Facebook hozzászólás
760

Leves a szárított gombádból

Ahogy mondani szokták, lassan a tél az utolsókat rúgja. Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen. Ha nincs, az se gond, mert már minden nagyobb élelmiszerboltban kapható! Vágjunk bele! 

Szárított gomba üvegekben, Kép: pixabay
Szárított gomba üvegekben, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mosd meg a gombádat jó alaposan majd főzd puhára. Készíts egy világos rántást, engedd fel pici hideg vízzel, majd add a gombáékhoz, ha már puhák. Főzz bele rizst, szórd meg apróra vágott petrussal, vagy morzsolj bele szárítottat. Tálald tejföllel! Jó étvágyat!

Mennyei paradicsomos mozzarella Márti konyhájából
Elég volt a karácsonyi traktából, a rengeteg sütiből? Kéne valami más, valami üdítő? Nos, ez egy pompás saláta, vagy előétel, vagy inkább este, a tévénézés közben vacsinak egy kis barna kenyérrel. Ha még nem próbáltad, ne tétovázz, mert igazán jobbnak érzed majd a pocakodat, magadat, és még az olasz konyha ízvilágának is átadhatod magad. Én így csinálom, és javaslom, hogy ha összeraktad, tedd be egy órára a hűtőbe! Minden összér! Nem árthat egy korty könnyű vörösbor sem!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!