költségek

bogrács, grill, kert, költségek, takarékosság

Ez nem lehet égő!

PP-Eletforma

Családi házban lakni számtalan előnnyel jár, legtöbb esetben a nyár beköszöntével élvezhető leginkább a saját udvar és a kert. A legtöbben akkora kertet szeretnének, ahol a gyerekek játszhatnak, a virágok is elférnek és grillezni, bográcsozni is lehet. Ez azonban általában több munkát is jelent: a ház körüli részeket is karban kell tartani, ami nem kevés extra kiadást vonhat maga után. A költségek pár tízezer forinttól a csillagos égig emelkedhetnek. Habár kevesen számolnak vele, például egy szaletli és nyári konyha felépítéséhez – a házfelújításhoz hasonlóan – állami támogatás is igénybe vehető.

Tovább olvasom »
házi kedvencek, költségek, telekocsi, utazás

Ha nem szagos és nem nyávog, jöhet

Krajcsó Judit

Leginkább a hangosan telefonáló és túl sokat fecsegő vagy ápolatlan útitársakat kerüljük, de a házi kedvencek, sőt a hírességek is feszélyezik a hosszabb útra indulókat – derült ki az Oszkar.com Telekocsi felméréséből. De más izgalmas dolgokra is fény derült…

Tovább olvasom »
játékok, karácsony, költségek, társasjáték, ünnep, vásárlás

Top 10 karácsonyi ajándék – gyerekeknek

Krajcsó Judit

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként, a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint. vajon melyek a legnépszerűbb játékok? Soroljuk!

Tovább olvasom »
biztosítás, költségek, öngondoskodás, országos körkép, sírhely, temetkezés

Drága az utolsó út

László Márta

Ahogyan minden más, úgy a sírhelyek is a fővárosban a legdrágábbak. A listát a Farkasréti temető vezeti 600 ezer forintos díjjal, míg a vidéki városok közül Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán is drága temetkezni. A legolcsóbb sírhelyet – meglepő módon – Győrben lehet 25 évre kiváltani, mindössze 11 ezer forintért – derül ki a CIG Pannónia kutatásából, amely a sírhelyes és az urnatemetkezés költségeit hasonlította össze a megyeszékhelyeken és a fővárosban.

Tovább olvasom »
felújítás, kert, költségek, otthon, tervezés

Sepregess a házad táján – de bölcsen!

PP-Eletforma

Családi házban lakni számtalan előnnyel jár, leginkább nyáron élvezhetjük a saját udvart és a kertet. Ez azonban általában több munkát is jelent: a ház körüli részeket is karban kell tartani, ami nem kevés extra kiadást vonhat maga után. A költségek pár tízezer forinttól a csillagos égig emelkedhetnek. Habár kevesen számolnak vele, néhány rész újjá építéséhez – a házfelújításhoz hasonlóan – állami támogatás is igénybe vehető.

Tovább olvasom »
japán, költségek, különleges alkalom, nevezetességek, nyaralás, sakura, sushi, utazás

Utazzunk! Miért válasszuk éppen Japánt?

Krajcsó Judit

Japán a világ egyik legbiztonságosabb és legtisztább országa, így bátran választhatjuk páros úti célnak, amely jó alternatíva akkor is, ha nem a szokásos nyári időszakban kívánunk utazni. Hogyan készüljünk fel az útra, mit érdemes megnézni és hogyan lehet ott spórolni?

Tovább olvasom »
finanszírozás, gyógyszerárak, Innovatív Gyógyszergyártok Egyesülete, költségek, új készítmények, V4 országok

Nem keserű a pirula

PP-Eletforma

Évről évre nő a gyógyszerekre való igény a lakosság rossz egészségügyi állapota és fokozatos elöregedése miatt Magyarországon. Éppen ezért nagyon jó hír a magyar betegeknek hogy az igényeket figyelembe véve a gyógyszerkassza jövőre is bővül.

Tovább olvasom »
fehérítés, fogszín, költségek, szájápolás, szép fogsor

Nem kedvelik a magyarok a foguk fehérjét

PP-Eletforma

A magyaroknak csupán a negyede elégedett a fogai színével, ennek ellenére keveset áldozunk szájápolásra – derül ki az NRC piackutató és a Rapid White friss reprezentatív felméréséből. Szájhigiéniára a megkérdezettek majdnem fele kevesebb, mint 1000 forintot költ havonta!

Tovább olvasom »
család, felmérés, gyász, költségek, pénz, temetés

No, és ki fogja eltemetni a nagyit!?

PP-Eletforma

A magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalékuk szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.

Tovább olvasom »
előtakarékosság, halál, költségek, koporsó, temetkezés, urna, végtisztesség

Ennyi a kegyelet ára

PP-Eletforma

Átlagosan mintegy félmillió forintra becsüljük a temetésünkkel, illetve az elhalálozásunkkal együtt járó költségeket – derül ki egy ismert biztosítási társaság magyarországi felméréséből, amely a céggel kapcsolatba lépő több tízezer fő biztosítási szokásait vizsgálta. A cég adatai szerint az elmúlt három évben megháromszorozódott azok száma, akik még életükben gondoskodni kívánnak az elhalálozásukat követő kiadásokról. Mindeközben a temetkezési vállalkozók körében végzett felmérés szerint egyre többen vannak azok is, akik a legolcsóbb temetkezési formát választják: anyagi okok miatt ma tízből hárman hazaviszik szeretteik hamvait.

Tovább olvasom »
augusztus, család, iskolakezdés, költségek, kutatás, pénz, tanszerek

Nyisd ki a bukszád! Ennyibe kerül az iskolakezdés!

Krajcsó Judit

Az iskolakezdéshez kapcsolódó vásárlások alkalmával egy család egy gyermekre átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ el a nyáron. Ha új iskolatáskára is szükség van, ez akár duplájára is nőhet – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből.Gyanítjuk, hogy ennél is többet kell költeni…

Tovább olvasom »
baleset, biztosítás, helikopter, költségek, mentő, orvos, sí

Rizikós a február!

PP-Eletforma

A külföldre utazók kétharmada köt általában biztosítást indulás előtt – derült ki a Groupama Biztosító legfrissebb kutatásából. Az elmúlt évekhez képest ez lényeges előrelépést jelent, hiszen az ezredforduló környékén ez az arány még csak 40% körüli volt. 

Tovább olvasom »
fűtés, fűtési szezon, költségek, légkondi, légkondicionáló

Nem biztos, hogy pénzkidobás klímával fűteni

PP-Eletforma

A gyors időjárás-változások kihívás elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Hitted volna, hogy akár kedvezőbb áron fűthetünk arra alkalmas klímával, mint gázzal? Fűtési tanácsok az átmeneti időszakra és a kemény mínuszokra.

Tovább olvasom »