kapcsolat

apa, család, kapcsolat, példakép, szülő, test és lélek

Milyen a jó apa? A gyerekek megmondták…

Krajcsó Judit

A kislányoknál az önbizalom kialakulását és a későbbi párválasztást határozzák meg, míg a fiúknál az első számú mintát jelentik az apák. Apák Napja alkalmából összegyűjtöttük az apukák legfontosabb személyiségformáló hatásait, és megkérdeztük a gyerekeket is, milyen számukra a jó apa.

Tovább olvasom »
kapcsolat, kapcsolattartás, mobil, személyes szféra, telefon

Tusolj csak, drágám! Addig titokban belekukkantok a mobilodba!

László Márta

Fontos szerepe van a mobileszközöknek a párkapcsolatok kialakulásában, ugyanakkor a már működő kapcsolatokban súrlódásokat is okozhat, ha nem a helyzetnek megfelelően választjuk meg a kommunikáció módját. Ilyen konfliktusaink rendezésére azonban ma is inkább a személyes találkozást választjuk az üzenetváltások helyett – derül ki abból a nem reprezentatív felmérésből, amit Valentin nap alkalmából egy népszerű női portál készített a Telekom felkérésére.

Tovább olvasom »
facetime, kapcsolat, mobiltelefon, randi, skype, sms, tinder, vacsora, Valentin nap

Na, ne! Wifi nélkül nincs vacsi?

László Márta

Bár a csapból is a Bálint-nap és a hozzá tartozó vacsorák folytak, repkedtek a piros, szív alakú lufik, mégsem tartotta mindenki illően tiszteletben az intim pillanatot. Százból mindössze kilencen vallották, hogy a világ minden kincséért sem vették fel a telefont a kettesben töltött esten – derül ki abból a nem reprezentatív felmérésből, amit Valentin-nap alkalmából egy népszerű női portál készített a Telekom felkérésére.

Tovább olvasom »
kapcsolat, Mac-es felhasználók, nyilvánosság, partner, számítógép, szerelem

Hoppá! Kétszer aktívabb szerelmi életet élnek a Mac-esek

László Márta

Összegezte a szerelmi és a szexuális viselkedés megnyilvánulásait a közösségi média és más online felületeken a Kaspersky Lab Valentin-nap alkalmával. Kiderült, hogy azok a felhasználók, akik többnyire Mac-es számítógépet használnak, azok aktívabb társas életet élnek a szexualitás és párkapcsolat terén az online világban.

Tovább olvasom »
emlék, házasság, kapcsolat, krízis, szerelem, válás

A lélektani válástól – a valódi elválásig

Krajcsó Judit

A válás lélektani szempontból nem egyszeri esemény, hanem hosszú folyamat, amely a válás fontolgatásától a válás utáni életvitel megszilárdulásáig és egy új stabil identitás kialakulásáig tart. A válás valódi szándéka nem dől el könnyen. Hosszú út vezet az első mérlegeléstől a konkrét, mind a két fél által támogatott döntésig.

Tovább olvasom »
beszélgetés, kapcsolat, mentálhigiéné, szeretet

Naponta csak 7 percet beszélgetünk!

László Márta

Már megint jön a karácsonyi depresszió! A Mikulásgyárban most ez ellen küzdenek. Ott lesz az a hely, ahol bárki lelki segítséget tud kérni, ha szüksége van rá. Oda bárki elmehet, és akár azt is elmondhatja, amit eddig nem tudott senkivel megosztani!

Tovább olvasom »
kapcsolat, kommunikáció, személyiség, szemüveg, testbeszéd, üzleti kapcsolat

Te is bekapod a szemüvegszárat? Ezt jelenti…

Krajcsó Judit

Mint minden kezünk ügyében gyakran megforduló segédeszköz (cigaretta, pipa), úgy a szemüveg használata is jó alkalom bizonyos gesztusok megtételére. Talán nem is gondoltad, hogy a vele való babrálás, a mögüle való kinézegetés, milyen fontos üzenet hordoz, és mennyi mindent elárul rólad?

Tovább olvasom »
kapcsolat, közös cél, párválasztás, szerelem, társkeresés, társkereső szolgáltatások

Keresünk vagy találunk?

László Márta

Az ember életének különböző szakaszaiban más és más szempontból választ párt. Kezdetben általában esetleges és véletlenszerű a választás, majd ahogy a tapasztalataink száma nő, egyre tudatosabbá válunk. Ahogy az ember élete halad előre, úgy nyílik alkalma egyre többször olyan társaságokban részt venni, ahol a képzettségének, érdeklődésének megfelelő emberek veszik körül, legyenek azok iskolák, munkahelyek, különféle hobbi-, sport- vagy kirándulócsoportok.

Tovább olvasom »
belső hang, kapcsolat, munka, nők, önértékelés, párkapcsolat, pszichológia

Lehet, hogy a nők rossz helyen keresik a siker titkát?

László Márta

A nők nap mint nap kihívásokkal kénytelenek szembenézni, miközben igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani az életük legfontosabb területein, így a munkahelyen, a kapcsolataikban és a mindennapi jólétük tekintetében. Vágyaik és ambícióik ellenére azonban sokan azt érzik, hogy akadályok állnak az útjukban. Egy új, globális kutatás rávilágított arra, hogy a nők valószínűleg rossz helyen keresték a megoldást, amely mindvégig karnyújtásnyira volt tőlük. Ugyanis kiderült, hogy a nőket leginkább a saját magukkal, vagy pontosabban szólva a „belső kritikusukkal” való törékeny kapcsolatuk gátolja a kiteljesedésben.

Tovább olvasom »
kapcsolat, kutatás, szakítás, szex, válás

Szex a szakítás után? Nem kizárt…

Krajcsó Judit
Minden szakítás más és más, de hogyan szakítunk a leggyakrabban? Mik a legfőbb okai egy kapcsolat végének és belefér-e még utána a szex? Mik a legrosszabb szakítós dumák? A Csajok és Pasik online tárkereső legújabb kutatása többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ.
Tovább olvasom »
kapcsolat, networking, patrnerség, üzlet

4 tipp a hatékony kapcsolatépítéshez!

PP-Eletforma

Folyamatosan új partnerekre van szükséged, ha vállalkozásod van. Számtalan névjegyet cserélhetsz a konferenciákon, végigehetsz több üzleti ebédet, ami talán hoz néhány kapcsolatot, de a tudatos networking biztosan sokkal több jelentős üzleti partnerséget hoz. Ehhez ad tanácsot Eric Samson, az Entrepreneur szerzője. 

Tovább olvasom »
kapcsolat, könyv, olvasás, randevú, szerelem, vonzó

Nem megy a randizás? Olvass tovább!

PP-Eletforma

Mit gondolsz, megnövelheti randevúzási esélyeidet, ha többet olvasol? Az ELITTÁRS friss, 605 fős felmérésének eredményei alapján IGEN! A válaszadó egyedülállók 76 százaléka szívesebben találkozna olyasvalakivel, aki sokat olvas. De mennyi az a sok, és pontosan milyen típusú könyveket kell olvasni ahhoz, hogy valóban vonzóbbá váljon a másik szemében? Megmutatjuk, melyek azok a könyv típusok, amelyek kifejezetten felkeltik a másik nem figyelmét!

Tovább olvasom »
humor, kapcsolat, kedvesség, komoly szándék, párkapcsolat, társkeresés

2016 a kedves pasik és a humoros csajok éve

PP-Eletforma

A társkeresőkön a legtöbben valóban komoly kapcsolatot, társat keresnek. A Csajok és Pasik friss felméréséből az is kiderült, hogy az ideális pár mindkét nem szerint elsősorban kedves és humoros kell legyen. A kutatás emellett arra is rámutatott, hogy tulajdonképpen nincs összefüggés aközött, hogy milyen külsejű sztár tetszik nekünk, és hogy milyen párt keresünk. Szívesen nézegetjük George Clooney-t és Scarlett Johanssont, de randizni a mackós pasikkal és a „szomszéd lányokkal” akarunk.

Tovább olvasom »
anyák napja, családi élet, internet, kapcsolat

Különleges ajándék Anyák napjára?

PP-Eletforma

Anyák napján a legjobb ajándék nem biztos, hogy a legdrágább is. Az édesanyák leginkább annak örülnek, ha minél több időt tölthetnek gyermekeik között, ha van lehetőség nagy beszélgetésekre. Akkor is, ha a gyerek esetleg -ahogy mostanában egyre több fiatal – külföldön él.

Tovább olvasom »
család, kapcsolat, magatartásminták, viselkedés

A 4 nagy kapcsolatromboló típus – te melyik vagy?

PP-Eletforma

Egyik alapvető szükségletünk a másik ember közelségének keresése. Szükségünk van arra, hogy azt érezzük, nem vagyunk egyedül a világban, tartozunk valakihez. Ha azonban nincs helyén az önértékelésünk, a másik személlyel való igazán intim közelséget, kötődést veszélyesnek is megélhetjük.

Tovább olvasom »
kapcsolat, tartós szőrtelenítés, vonzó férfi

Akkor szép a férfi, ha csupasz?

PP-Eletforma

A szőrtelenítés az elmúlt évtizedek során lassan, de fokozatosan szivárgott be a divattrendek közé. Ennek köszönhetően ma már egyre több férfi szőrteleníti arca mellett a hajlatait és más testrészeit is. Ám a hímneműek szőrtelenítése nem szexuális identitásuktól függ. Ők vajon ugyanúgy csinálják, mint a nők?

 

Tovább olvasom »
boldogság, kapcsolat, lélek

Hogyan lehetsz boldogabb? Megmondjuk!

PP-Eletforma

Neked mi okoz igazán örömet és boldogságot? Tudtad, hogy a világ 156 országát a lakosság boldogsága alapján értékelő jelentés rangsorában Magyarország a 110. helyen áll? Ezért is adunk most néhány egyszerű, de hatékony tippet arra, hogyan legyen ma és mindig szebb a napod! Merthogy ma van a Boldogság Napja…

Tovább olvasom »
házasság, kapcsolat, válás

Söpörd ki a telet a házasságodból is!

Krajcsó Judit

Ahogy a természetben, úgy a házasságban is léteznek évszakok. Bár lassan kifelé vánszorgunk a télből, mégis sokan élik most is kapcsolatuk zord és keserű időszakát. Mit tehetünk, hogy újra boldogság és napfény járja át életünknek ezt a területét is?

Tovább olvasom »
biztonság, gyerek, kapcsolat

Kinek kellenek a chip-csup csodák?

Krajcsó Judit

Ma már nem csak a kutyákat, de a gyerekeinket, a házastársunkat, az elbóklászó nagyikat és minden egyéb értékes tárgyunkat is képesek vagyunk nyomon követni. Mindössze egy apró kütyü kell hozzá. Szerintem emberibben is lehetne…

 

Tovább olvasom »
hazugság, kapcsolat, őszinteség

5 érv az őszinteség mellett

Práger Kitti

Kegyes hazugság mondogatjuk sokszor, pedig ha a mélyére nézünk a dolgoknak kiderül valójában magunkat akarjuk kímélni. Mitől is? Pillanatnyi kellemetlenségtől, cserébe hosszas hazudozást vállalva. Megéri?

Tovább olvasom »
gyerek, kapcsolat, szülő

Hogyan erősítsük a kapcsolatot gyermekünkkel?

PP-Eletforma

Állandóan rohanunk, alig valami időnk jut a gyerekünkre. Vajon lehet így jó kapcsolatot kialakítani? Valószínűleg számtalan szülőben merültek már fel hasonló félelmek, vagy okolták az időhiányt egy-egy kialakult konfliktus miatt. “Mesélj néhány iskolai pletykát!” – brit pszichológusok szerint ilyen kérdésekkel szőheti szorosabbra a szülő kapcsolatát gyerekével a hétköznapi rohanásban is.

Tovább olvasom »
férfi, kapcsolat, nyúl

Nem szeretik a nyuszikat!

PP-Eletforma

A nyuszi barátságos kedves állat, puha szőre van, és rendkívül félénk. Szeretjük ezt a kis állatot – ilyenkor húsvétkor még egy kicsit jobban is –, de azt nem szeretjük, ha a barátunk is nyuszi, vagyis nem bevállalós.

Tovább olvasom »
férfi, kapcsolat, lelkizés, szex

Nincs szex, csupán mély lelkizések minden este?

PP-Eletforma

Egy kapcsolat elején a független, érettnek látszó férfi rendkívül ígéretes és vonzó egy nő számára. Maga a megtestesült szabadság, és a nő tökéletes kiegészítője. Ő talán jól fogadja a nőkben végbemenő változásokat, még erősítheti is őket. Hisszük ő gyengéd és érzékeny, figyelmes, ő az álmok lovagja. De sajnos gyakran lidércnyomássá változik ez az álom.

Tovább olvasom »
kapcsolat, párkapcsolat és szex, szerelem, szex

Minden zsák megtalálja a maga tökéletes foltját

PP-Eletforma

Mostanában elég sokat töprengek azon, hogyan érdemes partnert választani magunknak? Hallgassunk a józan eszünkre, vagy a szívünkre? Nekem mindig voltak elméleteim, és úgy éreztem helyesen választok, hisz jó emberismerőnek vallottam magam. De az elmúlt évek során már nem igazán tudom mi a jó döntés…

Tovább olvasom »
férfi, hazugság, kapcsolat, kommunikáció, nő

Férfi-női társalgást lefordító szótárunk

PP-Eletforma

Talán senki számára nem nagy újdonság, hogy amit egy férfi mond, az nem mindig fedi azt, amit gondol. És lássuk be, nálunk, nőknél sem így van ez. Talán nincs is nagyobb retorikai harcos a nőnél, aki meg akarja győzni valamiről a párját. De vajon a férfiak hogy csinálják? Derítsük ki!

Tovább olvasom »
házi nyúl, kapcsolat, munkahelyi szerelem, szerelem, szex

A munkahelyi szerelem főbb szabályai

PP-Eletforma

Egy idő múlva a kollégáknak is feltűnik, milyen jól összeillenétek… nem telik bele egy hónap és már megy is a munkahelyi flört. De vigyázz! Nem mindenki alkalmas arra, hogy házi nyúlra lőjön! Te be tudod tartani a fő szabályokat?

Tovább olvasom »
kapcsolat, karrier, lelki terror, munkahely, pletyka, rágalmazás

Azt beszéli már az egész város…

PP-Eletforma

Az amerikai felmérés szerint a dolgozók háromnegyede pletykál a munkahelyén kollégái munkamoráljáról, magánéletéről. Ám egyáltalán nem biztos, hogy ez rossz. Egyes kutatók szerint ugyanis az irodai susmus növelheti is a cég teljesítményét.

Tovább olvasom »
intimitás, kapcsolat, kéj, szex, szexuális forradalom

A sok kéjtől összetörik az intimitási képességed!

PP-Eletforma

Lehetséges, hogy a szexuális forradalom csak egy kegyetlen vicc. Lehet, hogy tényleg nincs is semmi jó a szexben? Lehet, hogy a szex egyszerűen tényleg rossz? Mi a gond ezzel a nézettel? Habár sok rossz van a mai szexuális jelenetekkel, világos, hogy elfelejtünk valamit. Az egyetlen egy módja annak, hogy valami rosszá váljon az az, hogyha valamit rosszul használunk. Bármilyen tönkretett dolog romjai között fel lehet fedezni az eredeti jót.

Tovább olvasom »
büdös, intim, kapcsolat, orr, szagok, tisztálkodás

Szeretem a kedvesem, de büdös!

PP-Eletforma

A szagok, illatok természetes velejárói mindennapjainknak, ám gyakran nem is tudatosul bennünk, mekkora jelentőségük van. Egyes szagok, például kedvenc virágunké, jó érzéssel töltenek el bennünket, míg a kellemetlen szag figyelmeztethet bennünket akár valamiféle veszélyre is. 

Tovább olvasom »
erekció, heteroszexuális, homoszexuális, kapcsolat, szex

A férfiak miért nem bírják a homoszexuálisokat?

PP-Eletforma

A  homoszexuális hajlam kamaszkor körül tudatosul a fiatalokban. Utólag gyermekkorukban is találnak utaló jeleket, de ezek csak később nyerik el értelmüket. Serdülőkorban a szexuális érdeklődés tombolásakor nem lehet nem észre venni, ha valaki a saját neme iránt vonzódik inkább. A fiatal sokáig maga előtt sem meri vállalni az érzéseit, szorong, fél az eltévelyedésétől, a környezete megvetésétől.

Tovább olvasom »
egyenjogú, férfi, házasság és szex, kapcsolat, konfliktus, nő

Asszony, még a konyhában vagy?

PP-Eletforma

Az emberiség történetében a nők még soha nem voltak annyira egyenlőek a férfiakkal, mint korunkban. A nők egyenjogúak, legalábbis kívülről ez látszik, a döntésekbe beleszólnak, a férfiak nem dönthetnek egyedül csak azért, mert ők férfiak. A nők egyre öntudatosabban és magabiztosabban harcolnak az igazukért, és ezzel egy időben a megszokott férfi-női szerepek is változnak.

Tovább olvasom »