kozmetikus

bőratka, hajhullás, kezelés, kozmetikus, pattanás, rosacea

3 szépséghiba, amit bőratka is okozhat

László Márta

Legyen szó a felnőttkorban megjelenő, zavaró pattanásokról, az akár súlyossá váló betegségről, a rosaceáról vagy az önbizalom-romboló hajhullásról, érdemes utánajárni, nem bőratka okozza-e a szépséghibát. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus, trichológus a kezelési lehetőségeket mutatja meg.  

Tovább olvasom »
arcápolás, bermegújulás, gyógynövény, kozmetikus, mélyhámlasztás, tavasz

Hámlasztani tavasszal is lehet

László Márta

A mélyhámlasztás – különösen a gyógynövényes változat – tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere a speciális eljárás hatékonyságának titkairól beszélt.

Tovább olvasom »
bor, gyógynövény, kozmetikus, megújulás, mélyhámlasztás, tavasz

Amit a mélyhámlasztásról tudnod kell!

László Márta

Már alig várjuk, hogy beköszöntsön a tavasz. A tél végére kiszárad a bőrünk, kipirosodott, náthás orrunkat próbáljuk sminkkel lefedni. Ilyenkor kell egy jó kis mélyhámlasztáshoz fogni, hogy mire tényleg itt a tavasz, megújult bőrrel várhassuk az első napsugarakat!   

Tovább olvasom »
arc- és testápolás, bőrgyógyász, gyógynövény, kozmetikus, mélyhámlasztás

Most kell kezdeni, hogy tavaszra szép legyen!

PP-Eletforma

A borús, hideg időben a legtöbben még az influenza miatt kipirosodott orr, sápadt bőr és szem alatti karikák sminkelésével vannak elfoglalva, vagy épp a téli bőrszárazság ellen küzdenek különböző hidratálókkal. A szezonális bőrproblémák orvoslása mellett azonban sokan a tartósan fennálló panaszok kezelésével is naponta megküzdenek. 

Tovább olvasom »
arcápolás, kén, kozmetikus, óvatosság, pikkelysömör

Pikkelysömörrel a kozmetikusnál

PP-Eletforma

Gyakran jelennek meg a fejbőrön a pikkelysömör tünetei. Láthatók a hajas fejbőr és a homlok határán, de érinthetik a fülkagyló, a külső hallójárat területét is. A pikkelysömörös bőr kozmetikai kezelése ezért speciális hatóanyagokat és különös gondosságot igényel, de nem nem fertőz!

Tovább olvasom »
kozmetika, kozmetikus, nő, otthon, otthoni szépségápolási tanácsok, szépségápolás

Otthoni szépségápolási tanácsok kozmetikustól

PP-Eletforma

Ha úgy érzi összecsapnak a feje fölött a hullámok; ha fáradt és kimerült; ha mindenből elege van, legyen jó önmagához és kényeztesse magát egy kicsit – bűntudat nélkül! Készítse elő a fürdőszobába gondosan mindazt, amire szüksége lesz: arclemosó, arcpakolás, nappali krém, testápoló, fürdőolaj vagy hab, esetleg tej, fürdőköpeny, pezsgő, csoki, puha kozmetikai kendő, kézkrém.

Tovább olvasom »