kórus

énekkar, jan. 6., kórus, ortodix karácsony, Parafónia Zenekar, Szent Efrém Férfikar

Már csak hármat kell aludni, és itt az ortodox karácsony!

László Márta

Január 6-án, szombaton 19.30-kor tartják az ortodox karácsonyi nyitókoncertet,  ahol a sérült gyerekekből álló Parafónia Zenekart látja vendégül a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett vokális együttes. Sokszínű műsort állítottak össze erre az estére, melyben megfér egymás mellett a Karácsony misztériumán való csöndes elmélkedés és az ujjongó öröm is. Ne hagyd ki!

Tovább olvasom »
bazilika, Budnó Tamás, koncert, kórus, ortodox karácsony, Szent Efrém Férfikar

Bizánci dallamok a Bazilikában

László Márta

15 éves a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar. A Liszt-díjas Bubnó Tamás által 2002-ben alapított kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását. Fő céljuk, a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése mellett az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatása és a magyar férfikari hagyomány – Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti – ápolása.

Tovább olvasom »
Abeer Nehme, koncert, kórus, Libanon, Szent Efrém Férfikar, Szent István Bazilika

Újra Budapesten a sztár! Abeer Nehme a Szent István Bazilikában

László Márta

Az ortodox Pünkösd alkalmából 2016. június 19-én, vasárnap este 8-kor a Szent Efrém Férfikar a világhírű libanoni énekesnővel, Abeer Nehmével ad koncertet a Szent István Bazilikában. Az Orientale lumen – Kelet világossága sorozat utolsó eseményén – melyen Szokolay Dongó Balázs is fellép – egyházi művek és népdalok egyaránt felcsendülnek majd.

Tovább olvasom »
Bizánc, húsvét, kórus, Szent Efrém Férfikar, Szent István Bazilika

Húsvét Bizáncban

László Márta

Az ortodox Húsvét alkalmából, 2016. május 1-jén, vasárnap 20.00 órakor a Szent Efrém Férfikar Húsvét Bizáncban címmel koncertet ad a Szent István Bazilikában, ahol görög-bizánci és bolgár himnuszok, görög-katolikus énekek, Csajkovszkij, Csesznokov, Dukay, Gjeilo, Lvovsky, Stravinsky és Zombola művek csendülnek majd fel. 

Tovább olvasom »