kelkáposzta

diéta, főzelék, gluténmentes, kelkáposzta, majoránna, marhahús

Leveles kel főzelék marhahúspogácsával

Pammer Lívia

A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!

Tovább olvasom »
darált hús, egytál étel, kelkáposzta, ragu, rakott, rizs

Rakott kel

Kandikó Éva

A kelkáposztát sokan nem kedvelik, ennek ellenére nekik is ajánljuk a rakott kelt, amiben sokkal inkább dominál a darált húsos ragu és a rizs, mint a kelkáposzta.

Tovább olvasom »
frankfurti, kel, kelkáposzta, leves, virsli

Frankfurti leves

Kandikó Éva

A legfinomabb verzió frankfurti levesre. Én régebben tejföl és répa nélkül készítettem, de mióta rátaláltam erre a receptre, csak így készítem. Egyedüli kényes pontja a virsli kiválasztása, mondanom sem kell talán, ügyeljünk rá, hogy a legkevesebb szóját és tartósítót tartalmazó, minél nagyobb százalékban húsból lévő virslit keressük hozzá.

Tovább olvasom »
kelkáposzta, kenyér, leves, sajt

Sajtos-kelkáposztás kenyérleves

Krajcsó Judit

Kenyeret sosem dobunk ki! – mondta nagyanyám, aki sokféle módon tudta újrahasznosítani. A tőle tanult,vagy a már azóta megismert praktikákkal jó magam is gyakran feldolgozom. Ezt a káposztaleveses változatot az egyik áruházlánc receptkártyáján találtam. Én már megfőztem. Engem már megfőzött!

Tovább olvasom »
Jamie Oliver, kelkáposzta, tészta

Kelkáposztás tészta

Práger Kitti

Az ötlet Jamie Olivertől jött, de az ő receptjéhez fenyőmag kellett és sonka is. Én kicsit olcsósítottam és egyszerűsítettem a recepten, de így is nagyon ízletes. Ha elsőre furán hangzik, akkor is érdemes kipróbálni, hiszen a káposztás kocka is finom!

Tovább olvasom »