Facebook hozzászólás
590

EBÉDKALAND PERCEK ALATT

Laska és tönköly, avagy pirított laskagomba tönkölybúzával

Vegán receptet kért tőlem a közelmúltban valaki. Az is ajánlotta, hogy hetente egyszer lehetne egy vegán ötletem is… – írja blogjában az őrülten jó ételek szerzője. Aztán megnéztem a dolgaimat – tette hozzá Steffel Csaba -, és valóban, eddig kettő olyan étkem van ami beleillik a vegán étrendbe.

Pirított laska tönkölybúzával, Kép: orultenjoetelek
Kép: orultenjoetelek

Hozzávalók  2 éhes szájhoz:

Elészítés:

A laskagombát megtisztítjuk az alsó keményebb szárrészét eltávolítjuk, majd olívaolajon sózás nélkül szépen megpirítjuk. Közben a lilahagymát felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. Mikor a gomba már szép színt kapott, hozzáadjuk a hagymát és a tönkölybúzát, aztán egy perc múlva a paprikát és a paradicsomot is, de ezekkel már csak összemelegítjük, megsózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítjük; az utolsó pillanatban finoman meglottyintjuk egy kevéske borecettel.

Jó étvágyat kíván a „majdnem vega” Steffel Csaba!

Kasztíliai sajtos gomba

Kasztíliai sajtos gomba, Kép: flickr
Kasztíliai sajtos gomba, Kép: flickr

Elsősorban szarvasmarha, juh, sertés és baromfi ételeiről híres a kasztíliai konyha. A magyarországnyi területű spanyol régió egészen egyedi ízeket kínál. Nem véletlen, hiszen egész Európában ott él a legtöbb őshonos állat. Ez a különleges előétel is helyi tejből és sajtból a legfinomabb, a spanyol piacok gombakínálatáról pedig már ódákat zengtem az Életforma oldalain. Azért próbáld meg, mert biztosan elvarázsolod az esti vacsivendégeidet! Hódításhoz pedig egyenesen kiváló!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!