lélek

fény, halloween, Írország, Jack O'Lantern, legenda, lélek, sütőtök, töklámpás

Miért éppen pont a tök?

László Márta

Ma már nálunk is egyre népszerűbb a Halloween, aminek ünneplését a nyugati kultúrából vettük át. Sokan öltenek jelmezt, pókokat, szellemeket rajzolnak az ablakokra, és vidám bulikat csapnak. Az est elegendhetetlen kelléke a kifaragtt sütőtök, amibe mécsest tesznek. Egészen Írországig kell mennünk, hogy megtudjuk, miért pont a tök a főszereplő?   

Tovább olvasom »
lélek, március 8., nőnap, Peller Mariann, test, Toth Vera, új műsor

Tóth Vera utazása test és lélek körül…

László Márta

Amerikai textilipari munkásnők vonultak utcára 1857. március 8-án, hogy jobb munkafeltételeket és magasabb bért követeljenek. A New York-i megmozdulás híre nem maradt visszhang nélkül. A nők öntudatra ébredtek. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a legismertebb világnapok között tartja számon. Számos civil szervezet e napon tiltakozik a nők elleni erőszak, a munkahelyi szexuális zaklatás, a prostitúció ellen. A nőknek számos helyen kell megfelelnie az életben! Most ismerkedjetek meg egy énekesnő igazi arcával, akit nemcsak nagyszerű hangja miatt tisztelünk, hanem azért is, mert önmagát győzte le testben és lélekben…    

Tovább olvasom »
LAGOM, lélek, mindennapok

A boldogság svéd titka

László Márta

Pont jó! Ezt jelenti a svéd LAGOM szó. Arról szól, hogyan élhetünk harmonikusan és elégedetten a mindennapokban az evéstől kezdve, az öltözködésen át az életmódig, a munkáig. Vagyis tanuld meg élvezni a mértékletességet! E könyv szerzője Anna Brones, aki svéd kivándorló családban született az Egyesült Államokban. Ez a könyv abban segít, hogy tudatosabban éljünk, okosan kiléphessünk a napi mókuskerékből, hogy bölcsebben éljük a jelent!   

Tovább olvasom »
lélek, nyugalom, otthon, pihenés, stressz

Na, most aztán vegyél egy nagy levegőt!

László Márta

A mai rohanó világban nincs sem elég időnk, sem energiánk még arra is odafigyelni, hogy megőrizzük testben, illetve lélekben is az egészségünket. Pedig az élet nem a folyamatos robotról szól, és nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben – írja az inuasauna.hu. De egy kis odafigyeléssel és az ideális körülmények megteremtésével igenis van rá megoldás!

Tovább olvasom »
depresszió, lélek, megbocsátás, nő-férfi kapcsolat, önértékelés, önsajnálat, sérülés

Hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkezőknek?

PP-Eletforma

A megbocsátás az egyetlen lehetőség, amely segíthet a lelki sebek gyógyulásában. Nem teszi semmisé a történteket, mint, ahogy a begyógyult seb helyén is sokszor ottmarad a heg. A másiktól elszenvedett bántás, erőszak, támadás maradandó nyomot hagy a lelkünkben, személyiségünkben. Hányszor kell hát megbocsátanunk?

Tovább olvasom »
belső béke, csend, énidő, eső, lélek, nyár, önismeret

Kell egy kis nyári eső a lelkünknek is

Krajcsó Judit

A napfényes, pörgős, fülledt, meleg nyári hetek közé időnként beékelődik egy nyomott, kedvetlen, esős nap is, ami nem kevés bosszúságot okoz, ha ez nyaralás alatt történik. Pedig nem is sejtenénk, milyen sok lehetőséget rejt egy-egy ilyen nap – önismereti szempontból!

Tovább olvasom »
gondolkodás, hormonok, lélek, mozgás, probléma, sport, stressz

Hogyan segít a futás a lelki problémákon?

Krajcsó Judit

Van, aki kiordítja, van, aki kifüstöli, megint mások kifutják magukból a napi stresszt. Az tény, hogy a futásnak, mint minden mozgásnak rendkívül sok pozitív hatása van. A hatékony stresszoldás érdekében azonban minőségi futásra kell törekedni, és érdemes pár szempontot betartani. Soroljuk!

Tovább olvasom »
asztrológia, érzelmek, horoszkóp, Ikrek jegy, lélek, személyiség

Itt van minden, amit az Ikrek jegyűről tudnod kell

Krajcsó Judit

Kettős énjük miatt, hol egyik, hol másik oldaluk kerekedik felül, a jó és a rossz közötti állandó vívódásaik miatt kiszámíthatatlanok, nehéz eligazodni rajtuk. Pár nap, és 21-én kilépünk a jegyükből, de még időben elmondjuk, miért is szeressük az Ikreket. De még azt is, mit ne tegyünk, ha találkozunk velük.

Tovább olvasom »
bántalmazás, család, erőszak, honlap, lélek, online zaklatás, segítség

Segítség! Nem mehet ez így tovább!

Krajcsó Judit

A kapcsolati erőszak áldozatainak indított online tanácsadó oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet. A honlapon névtelenül juthatnak információhoz az érintettek és hozzátartozóik, valamint a probléma iránt érdeklődők – jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
április, előadás, hipnózis, Hosszú Katinka, lélek, motivációs, program, tréner

Április elseje az ébredés napja lesz!

Krajcsó Judit

Lisa Nichols, a világ egyik legismertebb transzformációs trénere, Marisa Peer, a hipnózis nagymestere és Jeffrey Allen lifecoach tízezer fős közönség előtt mutatkoznak be a Papp László Budapest Sportarénában. Mellettük Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup is inspirációs előadással készülnek a Wake-Up! Day-re.

Tovább olvasom »
Egyedi Ildikó, fesztivál, film, lélek, mozi, péárkapcsolat, verseny

Belehalok, annyira szeretem magát…

Krajcsó Judit

A Testről és lélekről története két olyan ember találkozásáról szól, akik a nappali világban nem igazán ismerik egymást, éjjelente viszont régóta ugyanazt az álmot látják.Enyedi Ildikó új filmjét február 10-én mutatják be a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

Tovább olvasom »
depresszió, karácsony, lélek, magány, stressz, ünnep

Gyűlölöm a karácsonyt!

Krajcsó Judit

Advent idejében járunk, már karácsonyi fényben csillognak az üzletek, a bevásárlóközpontok. Amerre csak nézünk, karácsonyfát látunk, az utcán fahéj és szegfűszeg illat, mennyből az angyal és kiskarácsony, nagykarácsony szól mindenhonnan. Ám a karácsony nem mindenkinek a felhőtlen örömet és ünneplést jelenti…

Tovább olvasom »
advent, belső hang, gyertya, karácsony, lélek, ünnep, várakozás

Légy csendben, és várj!

Krajcsó Judit

Advent első vasárnapja van. A koszorúkon, a díszes tálakon már izgatottan felsorakoztak a gyertyák, hogy hetente fellobbanó fényükkel egyre közelebb vigyenek bennünket az ünnephez. Advent a várakozás megszentelése. Azé az örömteli várakozásé, amely a hétköznapjainkból annyira hiányzik.

Tovább olvasom »
edzés, életmód, lélek, mozgás, munkahely, stressz, teljesítmény

Alakformáló a munkahelyi stressz?

PP-Eletforma

Szinte elképzelhetetlen olyan feladatkör, ami ne járna több-kevesebb stresszel. Gyakran egy-két tábla csokival, folyamatos nassolással vagy néhány gyors hamburgerrel próbáljuk oldani a feszültséget, amitől aztán formába is kerülünk. Ám mi nem erre gondoltunk, amikor az alakformálást emlegettük…Van erre jobb módszerünk is!

Tovább olvasom »
lélek, rövidlátás, szembetegség, szűrés, szürkehályog, zöldhályog

A szembetegségek lelki okai

Krajcsó Judit

Sokak szerint minden megbetegedésnek lelki oka van, szellemi gátjaink fizikai manifesztációi csupán. Minden szervünk szimbóluma valamely érzésünknek, elfojtásunknak. Ahhoz, hogy végleg megszabaduljunk a problémától, szembe kell nézni félelmeinkkel és orvosolni azt. Mi történik, ha pont a szemünk sérül?

Tovább olvasom »
gyógyulás, Jobb Veled a Világ Alapítvány, kórházmisszió, lélek, muzsika, test

Gyógyító ének testnek és léleknek

László Márta

Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner, énekesnő, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és csapata újabb sikerprogrammal járja az országot. Bella zenésztársaival kórházmissziós koncerteken az ország gyógyintézeteiben segíti nemcsak a betegeket, hanem a dolgozókat is, hiszen a dalok pozitív üzenetei mindenkit feltöltenek. Október 10. a Lelki egészség világnapja.   

Tovább olvasom »
aromaterápia, gingko, gyógyítás, gyógynövények, illatok, könyv, lélek, psziché, terápia

Természetes receptek a lelkednek

Krajcsó Judit

Testi bajainknak gyakran lelki okai vannak, ezért egészségünk megőrzése nem csupán fizikai állapotunk, hanem lelki egyensúlyunk szempontjából is elengedhetetlen. Ebből a könyvből megtudhatjuk, milyen természetes módszerekkel érhetjük ezt el.

Tovább olvasom »
anorexia, cyberbulling, depresszió, gyerek, internet, lélek, online, rémálom, zaklatás

Behálózott gyerekeink

Krajcsó Judit

Az online zaklatás sokkal veszélyesebb a gyerekek számára, mint ahogy azt a szülők gondolják. A fenyegetésnek, online bántalmazásnak komoly egészségügyi következményei is lehetnek. Vannak rémálmai a gyerekednek? Esetleg étvágytalan, depressziós? Aggódhatsz…!

Tovább olvasom »
budapest, fesztivál, India, környezetvédelem, krisna, kultúra, lélek, tradíció, ünnep

Szekérfesztiválra hívunk – egyszerűen, zölden és boldogan!

Krajcsó Judit

Szekérfesztivált rendeznek július 2-án Budapesten a Krisna-hívők. Indiai zene és tánc, színdarabok, előadások, gyermekfoglalkozások, jógabemutatók, ökológiai és környezetvédelmi témák, filozófiai és önismereti programok, vegán és vegetáriánus finomságok, az indiai gasztronómia különlegességei, valamint indiai bazár várja az érdeklődőket.

Tovább olvasom »
cukor, diéta, egészség, életmódváltás, gyümölcs, lélek, zöldség

Tudatos életvezetés? Kezdjük a konyhában!

PP-Eletforma

A kampányszerű diéták anomáliája, hogy önsanyargatással szeretnénk egyensúlyba kerülni önmagunkkal. Amíg így gondolkozunk, nem tudunk igazi változást elérni. Időszakos megoldások helyett a saját életritmusunkhoz és személyiségünkhöz igazodva lassú léptekkel érhetjük el a testi-lelki egyensúlyt.

Tovább olvasom »
érzelmi intelligencia, harag, lélek, megbocsátás, stressz

Stresszkontroll – kapcsolj ki most mindent!

Krajcsó Judit

Köztudott, hogy a stresszes időszakoknak komoly érzelmi, sőt fizikai következményei vannak, pedig a stressz-szint csökkentését néhány magatartásbeli változtatással el lehet érni. Travis Bradberry, az Entrepreneur szerzője 4 tippet ad, hogyan kontrolláljuk az életünkben jelentkező stresszt!

Tovább olvasom »
bűntudat, lélek, maximalizmus, megbánás, önbizalom, szokások

5 önbizalomgyilkos szokásunk

PP-Eletforma

Önbizalomhiánnyal küzdesz, és önsorsrontó szokásaid vannak? Szeretnéd magabiztosabbnak érezni magad?  Lássuk, hogyan kerekedhetsz felül néhány nehéz akadályon, ami meggátol abban, hogy ezt elérhesd!

Tovább olvasom »
boldogság, hála, lélek, megbocsátás, optimizmus, szorongás

7 dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

PP-Eletforma

Ma van a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika  Bagdi Bella életmódfejlesztő trénertől, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökétől és az országos Boldogságprogram elindítójától, ami hozzásegíthet boldogságunk eléréséhez.

Tovább olvasom »
erotika, karcsúság, kisugárzás, lélek, önbizalom, párkapcsolat, tantra, test, túlsúly

A kisugárzás titka: élvezd a tested!

PP-Eletforma

A szépség belülről fakad, tarja a mondás, és ez így is van. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom és harmónia, akkor hiába a legszebb öltözet, vagy szexi fehérnemű. Az érzékiség megéléséhez a legfontosabb, hogy nőiesen vagy férfiasan vonzónak érezzük magunkat, mert az érzéki magabiztosság másokra is azonnal hat. A test és lélek kölcsönösen hatással van egymásra, így ha az egyiket rendbe tesszük, a másik is hozzá idomul.Mit tehetünk érzéki kisugárzásunk visszanyeréséért?

Tovább olvasom »
depresszió, lélek, nőiesség, szexualitás, változókor

Depressziót okozhat a változókor

PP-Eletforma

Hangulati ingadozás, szorongás, lehangoltság – az 50 éves kor körül jelentkező menopauza a testi panaszokon kívül pszichés tüneteket is produkál. A gyermekvállalási képesség megszűnése magával hozza az önbizalom csökkenését és a nőiesség érzésének elhalványulását. Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint a boldog és kiegyensúlyozott szexuális élet későbbi menopauzához vezethet, a partnerrel való beszélgetésnek köszönhetően pedig könnyebben kezelhetővé válhatnak a változással járó kellemetlenségek.

Tovább olvasom »
ex, feng shui, gondolkodás. jelen, lélek, múlt, otthon, tárgyak

Figyeld! Ezt üzenik a körülötted lévő tárgyak

PP-Eletforma

Plüssmaci az extől, ékszer egy elhagyott barátnőtől, gyerekkori képek a régi ház előtt…Talán fogalmad sincs, hogy a téged körülvevő tárgyak bizony észrevétlenül is befolyásolják a hangulatodat, szokásaidat és döntéseidet. Érdemes tehát egy kicsit felülvizsgálni, vajon mitől kellene végre megszabadulni!

Tovább olvasom »
könyv, lélek, sztár, zene, Zséda

Test és lélek Zsédától – karácsonyra

PP-Eletforma

Hatalmas sikerrel debütált Zséda legújabb, ötödik kalendáriuma. A Body & Soul címet viselő friss kötet középpontjában a test és a lélek harmóniája áll. Zséda minden eddiginél közelebbi bepillantást enged az életébe. A kiadvány érzéki fotói, melyeket Zsólyomi Norbert készített, részletekbe menően emelik ki a nagybetűs NŐT.


Tovább olvasom »
gyermek, könyv, lélek, pszichológia

Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt?

PP-Eletforma

Joachim Meyerhoff német színpadi színész és író történetesen éppen egy gyermekpszichiátria falai között nőtt fel. Regényében a normalitás és az abnormalitás határait feszegeti. A néha fantasztikusan humoros máskor pedig groteszk történetek egészen különleges világot teremtenek: hétköznapjaikat egyszerre élik a normális világban, iskolában, családi körben, ugyanakkor jelen van az életükben egy egész más, szürreális, abnormális világ is. De vajon ki mondja meg, mi a normális és mi az abnormális? Vajon mekkora esélye van a gyerekeknek, hogy egészséges felnőttekké váljanak?

Tovább olvasom »
BMI, életmód, lélek, mozgás, táplálkozás

Ez a hosszú és egészséges élet titka

PP-Eletforma

Tény, hogy a legtöbb civilizációs betegség visszavezethető a nem megfelelő táplálkozásra, a mozgáshiányra valamint lelki egyensúly elvesztésére. Az életmódorvoslás több mint a gyógyszeres kezelés, hiszen itt a páciens aktív részvevője a gyógyításnak, mely során megtanulja a helyes étkezés, a testedzés és a mentális egészség alapjait.

Tovább olvasom »
család, lélek, öngyilkosság, statisztika, trauma

Mi lesz velünk az öngyilkosság után?

PP-Eletforma

Évente csaknem egymillió ember vet véget önszántából életének. Noha az öngyilkosságoknak többnyire csak egy közvetlen áldozata van, a kutatások szerint azonban minden eset legalább hat, olykor tíz vagy akár több személyt – közvetlen családtagot, hozzátartozót, ismerőst érint. Mi lesz a hátrahagyottakkal?

Tovább olvasom »
család, gyerek, harc, Harrmónia Vonal Alapítvány, lélek, magány, siker

Célok csapdáiban vagy a csapdák céljaiban?

László Márta

Jól tudjuk, minden sikeres férfi mögött áll egy nő. De ki áll a sikeres nő mögött? Felgyorsult világunkban ráadásul egyre több a sikeres nő! Sokszor hiába hozza meg gyümölcsét a munka, az elismerés elmarad, csak azt érzed mindenben egyedül maradtál…és kiborulsz, elakadsz, valami eltörik, megváltozik. Ebben az elakadásban segít egy új alapítvány, a Harmónia Vonal!

Tovább olvasom »
kudarc, lélek, maximalizmus, siker, tökéletesség

Te is maximalista vagy? Részvétünk…

PP-Eletforma

Öt alá angolból. Pontosan emlékszem rá, hogy kibuggyantak a könnyeim az osztály előtt, rettenetesen elkeseredtem és elöntött az értéktelenség, a „nem vagyok elég jó” érzése. Vagy amikor a sikeres egyetemi felvételim után, ahelyett, hogy hátradőltem volna, és élveztem volna a vágyott cél elérésének örömét, csak üresség maradt bennem és annyit tudtam magamban mondani: hogy „pipa, ezt vártuk”. Nem könnyű maximalistának lenni.

Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, kéz, lélek

Az ízületi fájdalmak lelki okai

PP-Eletforma

Cselekvéseinket a kezek szimbolizálják. Bárkit megtámadhatunk és megölelhetünk vele, kézbe tudjuk venni a dolgainkat, vagy éppen bele is marhatunk vele valakibe. Az ízületek szorosan a kézhez kötődnek, fájdalmai a lélek problémáit tükrözik.

Tovább olvasom »
érzelmek, kapcsolatok, lélek, megbántás, munka

5 dolog, amit még ma másképp kell tenned!

PP-Eletforma

Sokan csak a haláluk előtt , vagy nagy betegen döbbennek rá, mennyi minden másképp kellett volna tenniük az életük során. Amíg mindennapjainkat éljük, megfeledkezünk arról, sorsunkról elsősorban mi döntünk. Változtassunk tehát, amíg nem késő, amíg lehet!

 

Tovább olvasom »
lélek, munka, siker, újratervezés

Ráérünk még vagy most vágjunk bele?

PP-Eletforma

Sokan hajlamosak halogatni a rájuk váró feladatokat, és csak akkor kezdenek bele, ha már szorítja őket a határidő. Remek kifogásokat találnak ki önmaguk számára, melyek segítségével hatékonyan megelőzik a bűntudatot, és a végén már ők is elhiszik, nem is tehettek volna másképp.

Tovább olvasom »
boldogság keresése, ezotéria, ezoterika, lélek, test és lélek

Az igazi boldogság nem ott van, ahol keressük

PP-Eletforma

Miről mesélnek a kövek? Miről mesélnek a fák, a virágok? Öleltél-e át hosszan egy olyan fát, ami szó szerint hívott téged? Fogtál-e a kezedben olyan követ, érintettél-e olyan sziklát, amelyre, ha ránéztél, úgy érezted, hogy nem hagyhatod ki, hogy hozzáérj? Beszélgettél-e valaha virágokkal? Éjjel, a városi fényektől távol, néztél-e úgy az égre, hogy belevesztél a csillagokba?

Tovább olvasom »