kivizsgálás

defibrillátor, EKG, életmód, kamraremegés, kivizsgálás, pitvarfibrilláció, szívritmuszavar, tünetek, veszély

Életveszélyes és tünetmentes is lehet

PP-Eletforma

A szívritmuszavar „alattomos” jelei gyakran tünetmentesk, de ha mégis szokatlan szívdobogásérzés jelentkezik, arra mindenképpen fel kell figyelni. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta mindezek mellett a kamraremegés kritikus jelenségéről is beszélt.

Tovább olvasom »
fájdalom, gerinc, idegbecsípődés, kivizsgálás, megelőzés, terápia, váll

Idegbecsípődés a vállban? Ezért kell kivizsgálni!

PP-Eletforma

Komoly fájdalmat okozhat az idegbecsípődés amennyiben a vállban történik, úgy a karokban, a nyakban és a kezekben is. Dr. Arnold Dénes Arnold MsC, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr az egyértelmű és a gondosabb kivizsgálást igénylő esetekről és azok kezeléséről beszélt.

Tovább olvasom »
aurajelenség, kivizsgálás, migrén, neurológia, stoke

Az aurás migrén növeli a stroke kockázatát

PP-Eletforma

Egy kutatás szerint azoknál, akik a migrén során tapasztalják az aurajelenséget, bizonyos mértékben megnő a stroke kialakulásának kockázata. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta az összefüggésekről és a kardiológiai kivizsgálás jelentőségéről beszélt.

Tovább olvasom »
kivizsgálás, pajzsmirigy, pulzus, szívdobogás, szívritmuszavar, vérnyomás

Az erős szívdobogásérzés leggyakoribb okai

PP-Eletforma

Az éjszakai alvásból felébresztő szívdobogásérzés, a napközbeni erős kalapálás, – amikor majd kiugrik az ember szíve a mellkasából – szívritmus zavarra utal. Ilyenkor gyakori, hogy a nyakban, a fülben is érezhető a szívdobogás. Melyek a szívdobogásérzés leggyakoribb kiváltó okai, miért nagyon fontos az alapos kivizsgálás? Szakembert kérdeztünk.

Tovább olvasom »
kivizsgálás, krónikus betegség, Pasarét, pszichés problémák, pszichoszomatika, rendelő, új módszer

Új szemlélet az orvoslásban

PP-Eletforma

Új, univerzális magánegészségügyi rendelő nyílt Pasaréten. A 120 millió forintos beruházással kialakított rendelő társadalombiztosítási finanszírozást nem vehet igénybe, hiszen a pszichoszomatikus megközelítés Magyarországon nem élvezi az állami ellátórendszer támogatását, holott a krónikus fájdalmak és sok egyéb betegség, illetve szervi elváltozás mögött pszichés okok állnak.

Tovább olvasom »
bőkiütés, ekcéma, hámlás, kivizsgálás, orvos, tünetek, viszketés

Nem minden bőrkiütés ekcéma

László Márta

Az allergiás bőrbetegségek leggyakoribb formái közé tartoznak a különböző ekcémák. A vörös, száraz, viszkető foltokkal jelentkező betegség tünetei életkoronként is mutathatnak eltéréseket. Azonban nem minden viszkető vörös folt vagy plakk hátterében áll allergiás ekcéma – hívja fel a figyelmet dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa. Az ekcéma bizonyos esetekben hasonló lehet például a pikkelysömör tüneteihez, vagy felületes gombafertőzéshez.

Tovább olvasom »
A fogamzásgátlás lehetőségei, fogamzásgátlás, fogamzásgátló, hormonális, kivizsgálás

Amit fontos tudni a fogamzásgátló kiválasztása előtt…

PP-Eletforma

A fogamzásgátlásnak számos formája ismert, így mindenkinek személyre szabottan lenne érdemes a korának, egészségi állapotának, rizikófaktorainak figyelembe vételével kiválasztani az optimális megoldást. A választás előtti kivizsgálás jelentőségéről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt. 

Tovább olvasom »
férfi, gyermekvállalás, kivizsgálás, meddőség, nőgyógyászat

Meddőségi kivizsgálás

PP-Eletforma

Hazánkban a meddő párok aránya eléri a 25%-ot. Fontos hangsúlyozni, hogy – a legtöbbször legalábbis – párokról van szó, hiszen a fogamzási nehézség legszűkebb értelemben véve is két embert érintő probléma. Ennek ellenére még mindig népszerű az a felfogás, hogy a meddőségért a nő a felelős.

Tovább olvasom »
fog, kivizsgálás, orvos, vizsgálat

Tények és tévhitek az amalgám fogtömésről

PP-Eletforma

Nincs még egy, a fogászatban használatos anyag, mely az amalgámhoz hasonló vitákat váltott volna ki. Az amalgámot megjelenése óta számos kutató támadta, sokak szerint azonban, azóta sem készült még hozzá hasonlóan tartós anyag, mely különösen rágófogak esetében jelent hosszútávú megoldást a szuvas fogak kezelésére.

Tovább olvasom »