könyv

film, könyv, krimi, külföld, MTA, politika, Szent Korona, titkok, történelem

Amikor Erzsébet tényleg lenyúlta

László Márta

Zűrös politikai és családi helyzetben lopta ki Magyarországról a koronát az özvegy királynő, és ez csak egy, amikor az ország egyik legismertebb jelképe elhagyta az országot. Összesen tizenegyszer volt külföldön a korona. Legutoljára bő negyven évvel ezelőtt, 1978. januárjában tért haza a magyar államiság jelképe az Amerikai Egyesült Államokból. Van-e még valami, amit nem tudunk a Szent Koronáról. A tudósok szerint igen!  

Tovább olvasom »
Anna Politkovszkaja, könyv, orosz, újdonság

Orosz napló

PP-Eletforma

Anna Politkovszkaját, az egyik legbátrabb orosz újságírót 2006 őszén bérgyilkos lőtte le Moszkvában. Közvetlenül a halála előtt fejezte be mellbevágó, „testközeli” feljegyzéseit a putyini Oroszország erőszakos, korrupt valóságáról. A kötetet Szieberth Ádám  fordította.

Tovább olvasom »
bemutató, Endrei Judit, könyv, szórakozás, televízió

Anno az én tévém

László Márta

Gyakorlatilag Endrei Judit helyére érkeztem a szegedi tévébe a szolnoki rádióból akkor, amikor ő meg “beköltözhetett” a Szabadság térre. Annak idején ugyanis ebben a szakmában volt – monjuk így – szamárlétra! Bizony sok-sok tanulás útján lehetett előbbre lépni. A legkiválóbb vidéki újságírókból lehetett például nagyszerű híradós, mint példál Bayer Icából! Milyen vicces, a szolnoki rádióba pont Bayer Ica helyére kerültem, amikor meg ő ment  a Szabadság térre… Szóval ez már történelem! Erről a tévés életről ír most Endrei Judit!     

Tovább olvasom »
1-es típusú cukorbetegség, könyv, leküzdés, MERJ módszer, módszer, pánikroham, segítség, szorongás

Viszlát pánikroham!

László Márta

Egyre több és több ember mindennapjait keseríti meg a pánikroham, ám szerencsére már számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére. Lássunk 7 szuper módszert, melyek már sokakon segítettek!

Tovább olvasom »
hedonizmus, kirándulás, könyv, ősz, séta, whisky

Őszi bakancslista hedonistáknak

László Márta

Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára! 

Tovább olvasom »
húsvét, játék, kifestő, könyv, kreatv, társas

Top 5 játék húsvétra

László Márta

Idén jellemzően 3-5 ezer forintot költenek gyermekenként játékra húsvétkor a magyar szülők. Ezúttal a hasznosság, az ár és a minőség vezérlik a választást. A Regio Játék friss kutatásából az is kiderült, hogy 2018-ban a legtöbb helyre kreatív és társasjátékot, illetve könyvet, kifestőt hoz a nyuszi. A vásárlási láz a húsvét előtti héten tetőzik.

Tovább olvasom »
borvidék, kékfrankos, könyv, különcök, Napóleon, Sopron, szőlő, történelem

Különc borvidék

László Márta

A Wineglass Sajtóklub borkóstolóján találkoztam ezzel a gyönyörű könyvvel! Horváth Ferenc újságíró, a Soproni Téma főszerkesztője írta, a legtöbb fotót Filep István, az MTI munkatársa készítette. A kötet először 2005-ben jelent meg, de világörökségi területen azóta annyi minden történt, annyi fiatal borász tette le a névjegyét, hogy át kellett dolgozni azt. Aki belelapoz, egy nagyon izgalmas világba csöppen, és biztos kedvet kap egy soproni kékfrankoshoz!   

Tovább olvasom »
Anna Brones, Knäckebröd, könyv, LAGOM, ropogós kenyér, svéd recept

Knäckebröd – Ropogós kenyér

László Márta

Alapvető svéd élelmiszer a Knäckebröd, majd minden étkezés mellé kínálják. A ropogós kenyeret évszázadok óta sütik – hagyományosan rozslisztből, közepén lyukkal, hogy felakasztva egész télen tárolható legyen. Ez a variáció élesztő helyett sütőporral készül – az egyszerűség kedvéért. A trükk, hogy jó vékonyra kell nyújtani, hogy jó ropogós legyen. Tálaljuk kosárkában egy kis vajjal, sajttal vacsorára, vagy főtt tojással ebédre – ajánlja Anna Brones, a Lagom című könyv szerzője.

Tovább olvasom »
család, férfi, házasság, könyv, párkapcsolat

Hová tűnt a férfienergia?

Krajcsó Judit

Hová tűntek a férfiak? – kérdezik lépten-nyomon nők és férfiak egyaránt, ezzel párhuzamosan pedig tudósok, kutatók kongatják a vészharangot. A férfiak eltűnése a nyugati világ egyik legsúlyosabb és legnagyobb veszélyekkel fenyegető jelenlegi problémája. Ez a könyv is ezt a kérdést járja körbe.

Tovább olvasom »
ikonok, Illés, könyv, magyar, Omega, rock, zene

Beatinterjúk: a 60-as évek nagy ikonjai egy könyvben!

Krajcsó Judit

Megjelent a Beatinterjúk I. című kötet, amelyben a magyar beatzene történetének eddig ismeretlen részletei tárulnak fel. Az Illés, a Hungária, az Omega és a Syrius sztoriját a mellékszereplők, a mára elfeledett közreműködők segítségével mesélteti el a szerző, Bálint Csaba. Ez a könyv egy háromkötetes sorozat első darabja.

Tovább olvasom »
balaton, bor, fesztivál, hétvégi program, június, könyv, zene

Könyv-Bor-Jazz – egy fesztiválon!

Krajcsó Judit

Balatonfüreden június 6. és 11. között a Könyv-Bor-Jazz Fesztiválon könyvbemutatókkal, koncertekkel, borkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. A rendezvényen könyvárverést is tartanak, licitálni lehet majd Blaha Lujza emlékalbumára is.

Tovább olvasom »
család, kamaszkor, kommunikáció, könyv, nevelés, önbizalom, személyiség fejlődés

Amikor a NEM nehéz, az IGEN pedig veszélyes…

Krajcsó Judit

Nem a fiatalok hibája, ha nem tudnak nemet mondani. Nem is a szüleiké. Kultúránk egyik oldalon nehezen tolerálja a nemet mondás, az önérvényesítés képességét, a másik oldalon azonban egyenesen elvárja. Ne csodálkozzunk, ha a tinédzserek félnek kilógni a sorból és félnek nemet mondani. Pedig fontos lenne…

Tovább olvasom »
Dr. Shirin Ebadi, emberi jog, Irán, könyv, Nobel-békedíj, üldöztetés

Egy iráni nő harca az igazságért

László Márta

Dr. Shirin Ebadi iráni emberi jogi ügyvéd és aktivista, Irán első női bírója. A demokráciáért és az emberi jogokért tett erőfeszítései miatt – első iráni és első muszlim nőként – 2003-ban Nobel-békedíjat kapott. 2009-ben az iráni hatóságok elkobozták tőle a díjat, Ebadi pedig a hatóságok sorozatos zaklatásai miatt ugyanebben az évben elhagyta hazáját. Szabadnak születtem című könyve már magyarul is olvasható. 

Tovább olvasom »
fesztivál, írók, könyv, könyvtáros, rendezvény, vers

Különleges lesz az idei Könyvfesztivál

Krajcsó Judit

Idén 28 ország fogja képviseltetni magát, és mintegy 150 kiállító várja a közönséget a színes könyvkínálat mellett összesen csaknem 500 eseménnyel, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

Tovább olvasom »
film, könyv, oroszlán, Saroo Brierley

Egy megtalált élet történte

László Márta

A több mint 6000 rendezőt magába tömörítő Amerikai Rendezők Céhe Garth Davist választotta az év legjobb elsőfilmes rendezőjének az Oroszlán című filmért. Tavaly ezt a díjat Nemes Jeles László kapta a Saul fiáért. Megtartotta díjátadó gáláját az Amerikai Operatőrök Szövetsége is, ahol szintén az Oroszlán diadalmaskodott, Greig Fraser lett az év legjobb operatőre.

Tovább olvasom »
egyház, emberség, fogyatékos, hit, könyv, összefogás, segítség, szeretet

Soha többé egyedül…

PP-Eletforma

Titokzatos erejük van a sérült embereknek, képesek átalakítani a szívünket – fogalmazott Kozma Imre atya. Megjelent a Máltai Könyvek sorozatban Jean Vanier munkatársa, Marie-Hélène Mathieu, Soha többé egyedül című könyve. 

Tovább olvasom »
Bródy, életrajz, énekesek, koncertek, könyv, rock, zene

Megszólalnak azok a régi csibészek!

Krajcsó Judit

Azok a régi csibészek – párbeszéd a rock and rollról címmel megjelent a hazai beat és rock legendáival folytatott beszélgetés-sorozat írott változata. Csatári Bence és Poós Zoltán a Cseh Tamás Program keretében faggatott ikonikus előadókat közönség előtt.

Tovább olvasom »
felkészülés, könyv, mentális zavarok, önbizalom, sport

Fejben dől el a verseny!

PP-Eletforma

Minden sportolónak szüksége van arra, hogy a kudarcokat vagy éppen sikereket fel tudja dolgozni valakinek a segítségével. Egy frissen megjelent könyv szerzője, Sabi Hegymegi szerint azonban Magyarországon ez nem jellemző. Egyenesen azt állítja, hogy nagy többségben hiányzik a magyar sportolók mentális felkészültsége és az önbizalma.

Tovább olvasom »
gondolkodás, Kepes András, könyv, kultúra, Világkép, világnézet

Kepes András új könyve lett a karácsonyi sláger

László Márta

Már nincs olyan barátom, aki ne vette volna meg magának, ismerőseinek, családtagjainak egykori kollégánk, Kepes András új könyvét. Ezúttal is szenzációs, amit ír a világról, annak változásairól, amiről nem veszünk, vagy nem akarunk tudomást venni. Gondolatai elképesztő mélységektől elképesztő magasságokig emelkednek, és csak sajnálom, hogy ma nincs olyan televízió, olyan műsor, ahol egy így gondolkodó ember és kolléga nem kap helyet, műsort!     

Tovább olvasom »
disznó, disznóvágás, gasztro ajándék, könyv, receptek, szakácskönyv, tévéműsor

100% disznóság, amit ebbe a könyvbe leírtak!

Krajcsó Judit

A szúrástól a füstölésig eltelő, mintegy 10 órányi rituálét, a disznóvágás legfontosabb lépéseit követi szakavatott hozzáértéssel Pálinkás Norbert nemrég megjelent hiánypótló alapműve, a 100% DISZNÓ – a Geopen gondozásában – Szabó Gábor ínycsiklandó képeivel és több tucatnyi tradícionális és újragondolt receptúrával a hagymás vértől, a konyakos-narancsos szelőmájasig.

Tovább olvasom »
képzett beteg, könyv, orvos, Rangos Katalin, újdonság

Akarunk-e képzett betegek lenni?

Kandikó Éva

Nagy örömmel vettük a meghívást a Park Kiadó gondozásában megjelent könyv, Rangos Katalin A képzett beteg című könyve Kossuth Klubbéli bemutatójára, mert az előzetes tájékozódás után biztosak voltunk benne, hogy Rangos könyve nemcsak súlyos hiányokat próbál pótolni, de olvasmányos és közérthető is lesz!

Tovább olvasom »
élet, halál, könyv, különleges képesség, látnok, szellem, szeretet

Történetek a mennyből – földi halandóknak

Krajcsó Judit

Létezik-e túlvilág? Mi történik velünk, amikor meghalunk? Hogyan találjuk meg az életben a valódi utunkat? Ezekre a kérdésekre választ kaphatunk Laura Lynne Jackson médiumtól, A fény, ami összeköt című könyvéből. Igaz történetek sorát ismerhetjük meg az élet és halál közötti határon átívelő megbocsátásról és megbékélésről.

Tovább olvasom »
ágy, felmérés, könyv, olvasás, online társkeresés, szex, újság

Jobb az ágyban, aki olvas

László Márta

A hírek, a klasszikusok, a szakmai lapok és a krimi érdekel minket a legjobban. A férfiak a szakmai újságok és a napilapok mellett az autós magazinokat forgatják a legtöbbet, a nők viszont a klasszikus és a romantikus regényeket kedvelik a leginkább a hírek és a női magazinok után – derült ki a Lovebox.hu online társkereső friss felméréséből.

Tovább olvasom »
gyűjtés, hangoskönyv, jótékonyság, kampány, könyv, látássérült

Adjuk össze! Kell ez a könyv a látássérült gyerekeknek!

Krajcsó Judit

Tavaly jelent meg a Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című mesekönyv, melynek célja a gyermekek fogyatékosság és másság iránti érzékenységének korai fejlesztése. A publikálás mögött álló NEO Magyar Segítőkutya Egyesület a 2015-ös kiadás után újabb küldetésbe kezdett, és közösségi gyűjtést kezdeményezett, hogy az érzékenyítő mesekönyv audionarrált változata a vak- és gyengénlátó személyek számára térítésmentesen legyen elérhető.

Tovább olvasom »
író, könyv, kortárs, kultúra, Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, siker

Margóra kattannak az irodalomkedvelők

László Márta

Ismét a külföldi szerzők bemutatása áll a Margó őszi kiadásának középpontjában a Margó-díj átadása mellett. A rendezvényt idén könyvvásárral bővítik. Az eseményt október 12-16. között rendezik a Tesla Budapestben. Könyvbemutató esteken egyebek köz találkozhatunk a lengyel Joanna Batorral, a szlovén Drago Jancarral, az olasz Alessandro Marival és a francia Jean Matternnel.

Tovább olvasom »
aromaterápia, gingko, gyógyítás, gyógynövények, illatok, könyv, lélek, psziché, terápia

Természetes receptek a lelkednek

Krajcsó Judit

Testi bajainknak gyakran lelki okai vannak, ezért egészségünk megőrzése nem csupán fizikai állapotunk, hanem lelki egyensúlyunk szempontjából is elengedhetetlen. Ebből a könyvből megtudhatjuk, milyen természetes módszerekkel érhetjük ezt el.

Tovább olvasom »
erotika, hűség, könyv, prűd, szerelem, szeretkezés, szex, Szőcs Henriette

A hűség a kutyáknak való – egy szexturista feljegyzései

László Márta

Adott egy nő, aki elhatározta, hogy boldog lesz. Mert az jót tesz az egészségének. Különben is annyiszor ráfázott már. Nem gyámolítót keres, nincs szüksége senkire, hogy eltartsa, öntörvényű és szabad. Ő választ, hogy kivel, melyik városban, és hogyan szexel. Sokat megtud a férfiakról, de még többet magáról. Meg arról, hogy az élet nem egy tündérmese. Ha éjfélkor elveszíted a cipőd, egyszerűen részeg vagy. Szőcs Henriette hősében mindannyian benne vagyunk egy kicsit, azzal a különbséggel, hogy ő meg is teszi, amiket legtöbben nem merünk. Irigyeljük? Lehet. De lehet, nincs is miért. Egyetlen hely van, ahol a romantika megelőzi a szexet, az a szótár.

Tovább olvasom »
Klausz Melinda, könyv, közösségi média, siker

A közösségi média nagykönyve

László Márta

Hogyan vidd sikerre céged és önmagad? Ez Klausz Melinda nagyszerű könyvének alcíme. Célja, hogy bevezesse az olvasót mindabba a folyamatosan változó, csodálatos világba, amit közösségi médiának hívnak, és ami áthatja napjainkat. Légy bátor, és vágj bele. Ez a könyv letehetetlen!    

Tovább olvasom »
Bali, életszemlélet, filozófia, kommunikáció, könyv, nyár, Rapavi Krisztina, szabadság

Az ember nem hallja a Teremtő hangját, ha megállás nélkül beszél

László Márta

Új írónőt avattunk nyáron Rapavi Krisztina személyében, aki saját történetét írta meg első, Címkék nélkül című könyvében. Egy könnyed történet, ami azért mégiscsak többről szól, és nem egy egyszerű happy endbe torkollik. A valós események ihlette regény Bali csodás szigetére repíti olvasóit, filmszerű leírásaival kalandot és szerelmet ígér, egy találkozást, ami megkérdőjelezi az addig rendben egymás után következő, normális mindennapokat.

Tovább olvasom »
bor, eger, Földművelésügyi Minisztéium, könyv, turizmus

Egy könyv, és más semmi?

László Márta

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be hétfőn Egerben.

Tovább olvasom »
e-könyv, kém, könyv, Mata Hari, október, Paulo Coelho

Coelhoból Mata Hari lett!

Krajcsó Judit

A magyar könyvesboltok polcaira október 3-án kerül a Paulo Coelho brazil író új kötete, A kém című. A Mata Hari élete ihlette új regényében egyes szám első személyben meséli el a kurtizán életét. E-könyv formában szeptembertől lehet majd olvasni a regényt.

Tovább olvasom »
Gyöngyöstarján, koncert, könyv, Mátra, nyár, program, zene

Muzsikál az erdő a Mátrában!

Krajcsó Judit

Klasszikus és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták és ismeretterjesztő előadások is várják az érdeklődőket a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napokon július 2. és 10. között a Mátra lábától a Kékestetőig.

Tovább olvasom »
Babiczky László, bemutató, dedikálás, könyv, rendező televízió, Zsurzs Éva, Zsurzs Kati

Zsurzs, az ember

László Márta

Nemrég jelent meg Babiczky László és Zsurzs Kati közös könyve a nagyszerű televíziós rendezőről, Zsurzs Éváról. Az alkotók Június 10-én pénteken délután 5-kor dedikálnak Budapesten, a Vörösmarty téren, a Gondolat sátrában! Ott kell lennünk!

Tovább olvasom »
ágy, boldogság, könyv, pozitív gondolkodás, pszichológia

Az emberi agy boldogságra hangolható

Krajcsó Judit

Az aggodalmaskodás, a pesszimizmus, a félelemre programozott, állandóan a veszélyeket fürkésző beállítódás velünk született tulajdonságunk, de lehet változtatni rajta. Ez a könyv segítség abban, hogyan formálhatjuk át pozitív lelkiállapotokra agyunkat.

 

Tovább olvasom »
együttes, könyv, Omega, rockzene, zene

Könyv a magyar rockzene hőskorszakáról

Krajcsó Judit

A magyar rockzene születésétől a hőskoráig kíséri nyomon az eseményeket most megjelent könyvében Kovacsics András, az egyik szereplő. Az Omega-Universal, zenekartól az együttesig című kötet rengeteg régi fotóval, sztorikkal követi végig négy formáció történetét.

Tovább olvasom »
Budapest Voices, CD, könyv, recept, tavasz, zene

Ízbűvölők – receptek Budapest Voice módra

Krajcsó Judit

Saját szakácskönyvet is megjelentet új nagylemeze mellé a Budapest Voices. Az Ízbűvölők című kötetben a kórustagok receptjei szerepelnek, míg a Finomra hangolva című CD-n – az eddig megszokott koncepció szerint – magyar underground slágerek átiratai hallhatók. A két kiadvány egybecsomagolva jelenik meg március 24-én.

 

Tovább olvasom »
hallássérült, interjú, könyv, nagykövet, szépségkirálynő, újság, Weisz Fanni

Tvrtko kedvence tudja, mit akar

Krajcsó Judit

Weisz Fanni nevét nem csak káprázatos szépsége miatt ismerjük, a fiatal siket lány ugyanis nagykövetként küzd a hallássérültekért és esélyegyenlőségükért, miközben modellként záporoznak hozzá a felkérések, emellett könyvet írt és magánéletében pedig új időszámítás kezdődik – derül ki a márciusi Diéta&Fitness hasábjain.

Tovább olvasom »
e-könyv, e-olvasó, e-tinta technológia, könyv

Dobd el a nagyítót! Így válassz e-olvasót!

László Márta

Egy e-könyv olvasó igencsak megkönnyítheti a könyveket kedvelők életét: az e-tinta technológiának köszönhetően a tabletekkel és az okostelefonokkal ellenétben nem fárasztja a szemet, használata egy kézzel is kényelmes, mert könnyű és egyszerűen lapozható, a betűméret pedig tetszőlegesen állítható. 

Tovább olvasom »
kapcsolat, könyv, olvasás, randevú, szerelem, vonzó

Nem megy a randizás? Olvass tovább!

PP-Eletforma

Mit gondolsz, megnövelheti randevúzási esélyeidet, ha többet olvasol? Az ELITTÁRS friss, 605 fős felmérésének eredményei alapján IGEN! A válaszadó egyedülállók 76 százaléka szívesebben találkozna olyasvalakivel, aki sokat olvas. De mennyi az a sok, és pontosan milyen típusú könyveket kell olvasni ahhoz, hogy valóban vonzóbbá váljon a másik szemében? Megmutatjuk, melyek azok a könyv típusok, amelyek kifejezetten felkeltik a másik nem figyelmét!

Tovább olvasom »
anyaság, család, gyerek, humor, könyv, mártirság, tanács

Te sem születtél anyának!

PP-Eletforma

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy bármiben hibás lennél vagy nem jól működsz… Nem ismerünk, nem tudjuk, miként éled az életed, miként neveled a gyerekeidet, milyen a személyiséged, milyen családból jöttél… Legújabb könyvünk szerzője mindössze azt szeretné elmondani minden leendő szülőnek, hogy anya és apa akkor lesz valakiből, amikor a gyermeke megszületik. Előbb egyszerűen nem megy.

Tovább olvasom »
csend, Égi dallamok, elmélyülés, könyv, Kovács Nóra

Néha elegendő egyetlen pozitív gondolat, hogy tovább haladhassunk utunkon!

PP-Eletforma

Év végén, az ünnepi készülődésben megéri lelassulni is kicsit. Szóljon az idei december arról, hogy a karácsonyi forgatag nyüzsgése mellett valóban meghalljuk egy képzeletbeli száncsengő csilingelését, átadjuk magunkat egy templomi koncert harangjátékának, és elcsendesedve mélyülünk el azokban a lélekemelő Égi dallamokban, melyeket Kovács Nóra hoz el nekünk első könyvében összegyűjtve.

Tovább olvasom »
Bálint Richárd, Face to Face, fotóalbum, Giro d'Italia, kerékpár verseny, könyv

Magyar fotós készítette a Giro d’Italia 2015 évkönyvét

PP-Eletforma

Megjelent Bálint Richárd legújabb fotóalbuma, FGiro d’Italia Face to Face 2015 címmel. A kötet egyben a világ egyik leghíresebb kerékpárversenyének hivatalos évkönyve is! Az impozáns nyomdai produkció minden egyes oldalán emberi történetek drámai, vicces és könnyfakasztó pillanatai tárulnak elénk szokatlan közelségből.

Tovább olvasom »
blogger, Dér Szlvia, első, házisáfrány.hu, könyv, Pikáns

Főzni szexi!

László Márta

Vajon mi történne akkor, ha Carrie Bradshaw összehaverkodna Bridget Jones-szal és megtanulnának főzni? Megírnák a Főzni szexi című könyvet. Na, de egy pillanat! Hiszen Déri Szilvia, a hazisafrany.hu már meg is írta – a recepteket kiegészítve pikáns történetekkel!

Tovább olvasom »
könyv, művészek, Németh Attila, OPAI, pszichiátria

Művészek és pszichopatológia

PP-Eletforma

Az Országos Pszichiátriai és Addiktológia Intézetben tartott könyvbemutatót a szerző, Németh Attila, aki „civilben” az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgatója. Sajátos formát választott, hogy érthetőbbé tegye és megkedveltesse a pszichiátriai gondolkodásmódot a laikus olvasóközönséggel. Gondolt egy nagyot és merészet: úgy döntött, hogy megpróbálja eloszlatni a pszichiátriát körüllengő misztikus ködöt, és nemcsak a szakmát, a laikusokat is megszólítja.

Tovább olvasom »
könyv, lélek, sztár, zene, Zséda

Test és lélek Zsédától – karácsonyra

PP-Eletforma

Hatalmas sikerrel debütált Zséda legújabb, ötödik kalendáriuma. A Body & Soul címet viselő friss kötet középpontjában a test és a lélek harmóniája áll. Zséda minden eddiginél közelebbi bepillantást enged az életébe. A kiadvány érzéki fotói, melyeket Zsólyomi Norbert készített, részletekbe menően emelik ki a nagybetűs NŐT.


Tovább olvasom »
bemutató, interjú, könyv, Krizsó Szilvia, Sthal Judit

Ott leszek valaki karácsonyfája alatt…

László Márta

Sthal Juditot könnyebb öltöztetni, mint etetni! Egyebek közt ezt is megtudhatjuk abból az interjúból, amit Krizsó Szilvia készített vele, és ami a Parlamenti Napló, Az este, A szólás szabadsága egykori műsorvezetőjének most megjelent 10 bizalmas beszélgetés című kötetében olvasható.  Egykori kolléganőm négy éve nincs képernyőn. A Radnóti Színpadon készít interjúkat saját Libikóka című beszélgetős műsorában, ezekből válogatta első kötetének anyagát.

Tovább olvasom »