képzőművész

Kaposvár, képzőművész, kiállítás, koncert, program, rendezvény, zene

Augusztus legfantasztikusabb hete Kaposváron lesz!

Krajcsó Judit

Stradivari-kiállításra, sakkpartikra, műismertetőkre és cigányzenei koncertekre is várják a közönséget a hetedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) kiegészítő rendezvényein augusztus 13. és 19. között. Az egyhetes zenei esemény kiegészítő programjainak célja közelebb hozni a hallgatóságot a felcsendülő művekhez, szerzőikhez, bemutatni az alkotók emberi oldalát.

Tovább olvasom »
galéria, hátrányos helyzetű, Józsefváros, Kabinet, képzőművész, új

Rés a Kabinetben

László Márta

Új galéria nyílik Józsefvárosban, ahol hátrányos helyzetű emberek által készített alkotásokat, termékeket állítanak ki, melyeket a helyszínen meg is lehet vásárolni. A működtető „RÉS” Alapítvány és a koordinációt segítő Alapítvány a Társadalmi Felelősségvállalásért közhasznú szervezet célja a tárgyak és alkotóik ismertebbé tétele, művészetük propagálása, a kiállítók támogatása. 

Tovább olvasom »
Gresham-palota, képzőművész, kiállítás, kortárs

Kortárs kollázskiállítás a Kollázsban

PP-Eletforma

Újabb gasztroparadicsom, újabb kiállítótér nyitotta meg kapuit a belváros szívében, a Gresham-palota történelmi épületében. Az 1910-es és 20-as évek Budapestjének szecessziós stílusát és kávéházi kultúráját tükröző épület különleges művészeti hagyományokat és emlékeket hordoz, amelyek felelevenítésére kortárs képzőművészeti program jött létre.

Tovább olvasom »
balaton, emlék, képzőművész, költő, kortárs

“Hány évig körösítjük még a négyszöget”

László Márta

Új galéria nyílik a Balatonon! Szentbékkállán, a Pegazusban július 11-én délután hatkor Emlékek tava címmel kortárs képzőművészek és írók mutatkoznak be balatoni emlékeikkel. A kiállítást egy felhívás előzte meg: a szervezők régi balatoni fotókat, a magyar tengernél írt naplókat, képeslapokat gyűjtöttek. Az alkotók ezen dokumentumok, illetve saját emlékeik alapján is készítettek installációt. A tárlatot Aknai Katalin művészettörténész és Alföldi Róbert színész, rendező performansza nyitja meg. 

Tovább olvasom »