíj mellett öt kategóriában osztották ki. Íme a győztesek!

Tovább olvasom »
bárányhimlő, egészségvédelem, fertőzés, magyarország, szövődmény, védőoltás

Szelídül a bárány

László Márta

Magyarországon már több város indított bárányhimlő-megelőzési programot, például Hódmezővásárhely, Kaposvár, Eger, Miskolc és Salgótarján. A betegséget nem lehet felszámolni, ha csak a serdülők és a rizikócsoportok kapják meg a védőoltást, ehhez általános oltási programra van szükség. Ennek eredményeképpen akár 90%-kal is csökkenhet a fertőzöttek száma, így a kapcsolódó egészségügyi kiadások is a töredékükre esnek vissza.

Tovább olvasom »
időjárás, jég, kár, klímaváltozás, magyarország, mezőgazdaság, vihar

Viharos évünk volt

PP-Eletforma

A 2016-os év időjárási viszonyai hektikusabban alakultak a tavalyinál, így a mezőgazdasági piac egyik meghatározó biztosítójához is mintegy 15%-kal több mezőgazdasági kárbejelentés érkezett idén. Magyarország legtöbb térsége érintett volt az egész nyáron át tartó heves viharokban, esőzésekben, jégesőkben, de a legnagyobb mezőgazdasági károk Kelet-Magyarországon keletkeztek az idén.

Tovább olvasom »
bakancslista, felmérés, magyarország, vágyak

Készül Magyarország bakancslistája

PP-Eletforma

Bálnákkal úszni, maratont futni, bungee jumping, ejtőernyőzés, sarki fény nézés. Tipikus dolgok bakancslistákról. De vajon hogy nézne ki Magyarország bakancslistája? Mire vágynak az emberek? Erről készít felmérést a Meglepkék.hu.

Tovább olvasom »
boldogságtérkép, diploma, elégedettség, érzelem, kutatás, magyarország, nők, pozitív gondolkodás

Hol a boldogság mostanában…? Eláruljuk!

Krajcsó Judit

Hol és mennyire boldogok a magyarok? A választ megtudhatjuk, ha ránézünk Magyarország boldogságtérképére, amely szerint többek között a nők, a kistelepüléseken élők, a 30-50 év közöttiek, a családosok és diplomás nyugat-magyarországiak a legboldogabbak. De van itt még más érdekesség is…

Tovább olvasom »
balaton, borfajták, borfesztivál, borfogyasztás, borvidékek, felmérés, magyarország, Nagy Bor Teszt

Semmi kétség, rozéra vigad a magyar!

Krajcsó Judit

Április elején indult és július közepéig tartott a Nagy Bor Teszt, amely az internetező magyar lakosság körében kutatta a borfogyasztási és borvásárlási szokásokat. A válaszadók között a rozé és siller borok bizonyultak a legnépszerűbbnek, ezeket követték a száraz, majd az édes vörösborok, az édes fehérborok és a száraz fehérek.

Tovább olvasom »
aranyérem, érdekességek, magyarország, olimpia, Rió, sikerek, sport, verseny

11 érdekesség az olimpiákról – te ezt tudtad?

PP-Eletforma

Elkezdődtek az olimpiai játékok Rio de Janeiróban, ami minden eddiginél emlékezetesebbnek ígérkezik, reméljük számos magyar sikerrel. De mitől olyan különleges az idei esemény? Mennyi arany van egy aranyéremben? Melyik volt a legeredményesebb számunkra? Többek között ez is kiderül.

Tovább olvasom »
erdő, fakitermelés, magyarország, természetvédelem

Veszélyben vannak öreg erdeink

PP-Eletforma

Aggasztó adatokat közöl a hazai idős erdők állapotáról és azok természetvédelmi helyzetéről a WWF Magyarország legutóbbi statisztikai jelentése. A 120 évnél idősebb erdők harmada nem áll természetvédelmi oltalom alatt.

Tovább olvasom »
bor, magyarország, névadás, pályázat, szőlő

Adj új nevet az olaszrizlingnek, és nyerj!

PP-Eletforma

Új nevet adhatunk Magyarország egyik legelterjedtebb fehérszőlő fajtájának, az olaszrizlingnek, ugyanis pályázatot írnak ki a fajta, illetve a belőle készült bor szinonimanevére. Az új névnek könnyen ejthetőnek és jól megjegyezhetőnek kell lennie, előny továbbá, ha hangzásában emlékeztet az olaszrizling név hangzására. Augusztus 30. a határidő.

Tovább olvasom »
esküvő, helyszín, magyarország, násznép, szervezés, tengerpart

Virágzó esküvőturizmus

László Márta

Láttam egy csodás, tengerparti esküvőt Mexikóban.  Egy német fiú vett el egy helybeli lányt. Jött a násznép is, fantasztikus hangulatot varázsoltak a mexikói muzsikusok délelőtt 11-kor. Egy baj volt, hogy az anyakönyvvezető annyi erőt merített a tequilából, hogy nem tudta kimondani a vőlegény nevét… Én jól szórakoztam…

Tovább olvasom »
erdészek, erdő, magyarország, programok

Most mindenkit bevisznek az erdőbe

PP-Eletforma

Országszerte több, mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a ma kezdődött Erdők Hete alkalmából. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. 

Tovább olvasom »