különlegesség

krumpli, különlegesség, mandula, méz, sütő

Dögös krumplitorta

László Márta

Ez egy remek recept, bár először erős fenntartásokkal fogadtam, amikor a barátnőm megkínált vele. Az első falatnál már semmilyen fenntartásom nem volt! Ajánlom, próbáld ki a hétvégén, és Te is meg fogsz lepődni! Mást nem ígérhetek! Legyen mondjuk desszert a neve!

Tovább olvasom »
bikavér, bor, borkostoló, húsvéti ajálnat, különlegesség, ünnepi asztal

Ez a magyar bika és a vére…

László Márta

Bikavér – ez a második bor, amit a külföldiek velünk, magyarokkal azonosítanak. Két hazai termőterülete Eger és Szekszárd. Kizárólag ezen borvidékeken készült, meghatározott szőlőfajták házasításából cuvèe-kre lehet használni a bikavér kifejezést. Mindkét borvidéknek megvan a maga saját szabályozása, hogy mely szőlőfajtákból, milyen arányban készíthetik, és meddig kell hordóban, illetve palackban érlelni! És csoda a végeredmény! A Winegalss Sajtóklub vendégei az egri borosoktól Gál Tibor, a szekszárdiaktól a vesztergombi Pincészettől Vesztergombi Csaba voltak.

Tovább olvasom »
ital, különlegesség, lélekmelegítő, whisky

Whisky karamellel – a tervezéshez

László Márta

Lassan vége a hosszú hétvégének. Ilyenkor jó bebújni kedvenc fotelünkbe, és felkészülni a következő hétre, átgondolni a teendőket, például azt, hogy kezdjünk felkészülni a húsvéti ünnepekre. Ehhez a hangulathoz találta ki Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövete ezt a különleges whiskys költeményt.

Tovább olvasom »
kapor, különlegesség, leves, nyár

Kaporleves

László Márta

Épp ma kaptam egy hatalmas csokor kaprot a szomszédasszonyomtól! Imádom e kerti növény illatát! Tavaly állítólag alig lehetett fellelni, idén viszont rengeteg nőtt. Már elkészült az első kovászos uborkám az első ajándék kaporcsokorból, de a most kapott adag a levesemben végzőik majd!    

Tovább olvasom »
Arány Ászok, frissenszűrt, különlegesség, sör, új eljárás, újdonság

Ha kész vagy a frissenszűrtre…

László Márta

Már pasztőrözetlen formában is élvezhetjük a világos sör karakteres ízét! Az Arany Ászok Frissenszűrt egyedi eljárással készül, így minden cseppjében a friss, pasztőrözetlen sör ízét és zamatát adja, miközben hűtés nélkül is hosszan eltartható.

Tovább olvasom »
csokoládé, kávé, különlegesség, tejszínhab, Valenti-nap

Ez nem mese habbal!

László Márta

Egy forró és egy hideg pezsdíti a vérdet! Az egyik híres kávézólánc idén is különleges ajánlattal várja a szerelmesek ünnepét: a hangulathoz illő dekoráció, poharak, ünnepi termoszok és egy különleges sütemény mellett február 14-éig két különleges itallal is megörvendezteti vendégeit. 

Tovább olvasom »
bor, Holdvölgy, különlegesség, nagykövet, pohárnok, Pongrácz Péter, Sommelier, Takaj, versenyképesség, világhír

Tokaj nagykövete

PP-Eletforma

Hogyan kerül egy budapesti vendéglátó szakember Dallasba étterem-menedzsmentet tanulni, és miképp lesz belőle egy ötcsillagos londoni luxushotel pohárnoka? Mi a legnagyobb szakmai elismerés, amit egy, a versenyeket tudatosan kerülő sommelier kaphat? És miért elképzelhetetlenek az élet nagy pillanatai − például egy családi vacsora a szeretet ünnepén – tokaji borok nélkül?  Aki mesél magáról és a szakmájáról: Pongrácz Péter, a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem pohárnoka.

Tovább olvasom »
előétel, fácán, ínyencség, különlegesség, ősz, saláta

Fácánsaláta

László Márta

Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés… Nekem ezt jelenti ez a saláta!  

Tovább olvasom »
cseh tradíció, különlegesség, pasztőrözetlen, pilzeni, sör

Cseh tankok Budapesten

László Márta

Felavatták a Pilsner Urquell tankos verzióját az Anker’t szezonnyitója előtt. A Tankovna egyenesen a plzeňi gyárból hozza a friss, pasztőrözetlen sört, így olyan, mintha a sörgyárban innánk. Ezentúl a három tradicionális cseh csapolási technikával kérhetjük a sörünket.

Tovább olvasom »
juharszirup, különlegesség, libamáj, Sült alma

Libamáj sült almával

László Márta

Ezt a receptet is a Torkos Csütörtökön fedeztem fel újra. Pikáns, különleges fogás. A máj értékes alapanyag, sütése nagy odafigyelést igényel, de megéri! Igazán remek ebéd vagy vacsora kerekedik belőle a hétvégére! 

Tovább olvasom »
bélyeg, évfoduló, különlegesség, Magyar Posta

125 éves a magyar ajánlási ragjegy

László Márta

A Magyar Posta szelvényes forgalmi bélyegen örökíti meg a magyar ajánlási ragjegy bevezetésének 125. évfordulóját. Az Üzenet bélyegem IV. – Belföld35 forgalmi bélyeghez kapcsolódó szelvényen néhány magyar ajánlási ragjegyből kialakított montázs látható. A bélyeget Benedek Imre grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda gyártotta.

Tovább olvasom »