kóstoló

Diósgyőr, kisüzemi sörfőzdék, kóstoló, KSE, program, sör, sörmustra

Ahol a sörben az igazság

László Márta

Megkezdődött a kisüzemi sörfőzdék sörversenye és sörmustrája a Diósgyőri várban. Szombat estig negyven magyar társaság  nyolcvan sörét kóstolhatjuk meg, de színesíti a palettát, hogy idén már hét országból 86 főzde is elküldte több mint 300 sörét a megmérettetésre.

Tovább olvasom »
kerek ívilág, kóstoló, Pale Ale, sör, sörfőzés, sörkülönlegesség

Amikor a sörmesternek új gyereke születik…

László Márta

Kísérleteztek, végül a próbafőzések után a sörivókra bízták a döntést! Így született meg a Pale Ale. A legnagyobb hazai sörgyár új, kellemesen kesernyés italának ízvilágát három különleges komló hozzáadásával alakították ki, csodás színét pedig a bajor malátának köszönhetjük.

Tovább olvasom »
aszú, Dél-Balaton, február, furmint, kóstoló, Mád, pezsgő, Somló

Ha február, akkor furmint!

László Márta

Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Februárban azonban nemcsak a különféle eseményeken, hanem egyre több étterem borlapján is találkozhatnak a fajtával az érdeklődők, mindenkinek érdemes megkóstolnia!

Tovább olvasom »
bor, bordeaux-i, csúcsborok, exkluzív borsorok, kóstoló, Winelovers

November a vörösöké

László Márta

Hatvan hazai kiállító majd 200 bora fogadja november 18-án a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján. A sétáló kóstolón kívül a Borkollégium pop-up school előadásai, és a Csúcsborok Termében további 30 különleges magyar tétel várja az érdeklődőket. Aki pedig arra kíváncsi, hogy Bordeaux miért stabil etalon a világ borfogyasztóinak körében, most két exkluzív borsort is végigkóstolhat, hogy megtudja.

Tovább olvasom »
2017-es évjárat, borászat, Dél-Balaton, kóstoló, márton nap, pincészetek, újbor

Isteni lesz ez az évjárat a Dél-Balatonon – itt a nagy BUMM!

László Márta

Valamivel kevesebb a termés, a tavalyinál, de a minősége CSÚCS – egybehangzóan ezt állították 2017-ről a dél-balatoni borászok, akik épp Márton-nap előtt tartottak kóstolót Budapesten. A szakmai közönség elismerően szólt a tartályokból és hordókból frissen kikerült újborokról. Már most markánsan érezhető, hogy ezt az évjáratot még sokig emlegetjük! 

Tovább olvasom »
fesztiovál, kóser étel, kóstoló, programajánló, sólet

Csapjunk bele a sóletba!

László Márta

Idén harmadszor rendezik meg a szabadtéri Sóletfesztivált a fővárosban az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. A kóser ételeket kínáló népszerű gasztronómiai esemény augusztus 27-én vasárnap 11-21 óra közt vár minden érdeklődőt a VII., Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közti szakaszán.

Tovább olvasom »
Badacsonyi Tekergő, balaton, bor, környezetbarát, kóstoló, program

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő

László Márta

Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki! 

Tovább olvasom »
cava, Champagne, habzóbor, kóstoló, nyár, pezsgő, prosecco, Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

Most nagy durranás jön!

László Márta

Június második szombatja a pezsgőrajongók piros betűs ünnepe lesz! A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón Magyarországon még sosem látott buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek. Nem csupán a kóstolható tételek száma, de azok változatossága és minősége is lenyűgöző: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat 2017. június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben a nagy kóstolón.

Tovább olvasom »
kóstoló, Magyar Sörgyártók Szövetsége, pályázat, Sör mi több, sörkorcsolya

Ámulj! Ezek az idei legjobb sörkorcsolyák!

László Márta

Pályázatot hirdetett a Magyar Sörgyártók Szövetsége a Sör Világnapján, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból, könnyedén elkészíthetőek, és méltó kíséretet adnak a vele megivott söröknek. A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból.

Tovább olvasom »
berkenye, díj, kajszi, kóstoló, manufaktúra, pálinka

Spicc nélküli kirándulás a Vödörvölgybe

László Márta

A XIV. századból származik az első bejegyzés a pálinkáról. Károly Róbert feleségét, Erzsébetet gyógyították vele. Az élet vizének, aqua vitae-nek nevezték a nemesi nedűt. Ma jobbnál jobb pálinkák születnek a hazai pálinkaversenyeken. Sokszoros díjazott a Csalló Pálinka Manufaktúra, egy családi vállalkozás is. A Vödör-völgyben hamisítatlan kisüsti készül!       

Tovább olvasom »
bor, gasztronómia, Gyenesdiás, Íz-lelő, kóstoló, program, szezonnyitás

Kóstold meg Gyenesdiást!

László Márta

Öt helyi vendéglátóhely fogott össze: a tavaszi Nyitott Balaton idején immár második alkalommal invitálják a hagyományos ízekre és kulináris élményekre vágyókat Gyenesdiásra. A Somogyi Zoltán Max helyi gasztroblogger és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület által szervezett Gyenesi Íz-lelő programon a vendégek maguk választhatják ki, hogy a csak erre a napra készített, italokkal együtt kínált kóstoló menükből melyik két étterem kínálatát ízlelik meg.

Tovább olvasom »
bor, kékoportó, kóstoló, Pécs, portugieser, verseny

Bíbor buli Pécsett!

PP-Eletforma

Szinte minden borfajtának rendeznek versenyeket világszerte, Pécs immár negyedik éve házigazdája a Baranyában rendkívül elterjedt és közkedvelt portugieser (vagy régi nevén kékoportó) nemzetközi versenynek. A Portugieser du Monde-ra szinte minden közép-európai országból érkeznek nevezések és a közönség is megkóstolhatja a legjobbakat április 2-án a Zsolnay Negyedben.

Tovább olvasom »
bor, bordói, kóstoló, vörös

150 bordói Budapesten

PP-Eletforma

Másodszor kapnak főszerepet Budapesten a világ legnépszerűbb szőlőfajtái. A Bordó Blend Nagy Bordói Kóstolón a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot, és ezek házasításai állnak majd a középpontban november 21-én. 

Tovább olvasom »