lakásfelújítás

burkolás, festés, lakásfelújítás, otthon, villanyszerelés

Lakásfelújítás télen? Semmi sem lehetetlen

Krajcsó Judit

Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos  feladatot a téli időszakban is elvégezhetünk, és mer nem főszezon, még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amiket az előttünk álló hónapokban is végrehajthatunk.

Tovább olvasom »
bankkártya, felmérés, készpénz, lakásfelújítás, nyaralás, szokások

Nyolc napig csinálják a magyarok

László Márta

Idén is kétharmadunk utazott el pihenni, és erre háztartásonként átlagosan 147 ezer forintot fordítottunk – derült ki a Budapest Bank legfrissebb, reprezentatív felméréséből. Az utazók a korábbinál gyakrabban nyúlnak ez idő alatt a bankkártyájukhoz, és használják az érintésmentes fizetést. A nyaraláson kívül a magyarok harmada számított még valamilyen jelentősebb kiadásra ebben az időszakban, amely minden második válaszadó esetében a lakásfelújítást jelentette. 

Tovább olvasom »
függöny, lakásfelújítás, otthon, padló, szőnyeg

5+1 tipp, ami megkönnyíti a lakásfelújítást

Krajcsó Judit

Itt a nyár, az otthonok és nyaralók szépítésének, de nem utolsó sorban a gyerekek szeptemberi iskolakezdéséhez a tanulósarok ki- vagy átalakításának időszaka. Sok időt és energiát spórolhatunk magunknak, ha a beszerzés során a bizonytalan nézelődés helyett felkészülten, konkrét elképzelésekkel fogunk hozzá. Íme néhány tanács, amelyek megfogadásával könnyebb lesz a döntés.

Tovább olvasom »
ablakcsere, festés, fürdőszoba-tuning, lakásfelújítás, tapéta

Ha többet költesz rá, többet is ér

PP-Eletforma

A festés és tapétázás ma a leggyakoribb lakásfelújítási cél, a lakosság átlagosan 1,8 millió forintot szán lakásfelújításra – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. Az eredmények szerint a felújítási célok között a második és harmadik helyen a nyílászárók cseréje és a fürdőszoba felújítása szerepel. Azok, akik rendelkeznek lakáscélú megtakarítással, a kutatás alapján az átlagnál többet fordítanának renoválásra, így még több kreatív átalakításra nyílik lehetőségük.

Tovább olvasom »
anyagköltség, család, építkezés, lakásfelújítás, otthon, pénzbeosztás, tervezés

Így nem lesz rémálom a lakásfelújítás!

PP-Eletforma

Az újév a legtöbb ember számára nagyszabású tervekkel indul. Új fürdőszobáról álmodozunk, vagy arról, hogy a teljes lakást átalakítjuk, de az is lehet, hogy éppen most látjuk elérkezettnek az időt az önálló építkezésre. Egytől egyig szép vágyak, de ahhoz, hogy ne váljanak rémálommá, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Az újHÁZ Centrum szakértői segítenek, mire figyeljünk.

Tovább olvasom »
fűtés, hőszigetelés, kazán, lakásfelújítás, otthon

Hogyan építsünk okos otthont – nemcsak nőknek?

PP-Eletforma

Jó lenne, ha a bejárati ajtó felismerne minket és magától kinyílna, amikor hazaérünk? Vagy úgy lépnénk be a meleg lakásba, hogy közben tudjuk, nem fűtöttük egész nap az üres szobákat? Intelligens megoldások sora segít bennünket abban, hogy tudatosabban működtessük az otthonunkat. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint azonban igazi megtakarítást csak akkor érhetünk el velük, ha minőségi alapanyagok kiválasztásával kezdjük az otthonteremtést.

Tovább olvasom »
költözés, lakásfelújítás, slágerlista, takarékoskodás

10 dal, amely megkönnyíti a lakásfelújítást

László Márta

A lakásfelújítás kedvelt időszaka a tavasztól őszig tart, a szezonalitáson túl emellett szól a praktikum is. Előfordulhat azonban, hogy munkálatok tovább húzódnak a tervezettnél, és lassan még a farsang idejére is kitolódnak. …Ezt meg kell oldani, és mi segítünk is, hogy jobb legyen a kedved!

Tovább olvasom »
állami támogatás, beépített konyhagépek, konyha, korszerűsítés, lakásfelújítás

Új konyha – állami támogatással? Igen!

PP-Eletforma

A konyha a család és a társasági élet szempontjából is otthonunk legfontosabb helyisége, mégis csupán 15-20 évente újítjuk fel. Nem véletlen, hiszen egy jó minőségű konyhabútor és az alapvető háztartási eszközök összértéke eléri egy autó árát.

Tovább olvasom »
lakásfelújítás, lakberendezés, sztárok

Színekkel a szürkeség ellen

PP-Eletforma

Lakberendező, festő és lakossági pályázó. Ezekben a kategóriákban hirdette meg a Trilak azt a fotópályázatot, amelynek végén áprilisban átadják majd az idei Arany Ecset Díjakat. Farkasházi Réka, Koós Réka, Puskás Peti és Csonka András is kedvet kaptak ahhoz, hogy otthonuk egy-egy helyiségét felújítsák, megszépítsék a színek segítségével.

Tovább olvasom »
felújítás, lakásfelújítás, takarékosság

Napi két kávé árából is kijöhet a lakásfelújítás

PP-Eletforma

Tízből hét magyar család tervez valamilyen felújítást, korszerűsítést az otthonában a következő öt évben. Legtöbbjük a konyha, a fürdőszoba felújításával, valamint energetikai korszerűsítéssel vagy lakásbővítéssel tenné komfortosabbá lakhelyét. Példaszámításokból kiderül, hogy már napi két kávé árának félretevésével milliós nagyságrendű összeget lehet összegyűjteni ötéves időtávon az otthon felújítására.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, felújítás, lakásfelújítás

Felújítottad a házad? Pályázz, és nyerj!

PP-Eletforma

Azokat a családiház-tulajdonosokat keresi a Magyar Energiahatékonysági Intézet, akik 2013-ban a leggyorsabb megtérüléssel végezték el házuk energetikai felújítását. Az Év Felújítója pályázatra május 16-áig lehet jelentkezni, az eredményhirdetésre 2014 őszén kerül sor, díjátadó keretében.

Tovább olvasom »
kivitelező, lakásfelújítás, szakember

Hogyan válasszunk kivitelezőt?

PP-Eletforma

Egy felújított lakás mindig jobb életminőséget jelent. A pénzünk viszont általában kevés, ezért mérlegelni kell, hogy belevágjunk-e egy felújításba, és kit bízzunk meg a munkával. Ebben próbálunk segíteni néhány jó tanáccsal.

Tovább olvasom »