kazán

fűtés, fűtőérték, kazán, költség, megújuló anyagok, tél

Durrantsunk be, de mivel és hogyan

PP-Eletforma

Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa? A fűtési szezon kellős közepén, ám az első igazán hideg napokat követően az építőanyagok forrását jelentő centrum szakértői ezúttal azt vizsgálták meg, kinek a zsebében marad a legtöbb a tél végére?

Tovább olvasom »
fűtés, hőszigetelés, kazán, lakásfelújítás, otthon

Hogyan építsünk okos otthont – nemcsak nőknek?

PP-Eletforma

Jó lenne, ha a bejárati ajtó felismerne minket és magától kinyílna, amikor hazaérünk? Vagy úgy lépnénk be a meleg lakásba, hogy közben tudjuk, nem fűtöttük egész nap az üres szobákat? Intelligens megoldások sora segít bennünket abban, hogy tudatosabban működtessük az otthonunkat. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint azonban igazi megtakarítást csak akkor érhetünk el velük, ha minőségi alapanyagok kiválasztásával kezdjük az otthonteremtést.

Tovább olvasom »
fűtés, halál, kazán, kémény, lakás, mérgező anyagok, szellőztetés, veszély

Az őszi tragédiák okozói – te is veszélyben vagy?

PP-Eletforma

Alig pár hete tart a fűtési szezon, ám a tűzoltóknak már bőven volt munkájuk a begyulladt kémények miatt. Pedig a megfelelő karbantartással és körültekintő üzemeltetéssel  megelőzhetők a szén-monoxid és füstmérgezéssel járó tragédiák is. Te már ellenőrizetted a szakemberrel a fűtésrendszert?

Tovább olvasom »