kár

biztosítás, hiedelem, kár, péntek 13, szerencsétlenség

Szerda 8. az új péntek 13.

László Márta

Vajon tényleg péntek 13. a legszerencsétlenebb nap? Hát nem! A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító elemzői utána jártak a közkeletű hiedelemnek, ezért hat évre visszamenőleg megvizsgálták a káreseteket tartalmazó teljes adatbázisukat. A casco-, vagyon-, és felelősségbiztosítási káresetek elemzéséből végre kiderül az igazság a közkeletű babonáról! Tehát szeresd a fekete macskát is!

Tovább olvasom »
autó, díj, gépjármű biztosítás, kár, kölség, online biztosítás

6 dolog, amit nem tudtunk a kötelezőről

PP-Eletforma

Tudta, hogy jelenleg hazánkban a legolcsóbb a kötelező biztosítások díja? Szomszédjaink közül Ausztriában a legdrágább a biztosítás, ott a az ötszöröse, de a többi szomszédos országban is átlagosan a kétszerese a magyar díjnak az autósok által fizetendő díj. De van itt még más is, amiről még nem hallottunk…

Tovább olvasom »
fájdalom, hát, kár, nyak, zsibbadás

Lehet, hogy a nyakad miatt fáj a vállad?

PP-Eletforma

A legtöbb felnőtt tapasztalta már a nyakfájdalmat, vagy éppen a karokba, hátba sugárzó fájó, zsibbadó érzést. Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a szerteágazó okokról, tünetekről és a kezelés lehetőségeiről beszélt.

Tovább olvasom »
baleset, drón, engeély biztosítás, kár, kárrendezés

Ki tudja hol áll meg?…

László Márta

Egy irányíthatatlanná váló drón törte be egy autó szélvédőjét a minap Budapesten, a Szabadság hídnál. Szerencsére senki sem sérült meg, de anyagi kár keletkezett, és erről eddig kevés szó esett – hívta fel a figyelmet Kádár Péter, a Groupama Biztosító egyik igazgatója.

Tovább olvasom »
fagy, kár, kártevők, mezei poloska, tél

Mezei poloskák, ég veletek!

PP-Eletforma

Utálom a mezei poloskát vagy a kanadai ugrólepkét. A poloska az ősszel tört be a kertbe, a kanadai ugrólepke 2-3 éve lepte el Európát és a vadszőlőmet! Na most vége! A hideg idő és a fagy pozitív hatása, hogy a kártevőket megritkítja, ami a növényvédelmet segíti ebben az évben. Eddig nem okozott komolyabb károkat a földeken – mondta Fórián Zoltán, a Takarékbank vezető agárszakértője a közszolgálati tévének. 

Tovább olvasom »
időjárás, jég, kár, klímaváltozás, magyarország, mezőgazdaság, vihar

Viharos évünk volt

PP-Eletforma

A 2016-os év időjárási viszonyai hektikusabban alakultak a tavalyinál, így a mezőgazdasági piac egyik meghatározó biztosítójához is mintegy 15%-kal több mezőgazdasági kárbejelentés érkezett idén. Magyarország legtöbb térsége érintett volt az egész nyáron át tartó heves viharokban, esőzésekben, jégesőkben, de a legnagyobb mezőgazdasági károk Kelet-Magyarországon keletkeztek az idén.

Tovább olvasom »
baleset, hírek, kár

Egy jó fotó a kárrendezést is felgyorsíthatja

PP-Eletforma

Manapság életünk majd minden pillanatát megörökítjük, hiszen szinte mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, vagy épp van nálunk tablet. Mégis, baleset bekövetkeztekor sokszor mégsem jut eszünkbe, hogy fotót készítsünk, pedig ezzel megkönnyítenénk a biztosítók dolgát, sőt gyorsabban megtörténhet a kárrendezés is.

Tovább olvasom »