Facebook hozzászólás
303

Körözött

Egyre gyakrabban talákozom körözött név alatt mindenféle túrókrémekkel. Vannak finomak is közöttük, ám a körözöttnek jól felismerhető jellemzője, hogy nem tehéntúró hanem juhtúró adja az alapját és jellegzetes ízét. Drágább ugyan, de megéri a valódi körözött utánozhatatlan aromája miatt. 

Hozzávalók:

25 dkg juhtúró

3-4 evőkanál vaj

fél fej vöröshagyma

pirospaprika

köménymag

3 tv paprika

A juhtúrót a vajjal simára keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fűszereket. A kömény kihagyható, ha valaki nem szereti, eltekinthet tőle. Ha már krémes a körözöttünk, akkor mehet a hűtőbe. Ha igazán szépen akarjuk tálalni, akkor érdemes megmosott, kicsumázott paprikába tölteni, így tenni fridzsiderbe.

A körözöttnek jót tesz, ha 6-8 órát áll, így összeérnek az ízek és a vaj visszakeményedik. A paprika vágásakor így helyes kis szeleteket kapunk. Persze, ha nem töltjük paprikába, csak eknyérre kenjük, akkor is nagyon ízletes.

A fenti adag 6-8 szelet kenyérhez elegendő mennyiség.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!