kiütés

adalékok, allergia, foltok, kiütés, mosópor, vegyszer

Mi vagyok én? Mosómedve? Nem!

PP-Eletforma

Naponta érintkeznek a bőrfelülettel a mosószerekhez adagolt összetevők, ami az arra érzékenyeknél bőrtüneteket is okozhat. Az egész testen jelentkező kiütések és bőrvörösség a mosópor allergia tünete is lehet. Nem árt utánanézni!

Tovább olvasom »
allergia, csecsemő, kiütés, tápszer, tej

Ételallergiás is lehet az éjjel gyakran felsíró baba

PP-Eletforma

A jellegzetes tünetek mellett a gyakori éjszakai felriadások is utalhatnak ételallergiára. Érdemes erre a lehetőségre is gondolni, mielőtt az éjszakázástól a szülők teljesen kimerülnek – hívta fel a figyelmet dr. Polgár Marianne gyermekgyógyász, gasztroenterológus, a Prima Medica Szakmai Napon elhangzott előadásában.

Tovább olvasom »
allergia, bőrprobléma, hajfesték, kiütés

A hajfesték allergia tünetei

PP-Eletforma

Viszkető, égő érzés, vörös kiütések és hajhullás – a hajfesték összetevőire bármikor kialakulhat allergia. Az is előfordul, hogy az éveken keresztül használt hajfesték vagy dauervíz ismételt alkalmazása okoz tüneteket. Kivizsgálással a későbbi panaszok megelőzhetők.

Tovább olvasom »
bőartka, bőrbetegség, fertőzés, kiütés, viszketés

Éjfélkor indul útjára a bőratka…

PP-Eletforma

A bőratka a bőrön – elsősorban az arcon és a hajas fejbőrön – élő apró élősködő. A szabad szemmel nem látható élőlény nappal a szőrtüszőkben és a faggyúmirigyekben él, éjszaka viszont enyhe bizsergő, viszkető érzést okozva indul útjára a bőr felszínén.

Tovább olvasom »
bárányhimlő, kiütés, megelőzés, terhesség, védőoltás

Nem csak gyerekbetegség!

PP-Eletforma

Továbbra is rendkívül erőteljesen emelkedik a bárányhimlősök száma Magyarországon. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint tavaly rekordszámú, 40 853 megbetegedést észleltek. Idén, április 12-éig 16 999 esetet regisztráltak, ami 40 %-kal több, mint a tavalyi, hasonló időszakban. Ez azt vetíti előre, hogy idén is – kicsik és nagyok – több tízezren esnek majd ágynak bárányhimlővel.

Tovább olvasom »
baba, fényterápia, kiütés, pelenkacsere, pelenkakiütés, tisztítás

Fénnyel a bébipopsiért

PP-Eletforma

A babáknál fellépő egyik leggyakoribb probléma a pelenkakiütés. Valószínűleg nincs is olyan csöppség, akinél legalább egyszer ne jelentkeznének ezek a kellemetlen tünetek. Még a legjobb minőségű pelenkák használatánál is előfordulhatnak allergiás reakciók a hirtelen felgyülemlett nedvességtől.

Tovább olvasom »