körözött

falatok, francia zeller, körözött, kreativitás, tavasz, uborka, vendégvárás

Gyors falatkák váratlan vendégeimnek

László Márta

Mit csinálsz ha vasárnap délután, hirtelen épp arra járnak a barátaid, és csak beugranak egy kávéra. Természetesen örülsz, és felteszel egy kávét, ám az esetek nagy többségében egy kávénál nem áll meg a beszélgetés, és be kéne kapni valamit… Végy egy nagy levegőt, nyisd ki a hűtőt, és tálalj! Mutatom, nálam mit kaptak a vendégek egy kis pirítóssal! 

Tovább olvasom »
körözött, olajbogyó, paprika, piros paprika, túró

Napsugaras körözött

Salamon Csilla

Körözöttet mindenki kóstolt már, a háziasszonyok többsége készített is gyakran, de erre a receptre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Az alapvető összetevők megegyeznek a receptekben, de hogy ki hogyan ízesíti a túrót, eléggé egyéni.

Tovább olvasom »
körözött, liptói, póréhagyma, snidling, túró, uzsonna

Friss tavaszi körözöttem uzsira

László Márta

Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű, de mindig izgis uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció – biokertészemnek köszönhetően – csupa friss anyagból készült! Valami isteni!

Tovább olvasom »
juhtúró, körözött, túrókrém

Körözött

Práger Kitti

Egyre gyakrabban talákozom körözött név alatt mindenféle túrókrémekkel. Vannak finomak is közöttük, ám a körözöttnek jól felismerhető jellemzője, hogy nem tehéntúró hanem juhtúró adja az alapját és jellegzetes ízét. Drágább ugyan, de megéri a valódi körözött utánozhatatlan aromája miatt. 

Tovább olvasom »