kukorica

csirkemell, kápia paprika, kukorica, tejföl, újkrumpli

Mexikói csirkeragu újkrumplival

Csaba Steffel

Csirke és kukorica, avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem. Erről nincs nincs mit mondani… Meleg van, nagyon meleg… És mi lesz itt még nyáron! llyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős. Azért egy ici-picit lehet az – mondja el nekünk Steffel Csaba.

Tovább olvasom »
krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

Kandikó Éva

A kukorica nem csak főzve, leszemezgetve a csőről finom, leves is készülhet belőle, nem túl karakteres íze mellé választhatunk egyéb zöldségeket is, mint esetünkben a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább olvasom »
kukorica, kukoricafőzés, nyár

Főtt kukorica, ahogyan Éva készíti

Kandikó Éva

Nyilvánvalóan mindenki képes megfőzni néhány cső kukoricát forró vízben, ehhez kétség sem fér. A kérdés inkább az, hogy az a kukorica élvezhető lesz-e, vagy kemény, fognyűvő fogásként kell vele megküzdenünk? Megmutatom, én hogy készítem a főtt kukoricát, és nyugodtan mondhatod, hogy ez olyan egyszerű, mint Kolumbusz tojása.

Tovább olvasom »
bab, kukorica, quinoa, saláta

Quinoa saláta

Kandikó Éva

A quinoát főzés előtt nagyon alaposan le kell öblíteni, ha ezt elmulasztjuk, ételünk keserű lehet. Érdemes sűrű szűrőt használnunk, netán gézzel kibélelni azt, hisz a magok nagyon kicsik.

Tovább olvasom »
bacon, hagyma, kukorica, sonka

Kukoricás, sonkás leves

Kandikó Éva

Az angoloknak van egy ételük, a chowder (ejtsd: csóder), ami egy igen tartalmas, sűrű leves, a mi fogalmaink szerint már-már főzelék. Most sonkával és kukoricával próbáljuk ki ezt a laktató fogást.

Tovább olvasom »
ásványi anyagok, brokkoli, kukorica, póréhagyma, szezámmag

Szezámmagos saláta

Kandikó Éva

Amilyen aprócskák a szezámmag magjai, élettani hatásuk annál jelentősebb. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása.

Tovább olvasom »
diéta, karfiol, kefír, kukorica, saláta, tavasz, újhagyma

Sajtos vitamin saláta

Kandikó Éva

Tavasz közeledtével egyre többen odafigyelnek az alakbarát étkezésre, azoknak pedig, akiknek egészségügyi problémáik miatt kell diétázniuk, az a jó hírem van, hogy lehet finomakat enni. Erre itt van példának ez a csodás saláta.

Tovább olvasom »
gépsonka, kukorica, kukoricaliszt, póréhagyma

Kukoricaleves

majomkenyer.hu

Nyáron, amikor van friss kukorica, készítsük abból, a többi időszakban megfelel a konzerv is. Bátran ízesítsük úgy, ahogyan szeretjük, lehet kicsit csípős, fűszeres, az is nagyon jól áll a kukoricának.

Tovább olvasom »
chili, csípős, krémleves, kukorica, póréhagyma, tejszín

Chilis kukoricakrémleves tortillával

Kandikó Éva

A krémlevesek kedvelőjeként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset, még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.

Tovább olvasom »
kenyér, kukorica, kukorica liszt

Mediterrán kukoricakenyér

Kandikó Éva

A változatosság gyönyörködtet, érdemes tehát megismerkednünk és megbarátkoznunk másféle kenyerekkel, mint amiket ismerünk. Ez a verzió kukorica- és búzaliszt keverékéből készül, és még tojást is teszünk bele. Érdekes, nemde?

Tovább olvasom »
kukorica, lilahagyma, majonéz, saláta, szilveszter, virsli

Virsli saláta

Kandikó Éva

A virsli szilveszterkor örök sztár, de ne mindig csak az unalmas főtt virslit együk, legyünk kicsit kreatívabbak. A majonézes saláta sem a kulinária csúcsa, de kiadós, finom saláta az ünnepi éjszakára.

Tovább olvasom »
kukorica, majonéz, saláta

Majonézes kukorica Mártinál

László Márta

Gyerekkorom óta imádom a majonézt és a tartárt. Ami ezzel készül, az csak jó lehet! Így van ez a kukoricával is! Nem éppen fogyókúrás recept, de például hideg sültekhez egészen kiváló! Karácsony este is jó hasznát veheted! Ha előre lesütsz valamilyen húst, akkor ezzel tálalhatod! Ráadásul, nekem kell kapkodni, nehogy kihűljön. A hideg ünnepi vacsora ugyanolyan jó, és előre tudsz vele készülni.   

Tovább olvasom »
Dr. Magyar Szabolcs, feldolgozás, hatékonyság, Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft., kukorica, megújuló energia, minőség

Természetes termékek természetesen – érted!

László Márta

Nap mint nap találkozhatsz vele, amikor tejtermékeket, péksüteményeket, lekvárokat vagy üdítő- és szeszes italokat vásárolsz! Ezek egyes alkotórészeit ugyanis a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. gyártja. Több mint 100 éve meghatározó szereplője a hazai és a nemzetközi élelmiszeriparnak a szabadegyházi székhelyű társaság. Ma Európa legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként ismert. Ezt a munkát ismerte el a szaktárca, amikor Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat adományozott a cégnek. 

Tovább olvasom »