Magyar Nemzeti Galéria

fotóművészet, kiállítás, Korniss péter, Magyar Nemzeti Galéria, program, rendkívüli tárlatvezetés, szombat

Rendhagyó tárlatvezetések Korniss Péter kiállításán

László Márta

Nemrég nyílt a Magyar Nemzeti Galériában Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása. A Folyamatos emlékezet című tárlat azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállításon bemutatott mintegy 150 mű fél évszázadot fog át: elénk tárják a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd mindebből saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

Tovább olvasom »
különleges program, Magyar Nemzeti Galéria, piknik, vár

Pop up piknik a Várban

PP-Eletforma

Szokatlan programmal várja látogatóit június 10-én, szombat délelőtt a Magyar Nemzeti Galéria. A ZÖLD/BENN pop-up piknikrésztvevői ezen a szombaton birtokba vehetik a várkupola alatt található impozáns teret és olyan teraszok is megnyílnak előttük, melyek a „hagyományos” nyitva tartás során nem látogathatóak. A piknik résztvevői olyan terekben jógázhatnak, falatozhatnak és kávézhatnak, ahol korábban még senki sem tette ezt.

Tovább olvasom »
életműkiállítás, Labirintus, Magyar Nemzeti Galéria, Ország Lili, tárlatvezetés

90 éve született Ország Lili

László Márta

Május 1-jéig látogatható a Magyar Nemzeti Galériában a modern magyar művészet egyik kiemelkedő alakjának életművét bemutató Árny a kövön című tárlat, az Ország Lili művészetetét elénk táró kiállítás.

Tovább olvasom »
festő, képzőművészet, kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria, Modigliani, olasz

Modigliani szenvedélyes élete

László Márta

A Magyar Nemzeti Galériában június végétől október elejéig látható Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást – köztük 61 Modigliani-művet – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy múzeuma és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.

Tovább olvasom »
Afrika, kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria, Óceánia, Picasso, törzsi művészet

Mi a manó? Afrikában született a kubizmus?

László Márta

Amikor a 20. század elején Pablo Picasso és művésztársai először láttak afrikai és óceániai szobrokat, a törzsi művészet emlékeit, nyilvánvaló volt számukra, hogy ezek a tárgyak is művészeti alkotások. Bár az európai világ számára nem volt ismeretlen ez a fajta egzotikus tárgykultúra, ezeket a szobrokat, maszkokat és faragványokat hosszú ideig mégsem tekintették művészetnek.

Tovább olvasom »
festészet, kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria, művész, Picasso

Picasso Budapesten! Ezt látnod kell!

Krajcsó Judit

Pablo Picasso száz alkotásával nyílt kiállítás a nagyközönség előtt a Magyar Nemzeti Galériában. Az Alakváltozások, 1895-1972 című tárlat, a 92 évet megélt mester 77 alkotó évét fogja össze. A kiállítás  július 31-ig látogatható.

Tovább olvasom »
kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria, művészet, orosz

Az oroszok már a Nemzeti Galériában vannak!

Krajcsó Judit

Az európai modernizmus történetének egyik legkoncentráltabb fejezetét mutatja be a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum anyagából válogatva a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).  A művészet forradalma címmel látható orosz avantgárd kiállítása május 1-ig látogatható.

Tovább olvasom »
Erdély, kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria, művészek

Már csak egy hét!

PP-Eletforma

Még augusztus 23-áig látható A Sors és jelkép – Erdélyi magyar képzőművészet 1920–1990 című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlat a hét évtized kivételes válogatása. Remek kulturális programot ígér a következő hosszú hétévégre.    

 

Tovább olvasom »
képzőművészet, Magyar Nemzeti Galéria, programajánló

Mona Lisa bajusza, meg egyebek. Program hétvégére!

PP-Eletforma

Még egy hónapig látogatható az a különleges kiállítás a Nemzeti Galériában, amely a 20. század két meghatározó jelentőségű avantgárd irányzatát hazai tárlaton még nem látott teljességben mutatja be. Szeptemberben vasárnap délutánonként még érdekes előadások is lesznek a témában, szeptember 13-án pedig igazi családi program vár kicsiket és nagyokat egyaránt!

Tovább olvasom »