Facebook hozzászólás
807

Lilakáposzta krémleves

Az utolsó dolgok egyike lenne, ami eszembe jutna, hogy lilakáposztából krémlevest készítsek. Viszont semmi olyan hozzávaló nincs ebben a levesben, ami amellett szólna, hogy ne próbáljuk ki ezt a merőben szokatlan ételt.

Lilakáposzta krémleves, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg párolt lilakáposzta
3 dl zsíros tejszín
Kb. 2 dl tej
5 dl alaplé
1 nagy fej hagyma
1 ek kacsazsír
Só, bors
A tálaláshoz:
2-3 ek kicsire vágott kacsatöpörtyű
4 ek mascarpone
Elkészítés:
A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, a durvára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rászórunk 40 dkg-t a káposztából, kevergetve felforrósítjuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, kissé sózzuk, nagyon borsozzuk. Forrás után az egészet összeturmixoljuk, felengedjük annyi tejjel, hogy krémleves állagot kapjunk. Még egyszer felforrósítjuk, de már nem forraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor minden tányérba teszünk egy ek mascarpone-t, rászórjuk a maradék káposztát és a töpörtyűt.

Paradicsomos káposzta főzelék
Még mielőtt bármi is történne, szeretném védelmembe venni a paradicsomos káposztát. A jól elkészített paradicsomos káposzta ugyanis jó. Sőt mi több: finom. Nem flancos, nem fúziós, nem trendi, csak az, aminek mondja magát. Egy jóízű főzelékféle, ami attól, hogy olcsó, még lehet finom.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!