kiállítás

Ermitázs, festmény, kiállítás, Munkácsy Mihály, művészet, Pákh Imre, Szentpétervár, Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria, tárlat

Mi köze Munkácsynak Szentpétervárhoz? Itt a megoldás!

László Márta

A világ egyik legjelentősebb múzeumában, az Ermitázsban önálló kiállításon mutatkoznak be Munkácsy Mihály művei. A 65 festmény zöme, 45 alkotás a Magyar Nemzeti Galéria anyagából, a további 20 festmény pedig a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményből, Pákh Imrétől érkezett a Néva parti városba. A kiállítás július legvégéig látható.

Tovább olvasom »
csokoládé, divat, egészség, kiállítás, Köln, környezetvédelem, trendek, újrahasznosítható csomagolás

Édes hírek Kölnből

László Márta

Gabonafélék és különböző gyümölcsök voltak a sztárok az édesipar nagy találkozóján. Idén 1647 kiállító és majd 38 ezer érdeklődő vett részt Kölnben, az 1971 óta megrendezett ISM-en. Mint kiderült, egyre fontosabb elvárás a gyártókkal szemben az egészségtudatosság és hódítanak a praktikus kiszerelések.

Tovább olvasom »
A la carte, első osztály, eredeti ízvilág, fogások, kiállítás, Krausz Gábor, menü, titanic, utolsó vacsora

Utolsó vacsora a Titanicon

László Márta

Százöt év után magyar sztárszakács készítette el újra a Titanicon felszolgált utolsó vacsorát. Krausz Gábor séf Szende Gabriella kutatásai alapján tálalta annak a menüsornak egy részét, amelyet 1912. április 14-én este fogyasztottak az első osztály Á la carte éttermében. Alig néhány órával később a vendégek és a személyzet már az életéért küzdött.

Tovább olvasom »
burkolóanyagok, fürdőszoba, kerámia, kiállítás, mozaik, otthon, trend

TOP 5 trend Európa legnevesebb fürdőszobai kiállításáról

Krajcsó Judit

Az újHÁZ Centrum szakértői, ahogy minden évben, úgy idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n. Egy csokorba gyűjtötték azt az öt meghatározó divatirányzatot, mely a következő években rohamosan elterjedve fogja arra biztatni a lakástulajdonosokat, hogy nagyszabású átalakításokra adják a fejüket.

Tovább olvasom »
100 szóban a város, budapest, írás, kiállítás, nyertes, pályázat

100 szónak is az – Albérletkell- lett a nyertese

Krajcsó Judit

Több, mint ezer mű érkezett a 100 szóban Budapest történetíró-pályázatra, melynek első helyezettje a beregszászi Bárdos Dávid, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója lett. A legjobb 12+1 történetet illusztrátorok és fotósok munkáival kiegészítve mutatják be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Átriumában és a Madách téren. A kiállítás október 20-ig látható a CAFe Budapest Fesztiválon.  

Tovább olvasom »
fotóművészet, kiállítás, Korniss péter, Magyar Nemzeti Galéria, program, rendkívüli tárlatvezetés, szombat

Rendhagyó tárlatvezetések Korniss Péter kiállításán

László Márta

Nemrég nyílt a Magyar Nemzeti Galériában Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása. A Folyamatos emlékezet című tárlat azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállításon bemutatott mintegy 150 mű fél évszázadot fog át: elénk tárják a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd mindebből saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

Tovább olvasom »
Anna Grand Hotel, Balatonfüred, képzőművészet, kiállítás, kor, mandala

Füreden árad az EGÉSZ

László Márta

Segít megtalálni a helyes utat, a megoldásokat a színek, a formák és a szimbólumok erejével – ez a mandala. Dr. Illés Gabriella munkáival Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel előcsarnokában találkozhatnak az érdeklődők. Ha végignézed, furcsa nyugalmat érzel, és ez nem véletlen!    

Tovább olvasom »
100. születésnap, kiállítás, Kossuth, közmédia, M5, Szabó Magda

Szabó Magda emlékére

PP-Eletforma

Különleges programokkal emlékezik a közmédia a neves írónőre, Szabó Magdára születésének századik évfordulóján. A Kossuth Rádió és az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna is tiszteleg a huszadik század egyik legnagyobb magyar írójának munkássága előtt, továbbá interaktív Abigél-kiállítás is nyílt a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen.

Tovább olvasom »
Előtér Galéria, fotográfus, kiállítás, Kispest, Mandur László, New York

Egy pesti New Yorkban

László Márta

Ez a válogatás a válogatás válogatása – mondta az alkotó Mandur László a megnyitón. A fotográfus így utalt arra, hogy egy korábbi sorozatának esszenciáját hozta most el Kispestre, KMO Művelődési Ház Előtér Galériájába. Már a kamarakiállítás megnyitóján nagyon sokan voltak kíváncsiak a képekre. Remélem, a rendkívüli érdeklődés november 16-áig kitart, mert egy fantasztikus látómódot ismerhetnek meg a fotóművészet kedvelői.   

Tovább olvasom »
interaktív, játék, kiállítás, kincskeresők

A jégtorony titka – Kalandos utazás a Vajdahunyadvárban

Krajcsó Judit

Izgalmas őszi kiállítás és játék nyílt tegnap a Vajdahunyadvárban, amely egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra, izgalmas kincskeresésre hívja a látogatókat. A mesebeli kaland résztvevőjeként megismerhetik a káprázatos jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

Tovább olvasom »
édesség, kiállítás, nosztalgia, sütemény

Kóstolható kiállítás avagy sütibe zárt emlékek Újlipótvárosban

PP-Eletforma

Kóstolható kiállítás és hanginstalláció, vagyis az Emlékek cukrászdája várja a vendégeket szeptember 20-22. között az újlipótvárosi ÉdességLaborban. Góg Angéla formatervező-food designer azt kutatja, vajon egy sütemény képes-e felidézni az emlékeinket. A kiállítás látogatói megkóstolhatják az emlékek által ihletett Mama, Kívánság, Vakáció, Vasárnap és Bárcsak nevű sütiket a PLACCC City Conversations rendezvénysorozatban.

Tovább olvasom »
ELTE Füvészkert, kaktológia, kaktusz, karibi szigetvilág, kiállítás

Karib-tenger kaktuszai

László Márta

Fehér homokos, kókuszpálmás tengerpartok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes élővilága és a helyiek örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe, ha a karibi szigetvilágot emlegetjük. Kevesen tudják, hogy Földünk e varázslatos része számtalan fantasztikus kaktuszféle élőhelye is. Ebből ad ízelítőt a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szeptember 8-ától 10-éig az ELTE Füvészkertjében. 

Tovább olvasom »
kiállítás, művészet, programajánló, Salvador Dalí, szeged

Dalí miatt utazzunk most Szegedre!

Krajcsó Judit

Akik szeretik Szegedet és Salvador Dalít, azok most két legyet is üthetnek egyetlen látogatással. A spanyol művész több mint hatvan alkotását, grafikákat, litográfiákat, rézkarcokat, kisplasztikákat láthat a közönség a szegedi Reök-palotában megnyílt kiállításon.

Tovább olvasom »
fotók, kiállítás, koncert, Sziget fesztivál, zene

Egy másik dimenzióban – 24 év különleges Sziget-fotói

Krajcsó Judit

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ évek óta jelen van a Szigeten, most viszont a Sziget jön a Capa Központba. Benkő Imre, illetve a Rockstar Photographers csapatának kiállítása 24 év Sziget-fotóiból válogat, látványos installációkon bemutatva a fesztivál különleges hangulatát – és az elmúlt két és fél évtizedet.

Tovább olvasom »
kiállítás, magyarok, program, szobrász, titanic, Weisz Lipót

Rejtélyes magyarok a Titanicon

László Márta

Több mint 100 évvel a Titanic katasztrófája után se tudjuk pontosan, hogy voltak-e honfitársaink, és ha igen, hányan a világhíres óceánjáró fedélzetén, amikor a hajó 1912. április 15-én hajnalban hullámsírba merült. Július 20-án Budapestre érkezik a Titanic kiállítás, amely a katasztrófa magyar vonatkozású titkaira is próbál válaszokat adni.  

Tovább olvasom »
internet, kiállítás, kutatás, múzeum, szokások

Minden második budapesti jár múzeumba

PP-Eletforma

Kórusok éjszakája, Múzeumok éjszakája, Színházak éjszakája mind-mind már országos méretűvé és jelentőségűvé nőtt események, bár e kulturális szórakozási formákat a többség egy szűk réteg privilégiumának gondolja. Egy 2016-os kutatásból viszont az derült ki, hogy a múzeumok és kiállítások látogatása a lakosság mintegy harmadának jelent kikapcsolódást.

Tovább olvasom »
budapest, érzelmek, kiállítás, művészet, múzeum, tükörkép

Bűnbak képek – az egymásra mutogatás művészete

Krajcsó Judit

Bűnbak képek című kiállítás nyílt pénteken a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. A brit Gilbert & George művészpáros alkotásai az egymásra mutogatás mechanizmusára világítanak rá, megjelenítve a kortárs technologizált, multikulturális és sokhitű urbánus társadalom félelmeit és jellemvonásait is.

Tovább olvasom »
Capa Központ, fénykép, foóművészet, kiállítás, Robert Capa

Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel!

László Márta

Tizennyolc, a nagyközönség által korábban még nem látott kép is része annak a tárlatnak, amely a Capa Központ névadójának tudósítói munkásságából válogat. A kiállítás összesen ötven Robert Capa fotót tartalmaz az első megbízások egyikeként készült Trockij beszédét megörökítő képtől egy, az indokínai háborúban exponált felvételig. A Capa Központ fontosnak tartotta, hogy a világhírű felvételek előtt vagy éppen után készült képekkel egészítsék ki a már ismertet, azaz a képek „hátországát” is bemutassák. 

Tovább olvasom »
akt, előadás, Hincz Gyula, kiállítás, művészet, szerelem

Hincz Gyula titkos múzsája

László Márta

Hincz Gyula munkásságának eddig ismeretlen korszakából mutat be egy jelentős grafikai gyűjteményt a BÁV Aukciósház. A nagyszámú és az életmű szempontjából is sok újdonságot tartogató alkotásokban közös, hogy mindegyiket egy titkos szerelmi viszony ihlette. Maga a műfaj ugyan nem meglepő az életműben, de az eddig ismert Hincz-aktok szinte mindegyike a mester feleségét, Neufeld Annát ábrázolja. A művészettörténészek eddig őt tartották Hincz egyetlen múzsájának.

Tovább olvasom »
emlékek, film, július, katasztrófa, kiállítás, nyár, titanic

Beszállókártya a Titanic kiállításhoz

Krajcsó Judit

Hamarosan Budapestre jön a világ egyik legkedveltebb tárlata A július 20-án nyíló, 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a rajongók több száz eredeti műtárgyat – bútorokat, ruhákat, ékszereket – tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.

Tovább olvasom »
17. Ásványbörze és Geo Napok, aranymosás, ásványok, kiállítás, kvarc, programajánló

Földünk káprázatos ékkövei

László Márta

Bemutatkozik az Év ásványa, a kvarc, és az Év ősmaradványa, a Barlangi medve is a mától a hétvégéig tartó 17. Ásványbörze és Geo Napok elnevezésű rendezvényen, a Lurdy-Házban. Egy különleges, meseszerű birodalomba engednek bepillanatani a szervezők, és a hozzá kapcsolódó tárlaton Földünk fantasztkus kincseivel ismerkedhetnek meg a gyerekek és a felnőttek. 

Tovább olvasom »
hagyományok, kiállítás, lengyel-magyar barátság, szerelem, szokások

Nagyi, te akkor hogyan szeretkeztél?

Krajcsó Judit

A magyar népi kultúra szerelem-témakörét bemutató kiállítás nyílt a varsói Néprajzi Múzeumban. A kiállítás anyagában olyan kérdések is előkerülnek, amelyek a mai társadalmi közbeszédben jelen vannak: a válás, az azonos neműek házasságának dilemmái, a házasságon kívüli szexualitás, az individualizálódás hatása a mai szerelemmel kapcsolatos felfogásra és szokásokra.

Tovább olvasom »
eper, gasztro, Gourmet fesztivál, kiállítás, mangalica, Millenáris

A mangalicák elfoglalták a Millenárist

Kandikó Éva

Csütörtökön megnyitotta kapuit a Gourmet Fesztivál, az ország legrangosabb gasztronómiai fesztiválja. A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.

Tovább olvasom »
Füvészkert, hétvégi program, kaktusz, kiállítás, vásár, virág

Ne ülj bele, és tied az élvezet!

László Márta

Milyenek is valójában a sivatag virágzó kaktuszai és pozsgásnövényei? Mindenki megtudja, aki ellátogat 2017. május 19-20-21-én az ELTE Füvészkertbe, ahol a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete rendezi meg tavaszi országos kaktusz kiállítását!

Tovább olvasom »
Arany János-emlékév, irodalom, kiállítás, költészet, múzeum

Arany arcai, ahogy még sosem láttuk

Krajcsó Judit

Miként lehet a rárakódott kultusz miatt a megkeményedett Arany János-arcot felbontani, elérhető közelségbe hozni a költő személyiségét és életművét? Például úgy, mint ahogy azt a hétfőn megnyílt Önarckép álarcokban című kiállítás teszi a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Tovább olvasom »
dizájner, fiatal tervező, installáció, képzőművészet, kiállítás, MOM Park, ruhacímke

Made in: KÉPZŐMŰVÉSZET

László Márta

Csütörtökre virradóra több ezer ruhacímke költözik a MOM Parkba! Bevásárlóközpont lévén ebben még nincsen semmi különös, azonban a jól ismert cédulák ezúttal Kiss Miklós dizájner és képzőművész legfrissebb művészeti installációjának szolgálnak alapjául és izgalmas nyereményeket is rejtenek.

Tovább olvasom »
Brüsszel, gőzmozdony, kiállítás, közlekedés, múzeum

Ment a gőzös, ment a gőzös…Brüsszelbe

Krajcsó Judit

Május 6-án megnyílt a nagyközönség számára Brüsszelben az Európa történelmét bemutató Európai Történelem Háza. A Közlekedési Múzeum egyike azoknak a partnerintézményeknek, amelyek a kontinensről a kiállítás létrejöttét műtárgykölcsönzésekkel és szakmai háttérrel segítették.      

Tovább olvasom »
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, hoszabbítás, keleti művészet, kiállítás, programajánló

Nágák, elefántok, madarak

László Márta

Meghosszabbítva, 2017. augusztus 20-ig látogatható a Nágák, elefántok, madarak – Viseletek Délkelet-Ázsia szárazföldi térségéből című kiállítás a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban. A fantasztikus tárlat Délkelet-Ázsia meghatározó művészi kifejezésformáját, a textilművességet követi nyomon.

Tovább olvasom »
budapest, érdekesség, gyűjtemény, kályha, kiállítás

Tűzben született vascsipkék

Krajcsó Judit

150 év magyar öntőmesterségéről ad keresztmetszetet a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény április 22-én megnyílt kiállítása, ahol az egykori Vaszkó gyűjtemény legszebb darabjaiból adnak válogatást.Érdemes megnézni!

Tovább olvasom »
aktképek, daganat, fotók, kiállítás, nőgyógyászat, rák

Különleges aktképek, melyeken a rák is elidőzött

Krajcsó Judit

Bánhalmi Norbert profi fotós – Dr. Csernus Imre inspirálására – arra a a feladatra vállalkozott, hogy nőgyógyászati daganattal érintett hölgyekről készült különleges aktképekkel mutassa meg „a formán túli szépséget”.  A kiállítás üzenete: hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is.

Tovább olvasom »
hagyomány, kiállítás, láb, népművészet, rendezvény, szeged

Páratlanok, mint a szögedi papucsok

Krajcsó Judit

A legendás szegedi papucsról nyílt kiállítás Páratlanok címmel a múlt héten a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat látogatói megismerhetik, hogyan készül a különleges lábbeli, de emellett számtalan érdekességre, szakmai titokra is fény derül a papucsok kapcsán.

Tovább olvasom »
Dalí, kiállítás, művészet, parfüm

Üdvözlünk Dalí agyában!

Krajcsó Judit

Salvador Dalí műveiből nyílt kiállítás a pápai Esterházy-kastélyban szombaton. A tárlat középpontjában az a száz színes fametszet áll, amelyet a katalán szürrealista művész Dante Isteni színjátékához készített illusztrációként. A rendezvényen minden a művészről szólt.

Tovább olvasom »
állatok, interaktív, kiállítás, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, program, rejtvények, szünidő, utazás

Kíváncsi vagy mit rejt az óceán sötétje? Gyere, nézd meg!

Krajcsó Judit

Március 18-tól Bűvös óceán címmel új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumba. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolhatnak be az érdeklődők, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

Tovább olvasom »
apátság, balaton, böjt, gasztronómia, kiállítás, szerzetesek, tihany

Sörözzünk, lakomázzunk a szerzetesekkel – Tihanyban

Krajcsó Judit

A szerzetesek étkezési kultúráját bemutató kiállítások láthatók a tihanyi apátságban. A  tárlat látogatói választ kapnak egyebek mellett arra, hogy hol és milyen szabályok szerint élnek a szerzetesek, miben különbözik a refektórium egy átlagos ebédlőtől. Ezen kívül kisfilm, fotók, receptek és ételleírások segítségével megismerhetik a kolostori étel- és italkészítést.

Tovább olvasom »
katasztrófa, kiállítás, Pompei, Székesfehérvár, vulkán

Élet és halál a Vezúv árnyékában

Krajcsó Judit

Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában címmel az egykor virágzó város katasztrófáját mutatja majd be március végén az a nagyszabású kiállítás, melyet a napokban kezdtek építeni a táci Gorsium látogatóközpontjában,. A székesfehérvári Szent István Király Múzeum ezzel párhuzamosan nyitja meg Tácon állandó tárlatát, amely Gorsium történetét mutatja be.

Tovább olvasom »
budapest, felmérés, kiállítás, otthon

Otthon, édes otthon

PP-Eletforma

Otthon, szabadság, lehetőség… ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvéleménykutatásban. A Neked mit jelent Budapest? címmel indított felmérés során egy külön erre a célra létrehozott szógyűjtő felület segítségével bárki beküldhette a saját szavát Budapestről.

Tovább olvasom »
kiállítás, pezsgő, tokaji aszú, vásár

Ütött a forralt bor utolsó órája

PP-Eletforma

Vége a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek – a prémium boros rendezvényeiről ismert Winelovers az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás XXI. századi generációját hozza el Budapestre. Indul a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár!

Tovább olvasom »
Éjszakai nyomozás, játék, kiállítás, nyomozás, szünidei program, vajdahunyadvár, zseblámpa

Detektívek holdfényben

László Márta

Végéhez közeledik az új őszi interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban. Az Éjszakai nyomozás kiállítás és detektívjáték az őszi szünet utolsó napjával, november 6-ával zárja kapuit. A Mezőgazdasági Múzeumban nyílt, látványos kiállítás és detektívjáték részvevői egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy kalandos, éjszakai nyomozás részeseként egy rejtélyes bajkeverő nyomába eredhetnek.

Tovább olvasom »
esemény, kiállítás, látás, Osvárt Andrea, szem, sztárok, vakság

Láthatatlan feladatra vállalkozott Osvárt Andrea

Krajcsó Judit

Bekötött szemmel vágott bele a reggeli készülődésbe Osvárt Andrea, Farkas Franciska és Dallos Bogi. A sztárok a Láthatatlan Kiállítás eseményén tapasztalhatták meg, hogyan indul a nap, ha csak négy érzékszervünkben bízhatnak. Hazánk hírességei a Fehér Bot Napján egy népszerű bevásárlóközpontban hívták fel a figyelmet látássérült embertársainkra.

Tovább olvasom »
kékfestő, kiállítás, múzeum, pápa, Szellemi Kulturális Örökség, UNESCO

A világ kulturális örökségének kék ékköve

László Márta

Van, akinek tradíció, van, akinek, modern textilipar, van akinek kellemes viselet, van, akinek ipartörténeti ritkaság. Ez mind a kékfestő. Ma Magyarországon már csak kevesen űzik az egykor oly divatos szakmát, épp ezért minden tisztelet az övék! … De ki gondolná, hogy ez a fantasztikus, kreatív kelme története a hajózással kezdődött Európában!

Tovább olvasom »
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, kiállítás, rituális anyagok, textil

Nágák, elefántok, madarak

László Márta

Délkelet-Ázsia meghatározó művészi kifejezésformája a textilművességben követhető nyomon. Ez a művészet anyanyelve, egyik legfontosabb megnyilatkozási formája, így Délkelet-Ázsia textiljeinek bemutatásával, típusaik, használatuk és szerteágazó jelképrendszerük megismertetésével kulcsot kap az érdeklődő egy távoli világ működésének és gondolkodásának megfejtéséhez. Új kiállítás nyílt a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban. 

Tovább olvasom »
25 éves, Folyamat Társaság, jubileum, kiállítás, Nádorfi Lajos, Simsay Ildikó

25 éves a Folyamat Társaság

László Márta

Nagyszabású tárlattal ünnepel az 1991-ben alakult Folyamat Társaság. A Széphárom Közösségi Térben szeptember 1-jén, 18-kor nyíló kiállítás a folyamat egyszerű pillanatfelvétele a múltat is megidézi – emlékezve elhunyt tagjaira.    

Tovább olvasom »
balaton, búcsú a nyártól, budapest, Campona, Flanek Péter, kiállítás, plakát, turisztika

Nekem a Balaton a Riviéra!

László Márta

A hazai plakátművészet virágkorának legszebb turisztikai plakátjaiból nyílik kiállítás a Camponában augusztus 25-én. Flanek Péter több száz darabot számláló gyűjteményének Budapest és Balaton témájú darabjai láthatók szeptember 18-áig a bevásárlóközpontban. A plakátok eredeti darabjai ma már műtárgyak. A gyűjtő szeptember 3-án 11 órától személyesen tart tárlatvezetést az érdeklődőknek! Igazi csemege ez a retró kedvelőinek is!

Tovább olvasom »
Kaposvár, képzőművész, kiállítás, koncert, program, rendezvény, zene

Augusztus legfantasztikusabb hete Kaposváron lesz!

Krajcsó Judit

Stradivari-kiállításra, sakkpartikra, műismertetőkre és cigányzenei koncertekre is várják a közönséget a hetedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) kiegészítő rendezvényein augusztus 13. és 19. között. Az egyhetes zenei esemény kiegészítő programjainak célja közelebb hozni a hallgatóságot a felcsendülő művekhez, szerzőikhez, bemutatni az alkotók emberi oldalát.

Tovább olvasom »
20. század, biztosítás, debrecen, érték, festmények, kiállítás, kortárs művészet

A szabadság szigete – lássuk, milyen is ?!

Krajcsó Judit

A modern és kortárs magyar képzőművészet legjavát mutatja be az a nagyszabású tárlat, amely A szabadság szigete címmel nyílik a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban. A kiállításon 20. század száz legnevesebb magyar képzőművészének mintegy 250 alkotása lesz látható augusztus 7. és november 6. között.

Tovább olvasom »
Borszerda, jazzkoncert, kiállítás, Modigliani Magyar nemzeti Galéria, tárlatvezetés

Borszerda Modiglianival

László Márta

Folytatódik a Nemzeti Galéria Borszerda-sorozata, amelyen ez alkalommal ismét Modigliani ihlette meg az este borszakértőjét. Finom borok, egyedülálló helyszín, pazar kilátás, izgalmas kiállítások és tárlatvezetések és egy igazán izgalmas jazzkoncert is várja a résztvevőket július 20-án este 6-tól a Magyar Nemzeti Galériában!

Tovább olvasom »
bordélyház, erotika, kiállítás, Pompei, szeged, szex

Szegeden az ókori örömlányok!

Krajcsó Judit

A római kor erotikáját is bemutatják a június végén nyíló szegedi Pompeji-kiállításon. A Fekete házban egy korabeli bordélyt idéző installációt is építettek a feltárások során előkerült leletek alapján. Ezt a tárlatrészt kizárólag 18 éven felüliek látogathatják.

Tovább olvasom »