lángos

juhtúró, juhtúrós recept, lángos, lángos recept, tejföl

Juhtúrós lángos

Kandikó Éva

A lángost nem lehet megunni! Önmagában sem, ráadásul mindig új arcát mutatja, amikor más-más ízesítés kerül rá. A tejföl, fokhagyma már-már sablonosnak számít, érdemes kipróbálni egy kis juhtúróval is. A tejföl persze maradhat…

Tovább olvasom »
házilag, lángos

Süssünk lángost!

Kandikó Éva

A lángost mindenki imádja, nyaranta képesek vagyunk még sorba is állni érte. Na de hol van az kőbe vésve, hogy lángost csak nyáron, és csak strandon ehetünk? Lássunk neki otthon elkészíteni!

Tovább olvasom »
díjazott, győztes, lángos, verseny

Itt az ország legjobb lángosa!

László Márta

Ismét döntöttek a magyar lángosrajongók, és idén is megszavazták az idei Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen, így övé lett a megtisztelő Vénusz Kedvenc Lángosozója 2016 cím, és az 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény!

Tovább olvasom »
fokhagyma, hagyomány, lángos, sajt, tejföl

Sajtos-tejfölös lángos

László Márta

Bármerre is kalandozunk idehaza, a nyár nem nyár egy igazi klasszikus, sajtos-tejfölös lángos nélkül. Ezt egyszerűen elkészíthetjük magunknak akár otthon is, de szerencsére országszerte számtalan helyen ehetünk kiválóbbnál-kiválóbb lángosokat.

Tovább olvasom »
bárány, gasztronómia, lángos, nyárs, török konyha

Pideli kebap, a nyársra húzott lángos

László Márta

Nemcsak a történelmünk, de a gasztronómiánk is több ponton találkozik a törökökével. A Pideli kebap esetében a nálunk is ismert lángos tésztát húzzák nyársra húsokkal. Utóbbi lehet csirke, marha, disznó, de akár bárány is. Érdemes kipróbálni a nyári grillezéseken, mert nagyon különleges és laktató fogás, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket. Kínálj hozzá salátát!

Tovább olvasom »
avokádó, chili, lángos, lepény, Venezuela

Dögös arepas Venezuelából

László Márta

A lángos- és lepényféléket minden nép a legegyszerűbb ételei között tartja számon. Ahol sok búza van, ott búzalisztből készül, de ahol túlnyomórészt kukorica terem, ott a kukoricalisztet gyúrják össze vízzel, majd sütik ki olajban. Ilyen az arepas, azaz a venezuelai kukoricalepény is, amit kettévágva, avokádós krémmel, csirkecomb-csíkokkal és durvára vágott friss korianderrel töltenek meg.

Tovább olvasom »
hús, lángos, sütés, tészta, torok

Török lángos

László Márta

A lángosra sokszor nézünk hungarikumként, pedig minden nemzetnek megvan a maga specialitása ebből a műfajból is. Itt van mindjárt a török burek, vagyis a Cig borek. Ez egy hússal töltött batyu, amit számtalan verzióban készítenek. Megjegyezendő, hogy igazából tatár eredetű. Burekkel egyébként rendszeresen találkozhatunk például, ha a horvát tengerparton nyaralunk, vagy egy hűs szlovéniai tóban fürdőzünk, nem kell feltétlenül Törökországig mennünk!

Tovább olvasom »
játék, lángos, szavazás, verseny

Keressük az ország legjobb lángosozóját

László Márta

Kedvenc lángosozó a Balaton parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food-klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdetik meg az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújul, és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözik, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni illetve szavazni rájuk, valamint a mesterek is egyszerűbben nevezhetik sütödéjüket.   

Tovább olvasom »