kerti parti

bólé, kerti parti, nyár, őszibarack, pezsgő

Őszibarackbólém a közelgő kerti partimra, de ez még titok!

László Márta

Mostanában kevésbé divatos ital a bólé, de annál finomabb! Tudni kell, hogy akkor a legjobb, amikor a nyers gyümölcs leve, és az italok aromája, ízvilága megfelelő mélységben keveredik. Csakis jégbe hűtött pezsgőt használj! Ha nem mered bevállalni, helyette önts bele szénsavas ásványvizet a legvégén. Léteznek igazi, nagy bóléstálak üveg merőkanállal, de poharakba öntve is kínálhatod. Ha nagy a meleg a kerti partin, csak tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és frissen adagold a poharakba. Így lassabban melegszik fel! Adhatsz hozzá kis színes vagy fa pálcikákat a barackok kipecázásához! 

Tovább olvasom »
angol zeller, bazsalikom, gorgonzola sajt, kerti parti

Olaszos vendégváró falatkáim angol csónakban

László Márta

Egy Milánó melletti városkáról kapta nevét a gorgonzola sajt. Anyaga lágy, kékes márványozású. Készítői megszurkálják, hogy a nemes penész minél szebben és jobban kialakuljon benne négyhónapos érlelése alatt. Ebből készült ez a recept. Kerti partikra készítem, hogy a vendégek rögtön valami finomságot kaphassank érkezés után, és lehetőleg ne haljanak éhen, amíg a parázson el nem készülnek a sültek. Milánóban kóstoltam először, és azonnal a szívembe lopta magát! Próbáld ki Te is!       

Tovább olvasom »
grillezés, kerti parti, veszélyek

Parázs téma

László Márta

Aki csak teheti, a nyári estéket szívesen tölti vízparton, teraszon egy kis grillezéssel egybekötve. Ám legyünk körültekintőek, a szabad tűzön sütött, grillezett ételek készítése és a bográcsozás veszélyekkel is járhat.

Tovább olvasom »
abrosz, asztalterítő, díszpárna, kerti parti, kézműves -iparművész, Simon Kati, terítés

Kerti parti, avagy az „asztal új ruhája”

László Márta

– Sokan gondolják úgy, hogy a kerti partinál nem szükséges az asztalterítő. „Úgyis leesszük, kiégetjük, vörösborral leöntjük, – csak gond van vele”  – mondják a terítők ellenzői. Meg vagyok győződve róla, hogy akik így gondolkodnak, nincs igazuk – mondta el az Életforma olvasóinak Simon Kati kézműves-iparművész.

Tovább olvasom »
előétel, gasztronómia, kerti parti, körte, recept, sajt

Ezt kapd be!

László Márta

Most megoldom ezt a gondod is! Számtalanszor előfordul, hogy megérkeznek a vendégek, de még nincs kész a fő fogás. Ilyenkor segít az előételem, ami nem bonyolult, vicces, és biztos, hogy egy könnyű rozéval jól indul a kerti parti!

Tovább olvasom »