magyarok

gyógyszerkutatás, kísérlet, magyarok, szűrés, vizsgálat

Szívesen vagyunk kísérleti alanyok

PP-Eletforma

20 000 ember – évente nagyjából ennyien próbálnak ki Magyarországon elsőként új terápiákat, gyógyszereket. Mennyire vagyunk nyitottak, egyáltalán mennyit tudunk a klinikai gyógyszervizsgálatokról? Az ismert klinikai kuttásokra szakosodott vizsgálóhely megismételte tavalyi kutatását a témában.

Tovább olvasom »
gyerekesek, kényelmes ágy, magyarok, szállás, tisztaság, wifi

Ágyban wifi, ez a tuti

PP-Eletforma

Szálloda vagy apartman? Város vagy vízpart? Autó vagy repülő? A közösségi vásárlás egyik ismert hazai szereplője a magyar internetezők utazási szokásait vizsgáló kutatásából az is kiderült, hogy a tisztaság mellett leginkább a kényelmes, nagy ágyra és a wifire vágynak az utazók.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, ételhordó, étkezési szokások, krémsajt, magyarok

Húst hússal? – Mennyi dolga lesz itt majd az orvosoknak!

László Márta

Mi magyarok még mindig nem figyelünk eléggé magunkra, húst eszünk hússal, keveset sportolunk, nem eszünk elég zöldséget és gyümölcsöt – derül ki a világ egyik vezető krémsajt márkájának legfrissebb, reprezentatív kutatásából. A Philadelphia megvizsgálta, hogy milyen étkezések szerepelnek napirendünkben, mennyire figyelünk élelmiszereink összetételére, milyen gyakran sportolunk vagy lazítunk a képernyő előtt. Kiss Ramóna segített.

Tovább olvasom »
kiállítás, magyarok, program, szobrász, titanic, Weisz Lipót

Rejtélyes magyarok a Titanicon

László Márta

Több mint 100 évvel a Titanic katasztrófája után se tudjuk pontosan, hogy voltak-e honfitársaink, és ha igen, hányan a világhíres óceánjáró fedélzetén, amikor a hajó 1912. április 15-én hajnalban hullámsírba merült. Július 20-án Budapestre érkezik a Titanic kiállítás, amely a katasztrófa magyar vonatkozású titkaira is próbál válaszokat adni.  

Tovább olvasom »
Ébredő erő, exkluzív, film, magyarok, RTL, Star Wars, titkok

Exkluzív! Star Wars-rajongók figyelem MA!

PP-Eletforma

Star Wars különkiadással jelentkezik a szombat esti Fókusz Plusz, melyben a kultikus filmsorozat hetedik epizódjának forgatási kulisszatitkaiba nyerhetnek bepillantást a nézők. Az eddig nyilvánosságra került jeleneteken kívül a műsorban olyan magyarok is megszólalnak, akik részt vettek az Ébredő erő készítésében! Ne hagyd ki!

Tovább olvasom »