kézműves

alkoholmentes, csapolt, ízesített, kézműves, sör, sörgyártók

Jó huzatunk volt tavaly

László Márta

Húszmillió korsóval több sört ittunk tavaly. Ez azt jelenti, hogy százezer hektoliterrel több sört adtak el 2017-ben a magyar gyárak a hazai piacon. A középkategóriás sörökből 10 %-kal fogyott több. Két számjegyű növekedést ért el az alkoholmentes és ízesített sörök forgalma.

Tovább olvasom »
Ale, IPA, kézműves, sör, szokások

Csapolt és magyar az igazi

László Márta

Magyar söröket isznak a magyarok a legszívesebben. De ha nincs? Akkor jöhetnek a cseh termékek! Ezen sörök népszerűségét csak a német és a belga sörök tudták megközelíteni, majd kis leszakadással a brit, a holland és az amerikai nedűk jönnek. Azért olyanok is voltak, akik az osztrák, a dán és az írországi italokat jelölték meg – derült ki egy friss felmérésből!

Tovább olvasom »
csokoládé, húsvét, kézműves, minőség

A csokoládé húsvétkor sem vicc

PP-Eletforma

Egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű csokoládék kerülnek tavasszal elénk, milyen csokival örvendeztetjük meg húsvétkor gyermekeinket, unokáinkat. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy felfedezzük a hazai manufaktúrák kínálatát! Tartsuk szem előtt, hogy a családnak nem minél több csokoládéra van szüksége, hanem minél magasabb minőségűre.

Tovább olvasom »
karácsony, kézműves, minőségi, szaloncukor

Séta a szaloncukor körül

Kandikó Éva

Tudom, a szaloncukornak nem csökken a népszerűsége, óriási a választék, zselés, kézműves, hagyományos, ilyen, olyan, amolyan kelleti magát a polcokon. Mi már évek óta nem aggatjuk fel a fára őket, az asztalon egy tálban tartom a cukrot, mindenki vehet belőle, amikor csak akar. Épp ezért nekem nagyon fontos a szaloncukor minősége, mert nem a fát díszíti, amikor a csomagolása, színe lenne az elsődleges szempont, hanem desszertként esszük, ezért ügyelünk, hogy milyet veszünk.

Tovább olvasom »
bor, Dél-Dunántúl, ételkülönlegességek, étterem, gasztronómia, házi, hedonizmus, kézműves, pince, sütemény

Ínyenc kalandozás a Dél-Dunántúlon

László Márta

Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket október 2. hétvégéjén! Az érdeklődés már most óriási, ezért az asztalfoglaláshoz regisztrálni kell!

Tovább olvasom »
alkotó, Baranya, designer, kézműves, Pécs, tehetség

Újra éled a pécsi designer élet

László Márta

Hosszas előkészületek után ismét egy új közösségi kezdeményezés látott napvilágot. Két fiatal úgy döntött, hogy a baranyai alkotókban, kézművesekben rejlő értékeket meg kell mutatni a világnak. A Tüke Online Piac alapötletét az adta, hogy számos pécsi, Pécs környéki, baranyai alkotóművész, designer, kézműves és úgy egyébként megannyi kreatív művész tesz le valami igazán különlegeset az asztalra, azonban ezt csak kis részben ismerik a nem baranyaiak, vagy a baranyaiak egyaránt.

Tovább olvasom »
iparművész, kézműves, levendula, Simon Kati

Illatos, cuki szivecske

László Márta

Fénykorát éli a levendula, divatba jöttek az abból készült termékek. Tíz évvel ezelőtt még a szekrénybe űztük a lila csodát, feladata kizárólag a molyirtás volt. Aztán kezdtük megszeretni, megismerni ezt a nagyszerű növényt. Manapság sokan ültetnek kiskertjükbe levendulát, van, ahol egész iparágak épültek termesztése köré – mesélte el Simon Kati kézműves iparművész.

Tovább olvasom »