kéz

erőltetés, felkar, gyulladás, ínhüvely, kéz, megelőzés, terápia, ujj

Mutasd a kezed, megmondom, mi a baj!

László Márta

Sokan tehetetlenek, hiszen a munkájuk miatt nagy terhelésnek teszik ki minden nap kézfejüket, csuklójukat. A megfelelő életminőséghez viszont ugyanolyan szükségünk van a kezünkre, mint testünk többi részére. Az ínhüvelygyulladás, a pattanó ujj, az alagút szindróma egyre gyakoribb jelenség a hazai lakosság körében, Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakorvosa szerint azonban ezeket még azok is el tudják kerülni, akik munkájuk miatt terhelik meg felső végtagjukat.

Tovább olvasom »
bébi, kéz, körömlakk, pasztell, tónus, trend

Üde bébiség a kézen is!

László Márta

Narancssárga, rózsaszín, kék, zöld esetleg nude? Milyen színre fessük a kéz- illetve lábkörmeinket? Harmonizáljon, vagy legyen eltérő színű? Esetleg variáljuk a színeket akár több körmünknél is?  Ha igen, akkor hogyan? Körömfestés előtt ki ne szembesült volna már ezekkel a nagy dilemmákkal. Segítek! 

Tovább olvasom »
allergia, ápolás, bor, kéz, kezelés, szárazság, tél

Kellemetlen, de éld túl!

PP-Eletforma

Télen még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. A száraz bőr ápolásához Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának tanácsai nyújtanak segítséget.

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, kéz, Lilu, sztár

Lilu téli kézápolási trükkjei

PP-Eletforma

Lilu évek óta szerepel a tévé képernyőjén, mégis alig lehet felfedezni rajta az idő múlását. Az arc szépsége azonban még nem minden – számtalan sztárt „buktatott” már le kezének bőre, amely elárulta valódi életkorát. A műsorvezető kimondottan szerencsés típus: arca és keze alapján is évekkel fiatalabbnak gondolhatnánk.

Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, kéz, lélek

Az ízületi fájdalmak lelki okai

PP-Eletforma

Cselekvéseinket a kezek szimbolizálják. Bárkit megtámadhatunk és megölelhetünk vele, kézbe tudjuk venni a dolgainkat, vagy éppen bele is marhatunk vele valakibe. Az ízületek szorosan a kézhez kötődnek, fájdalmai a lélek problémáit tükrözik.

Tovább olvasom »
gyulladás, kéz, számítógép

Így szabadulj meg az ínhüvelygyulladástól!

PP-Eletforma

Van, aki pusztán kikapcsolódásként nyomogatja a billentyűzetet, de legtöbbünknek fontos munkaeszköze a számítógép. A napi nyolcórás munka persze sok esetben kellemetlen problémákhoz vezethet, ilyen többek között az ínhüvelygyulladás. Vajon mit lehet tenni ellene? Segítünk…

Tovább olvasom »
bűntudat, erkölcs, kéz, kézmosás, lelkiismeret, tisztaság

Mosom kezeimet!-avagy az erkölcsi tisztálkodás

PP-Eletforma

Pilátus, a Jézust kivégeztető helytartó, elhíresült mondata mögött valós jelenséget figyeltek meg a pszichológusok. A tisztálkodás igénye kisebb bűnök vagy csalások elkövetése után fokozódik, ami tudat alatti törekvés a lelkifurdalás enyhítésére – a morális identitáson esett folt eltávolítására tett kísérlet. Ezt jelképes vagy erkölcsi tisztálkodásnak nevezik.

Tovább olvasom »
kéz, műköröm, siker, szépség

Magyar siker a műkörömépítés nemzetközi bajnokságán

PP-Eletforma

Igazi örömünnep volt a műkörmös szakma hazai képviselői számára a düsseldorfi nemzetközi bajnokságon, ahol a Perfect Nails magyar csapatának tagjaként Darabos Évi rangos elismerésben részesült: zselé-kategóriában ezüstérmet szerzett. A kétszeres Európa-bajnok és többszörös magyar bajnok a nemzetközi mezőny számos kiválóságát utasította maga mögé, többek között a németek egyik esélyes versenyzőjét, Frank Schäberle-t.

Tovább olvasom »
jellem, kéz, kézfogás

Add a kezed, megmondom ki vagy!

PP-Eletforma

A karriertanácsadók szakértői szerint az első látásra (pontosabban fogásra) megismerés lehetséges, ugyanis kézfogásunk többet árul el rólunk, mint képzelnénk. Ezért tanácsolják azt a munkavállalóknak, hogy amikor először találkoznak leendő főnökükkel, határozottan fogjanak vele kezet, ez ugyanis pozitív benyomást kelt róluk, szemben az ideges, gyenge kézfogással.

Tovább olvasom »
kapcsolat, kéz, ölelés, tenyér, zseni

Nézd meg a tenyerét és megtudhatod milyen az ágyban

PP-Eletforma

Ott motoszkál Önben a kérdés, vajon hűséges-e a partnere? Az igazság kiderítéséhez nem mindenki fogadhat fel drága detektívet… Ennél sokkal egyszerűbb megoldás, ha szemügyre veszi párja tenyerét. Amennyiben van kedve egy kis játékhoz, tartson velünk, mert bevezetjük a tenyérolvasás néhány titkába!

Tovább olvasom »
horoszkóp, írás, kéz, személyiség

Az árulkodó kézírás:ismerd meg személyiségedet!

PP-Eletforma

A grafológiát, vagyis a kézírás elemzését még ma is sokan csak erős fenntartásokkal tekintik tudománynak.Pedig már az ókori görögök, majd a rómaiak is különös jelentőséget tulajdonítottak a kézírásnak, melyből komoly következtetéseket vontak le írójának jellemére, személyiségére vonatkozóan.

Tovább olvasom »
betegség, izzadás, kéz, meleg, nyár, tenyér

Miért izzad a tenyerünk?

PP-Eletforma

Mindannyiunk számára ismerős a mozdulat, amelyet gyakran látunk, de néha magunk is megteszünk kézfogás előtt, automatikusan, önkéntelenül ruhánkba törüljük tenyerünket. Tudjuk ugyanis jól, hogy a nedves tenyérrel történő kézfogás rendkívül kellemetlen élmény annak, akivel kezet fogunk.

Tovább olvasom »
betegség, kéz, láb

Zsibbadnak az ujjaid? Ezek vészjelek!

PP-Eletforma

A betegség egyike a számos, igen ritka, autoimmun, a periferiás – elsősorban a motoros – idegeket érintő gyulladásoknak. Klasszikus formájában jellegzetes tünet a kéz illetve a láb ujjaiban kezdődő, majd fokozatosan a test felé terjedő zsibbadás, hangyamászásérzés.

Tovább olvasom »