költés

költés, népszerűség, rangsor, utazás, úti cél

Budapest az 5. ezen a ranglistán

László Márta

Idén is Bangkok, London és Párizs áll azon a képzeletbeli dobogón ami a világ legnépszerűbb úti céljait hivatott ragsorolni. A Mastercard a külföldi látogatók száma és költései alapján állít össze évről évre – immár 10 esztendeje – egy listát. Bár Budapest nem került be a Top 10-be a látogatószám alapján, a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján ötödik lett, megelőzve például Moszkvát és Berlint.

Tovább olvasom »
fészkelés, kék vércse, költés, madárvédelem, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Tiszaalpár, varjúk

Dúl a szerelem Tiszaalpáron

László Márta

Párzó kék vércséket fotózott le az MTI munkatársa, Kovács Attila a Bács-Kiskun megyei település határában. E szárnyasok térségünk egyetlen telepesen fészkelő ragadozómadarai. Mint az összes többi sólyomféle, a kék vércse sem épít fészket. Telepei ezért csak a vetésivarjú-kolóniákban tudnak kialakulni – olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán.     

Tovább olvasom »
fészkelés, költés, mesterséges odú, postaláda, széncinege

Ezt kell tenned, ha egy széncinege néz rád a postaládából!

László Márta

Egyre gyakoribb, hogy fészkelőhelyet keresve a postaládákat szemelik ki a széncinegék – állítják a szakemberek. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület illetékese arról számolt behogy a megfigyelések alapján a jelenség országosan gyakorinak tekinthető. Az ilyen levélszekrénybe dobott küldemények azonban veszélyeztetik a madarakat. Rajtad múlik, hogy megóvd a kis madarkat! 

Tovább olvasom »