kreativitás

falatok, francia zeller, körözött, kreativitás, tavasz, uborka, vendégvárás

Gyors falatkák váratlan vendégeimnek

László Márta

Mit csinálsz ha vasárnap délután, hirtelen épp arra járnak a barátaid, és csak beugranak egy kávéra. Természetesen örülsz, és felteszel egy kávét, ám az esetek nagy többségében egy kávénál nem áll meg a beszélgetés, és be kéne kapni valamit… Végy egy nagy levegőt, nyisd ki a hűtőt, és tálalj! Mutatom, nálam mit kaptak a vendégek egy kis pirítóssal! 

Tovább olvasom »
barátok, család, kreativitás, szeretet, Valentin nap, whisky

Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére

László Márta

Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin-napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra. Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével.

Tovább olvasom »
farsang, feltöltés, fotó, jelmez, kreativitás, ötlet, pályázat

Ezek lesznek a legmenőbb jelmezek idén

László Márta

Az anyukáknak sok fejtörést, a gyerekeknek sok mókázást tartogat a farsangi időszak minden évben. A hercegnők, lovagok, aktuális mese- és képregényhősök lepik el ilyenkor a bölcsiket és ovikat. Íme, néhány tipp, amivel megkönnyíthetjük az idei ötletelést, és felkészülést, sőt a legjobbakkal akár még nyerni is lehet egy farsangi jelmezversenyen.

Tovább olvasom »
festék, karácsonyi dísz, kreativitás, ragasztópisztoly, vintage

Csak a kezemet tessék figyelni! Jelszó: vintage

László Márta

Az adventi hajrában zsúfolásig telnek a bevásárlóközpontok, pedig a legszebb dekorációhoz vagy tökéletes ajándékhoz sokszor inkább a kreativitás a kulcs. A saját készítésű díszek segítségével átélhetjük az alkotás semmivel össze nem hasonlítható érzését, ráadásul ebben az örömben a környezetünk is osztozni fog.

Tovább olvasom »
felelősség, gyerek, kreativitás, nyár, szabadidő, szervezés, szülő

Miért jó, ha hagyjuk a gyereket unatkozni nyáron?

Krajcsó Judit

Mit csináljak, unatkozom – hangzik majd gyakran a kérdés ezen a nyáron is. Mit tehetünk ilyenkor? A pszichológusok szerint fontos, hogy hagyjuk a gyerekünket unatkozni a nyári szünidő alatt. Így fogják ugyanis megtanulni magukat elfoglalni, szórakoztatni, motiválni és önellátóbbá, kreatívabbá válnak. A cikk arról szól, hogyan függnek ezek össze.

Tovább olvasom »
barna sör, házi sütés, kenyér, kisebb buci, kreativitás

Márti sörös kenyere

László Márta

Remek kenyérrecepttel hívott fel egy barátnőm nemrégiben. Egy rádióműsorban hallotta az alábbiakat, és hogy nekem ezt azonnal ki kell próbálnom, annál is inkább, mert bevallom, nekem még nem sikerült otthon igazán jó kenyeret sütnöm! Ezúttal azonban nincs kovász, meg ilyesmi, van viszont finom barna sör, amit nagyon szeretek! Itt a próba eredménye!    

Tovább olvasom »
feltaláló, innováció, kreativitás, nő, Skool, tudós, zseni

Azok a csodálatos, világmegváltó, kreatív nők…

László Márta

Hatalmas és bonyolult újítások és az ötletek mögött álló zsenik jutnak eszükbe, ha az innováció szót halljuk. Pedig a legtöbb, mára az életünkben nélkülözhetetlenné vált megoldás egészen egyszerű felfedezések eredménye, és annak, hogy a problémát új szemlélettel közelítették meg. Erre példa, hogy olyan területeken, ahol egyik vagy másik nem van erősebben jelen, az innovációk gyakran éppen a másik oldalról érkeznek.

Tovább olvasom »
asztalos, helykihasználás, kreativitás, lakberendezés, otthon, praktikum

Amikor a kényelem randizik a praktikummal

PP-Eletforma

Egyre népszerűbbek a lakótelepi lakások az ingatlanpiacon. Sokan befektetésnek szánják, másoknak életete ott kezdődik, megint mások nem is szándékoznak elköltözni belőle. Lehet sorolni az előnyüket, a hátrányokat, de a legtöbben helyszűkére panaszkodnak. Aggodalomra azonban semmi ok! Egy kis ötletességgel látványra szinte duplájára lehet növelni egy 34 négyzetméteres lakást is. Nézd és használd a tippeket! 

Tovább olvasom »
balkon, burkolat, divat, festés, kényelem, kreativitás, olvasósarok, terasz

Pár centi is sokat számít!

László Márta

Egy kicsi erkély is lehet kényelmes és hívogató, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha miniszabira mentünk volna. Pedig sokan például tárolásra használják, ami vétek! Ráadásul kívülről nézve a házat sem túl hívogató, ha a gyerek kinőtt kerékpárja, a téli gumi, vagy az elromlott mosógép a látvány.    

Tovább olvasom »
cukrászat, kakaós csiga, kiállítás, kreativitás, péksütemény, sütés

Magyar rekord: 90 millió kakaós csiga évente!

László Márta

Hagyományos és kreatív kategóriában versenyeztek egymással a hazai pékségek kakaós csigái, végül a legjobbakat a BaGaTech Nemzetközi Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon mutatták be a készítők. A Magyar Pékszövetség becslései szerint évente 90 millió kakaós csigát eszünk mi magyarok!

Tovább olvasom »
bábszínház, család, kreativitás, nevelés, új játék

Varázsdobozból bábszínház

PP-Eletforma

Három sikeres, fiatal magyar nő összefogott, és a családi feladataik és a munka mellett készítettek egy játékot, ami nemcsak a gyerekek érzelmi intelligenciáját fejleszti, hanem mindenkinek segít: praktikus megoldás a tudatosan nevelő szülőknek, munkalehetőség az anyaotthonokban élő nőknek és nem terheli a környezetet.

Tovább olvasom »
alkotás, használati cikkek, kiállítás, kreativitás, művészet, pályázat, Re-design

Nejlonharisnyából bútorhuzat

PP-Eletforma

A Humusz Szövetség által rendezett re-design vándorkiállítás az ország számos pontját bejárta az elmúlt hónapokban. A tavalyi év végén meghirdetett Re-design – Gondold újra! alkotói pályázat témája a régi használati tárgyak kreatív újraformálása volt, mellyel új, egyedi használati tárgyak születtek. A tavaszi pályamunkák az országos turné után most újra látogatást tesznek Budapesten, ezúttal a Humusz Házban. A kiállítás megtekintésén kívül a látogatóknak alkalmuk nyílik találkozni Ullmann Mónikával és kipróbálni az upcycling művészetét a szombati workshopokon.

Tovább olvasom »
gyerekszoba, kreativitás, lakberendezés

5 tipp egy igazán jó gyerekszobához

PP-Eletforma

Míg a gyereknek a nyári szünidő a kikapcsolódás ideje, sok szülő most valósítja meg a gyerekszoba felkészítését az iskolai hétköznapokra. Újragondolva a gyerekszoba berendezését, többfunkciós térben érdemes gondolkodni, hiszen a játékon és a pihenésen kívül a gyerekek kuckójának kialakítása az otthoni tanulás hatékonyságát is befolyásolja.

Tovább olvasom »
gyereknevelés, játék, kreativitás

A kreatív játék a legjobb

PP-Eletforma

A legkedveltebb játékok aktívan igénybe veszik és fejlesztik a gyermekek kreativitását – mutatta ki egy felmérés, amely a hazai családok játszási szokásait és legkedveltebb játéktípusait térképezi fel.  A kutatás célja az volt, hogy támogassa a hasznos családi időtöltést, és ráirányítsa a figyelmet a gyermekek készségfejlesztése szempontjából fontos tevékenységekre.

Tovább olvasom »