karamell

karamell, katalán, krém, tojás

Katalán krém

Kandikó Éva

Tipikus katalán édesség, nem azonos a franciák créme brulée-jével, és erre a katalánok nagyon is kényesek. Barcelonában kóstoltam, ahol nincs tapas bár katalán krém nélkül.

Tovább olvasom »
almalé, karamell, keksz, mandula, sajttorta, torta

Sajttorta almakaramellel

Bartek Kata

Mivel most valami túrós sütit kívánt az én drága férjem, klasszikus sajttortát csináltam, mellé járt a fincsi karamell, na meg egy kevés pörkölt mandula, hogy egy kis roppanós is legyen benne. Nekünk ezzel a változattal is nagyon bejött a sajttorta.

Tovább olvasom »
banán, karamell, tejszínhab, zabkeksz

Banoffee pite

Kandikó Éva

Két dolog jut róla eszembe. Az első: ez merénylet az emberiség ellen! A második: nem érdemes nélküle élni. Nos, aki ezt az ellentmondást fel tudja oldani valamilyen módon, ne habozzon megosztani velem a megoldást. És hogy miért Banoffee? Mert az angolok összeházasították a banán és a toffee (karamell) szavakat. Ötletes, nemde?

Tovább olvasom »
karamell, tejszín, vanília, vanília krém

Crème brûlée, a vaníliás csodakrém

Kandikó Éva

A crème brûlée (ejtsd: krem brülé) magyarul azt jelenti: égetett krém. Hagyományos francia desszert, tulajdonképpen nagyon egyszerű, ám nagyszerű édesség. Csodás, selymes vanília krém, melynek tetején rajta roppanós karamellréteg. Egy desszert, amiben nincs semmi faxni, a végeredmény mégis csodálatos.

Tovább olvasom »