köménymag

buli, köménymag, sörszivacs, sós süti, tésztagyúrás

Sörszivacs – a nagyitól

László Márta

Sajnos a sósak a gyengéim! Egy jó sörözéshez pedig kell néhány falat! Tehát: sör+sós! Mi kell még hozzá? Egyértelmű: egy jó társaság, foci vb, és persze kiváló magyar sörök, amiből igazán akad bőven! (Én csak segítettem!)

Tovább olvasom »
kelbimbó, kolbász, köménymag, leves, natúr tömlós sajt

Kelbimbóleves kolbászosan

Csaba Steffel

Dolgom is  volt, meg nem is. Lustaságból is, meg nem is. Szóba is került, meg nem is. Lehetne Frankfurti is, meg nem is. Az alap ugyanaz, meg nem is. Tegnap hideg ellen, meg ma is. Így foglalta össze a recept történetét Steffel Csaba! (Ezek szerint ő is fázott!…)

Tovább olvasom »
aprósütemény, köménymag, retro, sós, szezámmag, teasütemény

Köménymagos kocka

Kandikó Éva

Minden retró cukrászdában – de megkockáztatom, a nem retrókban is – fellelhető ez az egyszerűségében oly szerethető sós aprósütemény. A legalapvetőbb hozzávalókból készül, semmi faxni nincs benne, és talán épp ettől olyan jó.

Tovább olvasom »
keksz, köménymag, piros paprika, sajt

Sajtos, sós keksz

Kard Éva

Igazi, klasszikus sós sajtos keksz receptje, amiben jó sok sajt van, pirospaprika, köménymag is, ahogy kell. Vékonyra nyújtsuk, hogy finom ropogós legyen!

Tovább olvasom »
egészség, gasztronómia, gyógyító, köménymag, leves

Egyszerű köménymagos levesem

László Márta

A köménymag már a XIII. században elterjedt Európában. Szerencsés növény, mert szinte mindenütt megterem. Bélrendszeri gondok gyógyítására kiváló. Segíti a gyomorsav termelődését, ezért például étkezés előtt, csak úgy magában is ehető. Kiváló görcsoldó, és puffadás ellen is jó. 

Tovább olvasom »
köménymag, leves, tojás

Rongyos leves, ahogy a nagyi tanította

Krajcsó Judit

A legegyszerűbb és a legolcsóbb levesek egyike, mégis az egyik legtartalmasabb. Amikor hajfájósak voltunk, a nagyi mindig ezt készítette jó köménymagosan, tojás és liszt nélkül. A rongyos változat már a tojásosan tuningolt variáció, amit a nagyapám is nagyon szerette, mert fickósította…

Tovább olvasom »